حالت تاریک
شنبه, 18 مهر 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
حافظ؛ نسخه حکیمانه برای ایران مقتدر
امام جمعه شیراز مطرح کرد:

حافظ؛ نسخه حکیمانه برای ایران مقتدر

امام جمعه شیراز با تطبیق اشعار حافظ بر اقتدار نظام و مدیریت بحران، عدالت و دستگیری از نیازمندان را کلید اصلی دفع بلاها و حفظ پایداری جامعه دانست.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، آیت‌الله لطف‌الله دژکام، نماینده ولی‌فقیه در فارس و امام‌جمعه شیراز، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته با توصیه همگان به تقوای الهی، به تبیین ویژگی‌های انسان پرهیزکار از منظر امیرالمؤمنین (ع) پرداخت و گفت: عالم بودن، حلم و خیررسانی از نشانه‌های بارز مؤمن است که باید در عمل و در کوچه و خیابان جاری شود.

وی با اشاره به روایات متعدد در باب اهمیت دستگیری از فقرا، ثروتمندان را امین امام صادق (ع) برای رسیدگی به نیازمندان دانست و افزود: اگر مسلمانی در مضیقه باشد و فرد متمکن به او کمک کند، خداوند در روز قیامت از او راضی خواهد بود؛ بنابراین توقع ما این است که کسانی که از درآمدهای کلان برخوردارند، سهمی از آن را در مسیر گره‌گشایی از یتیمان و ضعفا صرف کنند.

امام‌جمعه شیراز با یادآوری داستان‌های تاریخی در خصوص گره‌گشایی از بدهکاران دربند، تصریح کرد: کمک به همنوع صرفاً یک وظیفه انسانی نیست، بلکه طبق فرموده امام کاظم (ع)، گره‌گشایی از کار مؤمنان باعث می‌شود تا انسان در سایه عرش الهی قرار گیرد و دل‌های اهل‌بیت (ع) را مسرور کند.

آیت‌الله دژکام در خطبه دوم با اشاره به در پیش بودن هفته بزرگداشت حافظ، به کارکرد حکمی و سیاسی اشعار این شاعر بلندآوازه اشاره کرد و گفت: در شرایطی که رهبر معظم انقلاب، ایران را بر مبنای محاسبات الهی قدرت اول جهان می‌دانند، می‌توان با استمداد از کلام حافظ و مفهوم «اسم اعظم ولایت»، برای مقابله با اهرمنِ زمان استدلال کرد؛ چرا که حافظ با زبان ادبی، عمق باور به قدرت الهی را به تصویر کشیده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، استفاده از ادبیات حافظ را برای مدیریت بحران‌های اجتماعی مفید دانست و اظهار داشت: حافظ با تأکید بر «فکر حکیمی» و «رأی برهمنی»، همه اقشار از دانشگاهیان تا اهل معنویت را به میدان دفع بلا فرا می‌خواند که این نگاه تک‌بُعدی نبوده و نیازمند همیاری همگانی است.

امام‌جمعه شیراز خطاب به دستگاه قضا نیز خاطرنشان کرد: حافظ در ابیات خود، گسترش عدالت را تنها راه دفع بلایا و ناامیدی‌ها از جامعه می‌داند و هشدار می‌دهد که اگر دل مستمندان با بی‌عدالتی بشکند، جهان پر از بلا خواهد شد؛ لذا مسئولان باید در برپایی عدالت عزم راسخ داشته باشند.

انتهای خبر /۲۲۴۲۲۴

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

توضیح بنر