اقتصاد ایران مشکلات بسیاری دارد/دلم از وعده آن مسئول برای رفع ۶ماهه مشکلات اقتصادی لرزید
وی با بیان اینکه "اقتصاد ما یک اقتصاد شکننده است"، گفت: اقتصاد ایران وابسته به عوامل برونزا بوده به این معنی که برنامهریزی آن در دست خودمان نیست و هرچه عوامل خارجی تصمیم بگیرند، اینجا اعمال میشود و بیثباتی اقتصادی نیز به همین دلیل است.
اقتصاددان برجسته کشور افزود: رونق اقتصادی زمانی شکل میگیرد که تولید ملی بالا رود و با بالا رفتن تولید ملی درآمد کشور و سطح رفاه مردم افزایش مییابد اما دولتها بهجای بالا بردن تولید ملی از دوپینگ خامفروشی نفت استفاده کرده و اقتصاد کشور را به این روز انداختهاند.
خوشچهره تصریح کرد: زمانی که سلطهگران خارجی وابستگی ما را به خامفروشی نفت میبینند از این مسئله سوءاستفاده کرده و با مکانیزمهای در اختیار فشارها را بر کشور و مردم بیشتر میکنند.
وی با اشاره به این نکته که "اقتصاد ما با کمک و قرض خارجی درست نخواهد شد"، افزود: امروز محصولاتی مانند روغن و چای و میوه و غیره را از خارج وارد میکنیم و انتظار داریم تولید ملی نیز افزایش یابد که این یک آرزوی محال است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: پیش از آنکه به نسخهنویسی غربیها برای درمان اقتصاد کشور مراجعه کنیم باید دردها را شناخت و با یک نگاه علمی و بنیانی ریشه بیماری اقتصاد را خشکاند نه اینکه بهنیت انتخابات عارضهها را اعلام کنیم و راهکاری برای رفع آن بلد نباشیم.
خوشچهره با اظهار اینکه بیشتر کسانی که برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا میشوند علم چندانی راجع به اقتصاد ندارند، بیان کرد: در ابراز مشکلات اقتصادی بیشتر به عارضهها پرداخته میشود، در زمان انتخابات همه میآیند و مشکلاتی مانند بیکاری و شکاف طبقاتی را بیان میکنند اما این فقط ابراز عارضهها است درصورتیکه باید بهدنبال شناخت عوامل بنیادی به وجود آمدن این عارضهها بود.
وی افزود: کسی که ریشههای مشکلات اقتصادی را خوب بشناسد باید این عوامل را با استدلالهای علمی بیان کند و پس از آن با اولویت مباحث را مطرح کند تا به درمان برسد که بیشتر سیاسیون تنها ادعای شناخت دلایل را دارند.
این نماینده سابق مجلس با تذکر اینکه باید در تمام کارها بهدنبال ترویج احسان یعنی کار را به بهترین وجه ممکن انجام دادن بود، اظهار داشت: چند وقت پیش دولتیها میگفتند "در کشور رکود هست پس باید وام بدهیم" در حالی که این تشخیص نادرست است و باید ریشه رکود را پیدا کرد.
وی افزود: بیشتر نسخههایی که برای اقتصاد ایران مینویسند به هیچ عنوان با وضعیت کشور تطبیق ندارد و بیشتر کیلویی، احساسی و برای جلب آرا بوده و از علم و حکمت تهی است.
خوشچهره بیان کرد: آن آقایی که میگوید یکساله یا 6ماهه اقتصاد را درست میکند، بنده هر وقت به این حرف فکر میکنم بهعنوان یک معلم دانشگاه دلم میلرزد که چگونه این فرد به خود جرئت میدهد در مورد اقتصادی که مشکلات بسیاری دارد به همین راحتی حرف زده و ادعای حل مشکل کند.
این اقتصاددان برجسته کشور با اشاره به حب و بغضهای سیاسی و جناحی افزود: راه و اندیشه امام راحل به ما یاد داد که درستی یا نادرستی کار را ببینیم نه اینکه چون فلان آقا در حزب مقابل من است، حرف درست او را قبول نکنیم.
خوشچهره افزود: این دعواهای جناحی هیچ سودی برای کشور و مردم ندارد و این وسط مردم ماندهاند که به حرف چهکسی گوش دهند و دچار تحیر شدهاند. نشناختن دردهای اقتصادی بهصورت علمی و ریشهای ضربههای سنگینی به مردم وارد میکند.