کد خبر: ۱۱۰۰۸۱
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۱ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۶

اشتغال‌زایی آمریکایی به شیوه ترامپ

با ریاست جمهوری ترامپ فرصت تاریخی برای عربستان به وجود آمد تا این کشور بتواند از ویژگی‌های شخصی ترامپ یعنی بازرگان و تاجر بودن وی و همچنین وعده‌های انتخاباتی‌اش استفاده کند تا بتواند در این چارچوب روابط خود را با آمریکا گسترش دهد.

به گزارش شیرازه، دکتر عباس خامه‌یار، کارشناس مسائل غرب آسیا طی یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت: سفر ترامپ به عربستان و ادعاهای واهی وی علیه جمهوری اسلامی ایران را می‌توان در ادامه دشمنی‌های سابق آمریکا نسبت به ایران، جبهه مقاومت و هم‌پیمانی واشنگتن با کشورهای مرتجع منطقه ارزیابی کرد.

با ریاست جمهوری ترامپ فرصت تاریخی برای عربستان به وجود آمد تا این کشور بتواند از ویژگی‌های شخصی ترامپ یعنی بازرگان و تاجر بودن وی و همچنین وعده‌های انتخاباتی‌اش استفاده کند تا بتواند در این چارچوب روابط خود را با آمریکا گسترش دهد.

تشکیل اجلاس ضدایرانی از سوی آمریکا و عربستان که در آن حدود 50 نفر از رهبران کشورهای عمدتا آفریقایی، عربی و حوزه خلیج‌فارس به دعوت پادشاه سعودی در ریاض جمع شده بودند همزمان با برگزاری انتخابات در جمهوری اسلامی ایران بود. انتخاباتی که پدیده‌ای منحصر به‌فرد و نگران‌کننده برای برخی رژیم‌های عربی است که اساسا صندوق رای را ندیده‌اند. بر همین اساس این همزمانی را می‌توان دارای معانی خاصی دانست.

دو نکته اساسی را می‌توان از سخنرانی ترامپ و ملک سلمان در این اجلاس نتیجه گرفت، فروش سلاح به عربستان و کشورهای منطقه یکی از اهداف اصلی سفر ترامپ به عربستان بود، همه سردمداران آمریکا یک نوع ایران‌هراسی و افراط‌گری را با شدت تمام تبلیغ کردند که توجیهی برای قراردادهای سنگین تسلیحاتی است. ترامپ در یک نوع رویکرد به شعارهای انتخاباتی‌اش و وعده‌ای که به آمریکایی‌ها داده بود آشکارا مطرح کرد که با این قراردادهای فروش سلاح، میلیون‌ها شغل برای آمریکایی‌ها ایجاد خواهد کرد و این پیام آشکار برای شهروندان آمریکا بود که هدف سفر ترامپ تاکید بر ایجاد بازار و زنده کردن و سرعت دادن به چرخه کارخانه‌های نظامی آمریکا برای ایجاد اشتغال است.

ترامپ در سخنرانی خود بر مبارزه با تروریسم تاکید می‌کرد این در حالی است که هیچ توجه و یادی از نقش سعودی‌ها در گذشته و امروز در ایجاد اندیشه، پرورش و صدور تروریسم به منطقه نشد. همچنین سخنی از ضرورت توجه به حقوق بشر و دموکراسی نشد.

در عین حال باید تاکید کرد که با وجود تلاش‌های آمریکا، عربستان و اسرائیل برای تشکیل جبهه ضدایرانی، افق روشنی در این زمینه وجود ندارد و تلاش‌های آنها صرفا در چارچوب فروش سلاح خاتمه خواهد یافت و هیچ اقدامی از سوی هیچ کشوری علیه ایران صورت نخواهد گرفت. این نکته را هم باید یادآور شد که عمده رهبران کشورهای آفریقایی حاضر در اجلاس عربستان به دلیل مسائل اقتصادی در آن اجلاس حضور داشتند.

انتخابات روز جمعه در کشورمان پیامی روشن داشت و نشان داد منظومه دفاعی ما و سامانه بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران در مقابل چنین توطئه آمریکایی ـ عربستانی، همان ائتلاف مردمی است که در این روز به وجود آمد. ائتلاف دولت با مردم و نظام با مردم مهم‌ترین و کارآمدترین سامانه در برابر ائتلاف‌های کشورهایی مانند عربستان و آمریکاست که ماندنی نیستند.

 

نظرات بینندگان