۵ دغدغه رهبر انقلاب در سال ۹۵
۱. یکی از مهمترین مطالبات رهبر معظم انقلاب در عنوان سال متجلی شده است. ایشان در پیام نوروزی خود ضمن اشاره به برخی از چالشهای کشور از جمله مسئله بیکاری، رکود و گرانی، علاج این مشکلات را «اقتصاد مقاومتی» معرفی کردند و عنوان سال را «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام وعمل» قراردادند. در سخنرانی نوروزی در حرم مطهر امام رضا(ع) ایشان ۱۰اقدام اساسی برای نجات اقتصاد کشور را برای مسئولان لیست کردند: «تمرکز برفعالیتها و زنجیرههای اقتصادی مزیتدار کشور، زنده کردن تولید داخلی، پرهیز از واردات تضعیف کنندهتولید داخلی، پرهیز از هدردادن منابع مالی که پساز برجام باید وارد کشور شود، دانشبنیان شدن بخشهای مهم و حساس اقتصادی، احیای بخشهای اقتصادی که قبلاً در آنها سرمایهگذاری شده، شرط انتقال فناوری در معاملات خارجی، مبارزهجدی با فساد، ویژهخواری و قاچاق در کشور، ارتقای بهرهوری انرژی، نگاه ویژه به صنایع متوسط و کوچک»رهبر انقلاب چند روز بعد در دیدار نوروزی با جمعی از مسئولان کشور خطاب به معاون اول رئیس جمهور میفرمایند: «مراد ما از اقدام و عمل، این است که یک اقدام همهجانبه و فراگیر صورت بگیرد، بهطوری که آخر سال بتوانیم گزارش بگیریم و دوستان گزارش بدهند که این چند کار، [مثلاً] این ده مورد انجام گرفت» ۱۸/۱/۹۵. حضرت آیتا... خامنهای در این دیدار حجت را برمسئولان تمام میکنند: «بنده از هر اقدامی که چه دولت، چه مجلس شورای اسلامی درجهت منافع مردم و گشایش امور مردم انجام بدهند، جدّاً دفاع میکنم و از آن حمایت میکنم. » ایشان در مراسم سالگرد ارتحال امام به توجه دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره میکنند: «خوشبختانه دولت محترم، اقدام و عمل را شروع کردند و طبق گزارشی که به من دادند، کارهای خوبی انجام گرفته است. اگر با همین قوّت و با همین شیوه ادامه پیدا کند و جدّاً پیش برود، یقیناً آثار آن را مردم خواهند دید» ۱۴/۳/۹۵. این مطالبه تنها از دولتیها منحصر نمیشد و ایشان در دیدار ۱۶خرداد به نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم درخصوص مسائل اقتصادی نکات و مطالباتی را مطرح کردند.
فرصت خدمت به مردم در سال ۹۵ به پایان رسید اما سال ۹۶، میتواند شروعی تازه برای مسئولان و ملت شریف ایران باشد
حضرت آیتا... خامنهای، در دیدار رمضانی خود با دانشجویان با اشاره به
اشکالشان به برخی از کارهای اجرایی کشور تأکید میکنند: «براساس قانون و
منطق، رهبری نمیتواند در تصمیمگیریهای جزئی و اجرایی وارد شود و اگر
مسئولان اجرایی دچار اشتباه شوند، مجلس یا رئیسجمهور باید مانع شوند»
۱۲/۴/۹۵. رهبر انقلاب در دیدار با اعضای هیئت دولت در شهریور ماه بار دیگر
براجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی برای حل مشکلات اقتصادی مردم تأکید
میکنند. ایشان در عیدغدیر به مسئولیت عموم مردم و مسئولان درخصوص اقتصاد
مقاومتی اشاره میکنند: «وظیفهدولت هست، وظیفهمجلس هست، وظیفهمسئولین
گوناگون هست، وظیفهآحاد مردم هم هست. همه وظیفه داریم، باید انجام بدهیم. »
۳۰/۶/۹۵. در دیدار مردم اصفهان ایشان صراحت کلام و انتقاد از برخی از
مسئولان را بیشتر میکنند: «این اقدام و عمل باید در جلوی چشم مردم قرار
بگیرد و مردم این را ببینند؛ این توقّع و خواستهما از مسئولان است. » با
این حال آیتا... خامنهای در آخرین ماه سال و در دیدار با اعضای مجلس
خبرگان رهبری از عدم تحقق برخی از سیاستهای اقتصاد مقاومتی گلایه میکنند:
«اگر همه کارهای ضروری در موضوع اقتصاد مقاومتی انجام شده بود، امروز
تفاوت محسوسی را در اوضاع اقتصادی کشور و زندگی مردم شاهد بودیم» ۱۹/۱۲/۹۵
۲. رهبر معظم انقلاب در ۳دیدار عمومی نسبت به پیگیری مسئله حقوقهای نجومی از سوی مسئولان تأکید کردند. دیدار اعضای هیئت دولت در تیرماه: «این موضوع نباید شامل مرور زمان شود بلکه باید حتماً به صورت جدی پیگیری و نتیجهآن به اطلاع مردم رسانده شود. » دیدار شهریورماه با اعضای هیئت دولت: «نباید از موضوع حقوقهای نجومی بهآسانی عبور کرد. اعتماد مردم در این قضیه ضربه فراوانی خورده است...با مسئله حقوقهای نجومی برخورد قاطع شود...قوه قضائیه با متخلفان برخورد کند. » سومین هشدار مربوط به دیداری در تاریخ ۷/۹/۹۵ است: «این موضوع از مسائل مهمی است که نتیجهرسیدگی به آن برای مردم روشن نشد و سوالات در ذهن مردم باقی ماند»
۳. رهبر معظم انقلاب در سال جاری تأکید ویژهای برانقلابی شدن شخصیتها و دستگاههای مختلف کشور داشتند. ایشان در ۱۶خردادماه و در دیدار آغاز به کار دهمین دوره مجلس شورای اسلامی میفرمایند: «مجلس شورای اسلامی یک نهاد انقلابی و برآمدهاز انقلاب است؛ باید انقلابی عمل کنید، باید انقلابی باشید و بمانید» حضرت آیتا... خامنهای به مسئولان قوه قضائیه نیز این توصیه را گوشزد میکنند: «قوهقضائیه باید صددرصد انقلابی باشد و انقلابی عمل کند. البته انقلابیگری برخلاف نظر و تبلیغ برخیها، تندروی نیست بلکه انقلابیگری یعنی «عادلانه، خردمندانه، دقیق، دلسوزانه، منصفانه، قاطعانه و بدون رودربایستی عمل کردن»» ۹/۴/۹۵.
۴. تقویت قوای دفاعی از جمله مطالبات مهم رهبر انقلاب از نیروهای مسلح در سال ۹۵ بوده است. فرمانده کل قوا در دیدار نوروزی با جمعی از فرماندهان نظامی تأکید میکنند: «در نظام جمهوری اسلامی وظیفهاصلی نیروهای مسلح، دفاع از مرزهای امنیت ملی است، بنابراین باید توان عملیاتی و انگیزههای معنوی این نیروها روزبهروز تقویت شود» ۲۲/۱/۹۵. ایشان همچنین در دیدار با مداحان اهل بیت(ع) به برخی اظهارنظرها درباره به پایان رسیدن دوران موشک، واکنش تندی نشان میدهند و این حرف را رد میکنند.
۵. یکی دیگر از مهمترین مطالبات رهبر انقلاب حفظ وحدت در کشور به خصوص در میان نیروهای انقلابی و همچنین میان مسئولان کشور است. معظم له در پنجم مهرماه در ابتدای درس خارج فقه خود به این مسئله تصریح میکنند: «بنده اصرار دارم بروحدت قلوب و حرکت در مسیر واحد و اتحاد نیروهای کشور، به خصوص نیروهای مؤمن و انقلابی» رهبر انقلاب در دیدار نوروزی خود با مسئولان کشور به موضوع وحدت میان مسئولان نیز اشاره میکنند: «یک چیزی در کنار وحدت ملّی وجود دارد و آن اتّحاد و همزبانی و همدلی مسئولان کشور است؛ این خیلی چیز مهمّی است. » وحدت میان امت اسلامی از مطالبات مهم دیگر معظم له در سال جاری بوده است. ایشان در جمع اعضای همایش بزرگداشت حضرت خدیجه(س) در خردادماه سال جاری تصریح کردند: «تعریض به سایر زوجات مطهرات پیغمبر نبایستی باشد. بالاخره زوجات پیغمبر محترمند؛ هر کسی به اینها اهانت کند - هر کدامشان باشد- به پیغمبر اهانت کرده؛ این را من قاطعا عرض میکنم»
بیشک مطالبات رهبر انقلاب از مسئولان منحصر در این موارد نیست اما در این مجال تنها به برخی از آنها اشاره شد. پربیراه نیست اگر مدعی شویم تعداد معدودی از این مطالبات از سوی مسئولان محقق شده و شاید بسیاری از آنها نیاز به توجه و پیگیری بیشتری برای تحقق دارد. فرصت خدمت به مردم در سال ۹۵ به پایان رسید اما سال ۹۶، میتواند شروعی تازه برای مسئولان و ملت شریف ایران باشد به تعبیر رایج: «به پایان آمد این دفتر حکایت همچنان باقیست...»
پایگاه رصد