تشدید نظارت بر مراکز عرضه مواد غذایی در ماه رمضان/ 1450 پروانه کاربرد علامت استاندارد معتبر در فارس وجود دارد
به گزارش شیرازه، در اصل 24 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بر افزایش پوشش استاندارد برای کلیه محصولات داخلی و ترویج آن تاکید شده است که مرتضی رهنما در گفتگو با خبرنگار ما در این خصوص گفت: موضوع در شورای استاندارد استان مطرح و مقرر شد سازمان جهاد کشاورزی فارس و سازمان صنعت، معدن و تجارت تا دو ماه آینده تمامی واحدهای تولیدی فعال استان را شناسایی کنند و اطلاعات آنها را به اداره کل استاندارد ارائه دهند تا ما بتوانیم برای تحت پوشش استاندارد قرار دادن واحدهای تولیدی که استاندارد ندارند، اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه درخصوص محصولاتی که باید استاندارد اجباری داشته باشند همه اطلاعات و آمار را در اختیار داریم، اعلام کرد: برای بیش از 90 درصد واحدهای تولیدی که محصولات آنها مشمول استاندارد اجباری میشود، مجوز استاندارد صادر کردهایم.
مدیرکل استاندارد فارس اظهار کرد: اگر دستگاههای صادرکننده مجوز تولید، آمار و اطلاعات خود را پایش کنند و واحدهای تولیدی فعال را با ذکر نام محصول و آدرس در اختیار شورای استاندارد قرار دهند ما با مکاتبه با این واحدها برای صدور مجوز استاندارد آنان اقدام میکنیم.
رهنما با اشاره به استانداردهای ملی و بینالمللی گفت: اگر استاندارد ملی و یا بین المللی برای محصولی وجود داشته باشد، صاحبان صنایع را راهنمایی میکنیم که براساس ضوابط و مقررات برای دریافت این استانداردها اقدام کنند و اگر کالایی بومی استان باشد یا برای اولین بار در جهان تولید شده باشد برای تدوین استاندارد محصول اقدام میکنیم مانند استاندارد فالوده که برای اولین بار در شیراز تدوین شد.
وی صدور مجوز استاندارد برای واحدهایی که محصولات آنها در سلامت مردم تاثیرگذار است و همچنین محصولات صادراتی را دارای اولویت دانست و تاکید کرد: صدور مجوز استاندارد کار مستمری است و هر واحد تولیدی که به بهرهبرداری میرسد باید برای استانداردسازی محصولات اقدام کند.
مدیرکل استاندارد فارس با پیشبینی اینکه کمتر از 30 درصد محصولات تولیدی هنوز برای آنها استاندارد تدوین نشده است، گفت: اداره کل استاندارد به عنوان حامی آمادگی دارد کار استانداردسازی محصولات را برای تمام واحدهای تولیدی که فاقد علامت استاندارد هستند، انجام دهد.
امکان دریافت مجوز کاربرد علامت استاندارد در کمتر از سه ماه
رهنما اظهار کرد: اگر واحد تولیدی خط تولید مناسب، آزمایشگاه تخصصی لازم و استاندارد تدوین شده برای محصول داشته باشد کمتر از سه ماه میتواند مجوز درج علامت استاندارد بر روی محصول را دریافت کند.
وی با بیان اینکه فعلا با کمبود نیرو مواجه نیستیم، تصریح کرد: بسیاری از موارد را از طریق بخش خصوصی با اعطای پروانه کارشناس استاندارد پیگیری میکنیم که در این راستا تا کنون بیش از 20 نفر از اساتید دانشگاه پروانه کارشناس استاندارد گرفته و در بخشهای مختلف تولیدی برای بیش از 60 نفر پروانه استاندارد صادر کردهایم.
مدیرکل استاندارد فارس گفت: در سال گذشته بیش از 206 پروانه کاربرد علامت استاندارد صادر کردیم و در دوماه اول امسال نیز بیش از 30 مورد پروانه علامت استاندارد صادر شده است.
انجام بیش از هزار بازرسی از واحدهای تولیدی
رهنما با اشاره به انجام بیش از هزار بازرسی از واحدهای تولیدی، خدماتی و تجهیزات شهربازی در دوماهه اول امسال گفت: در ماه مبارک رمضان بازرسیهای ویژه از مراکز عرضه و واحدهای تولیدی فرآوردههای گوشتی و لبتیاتی داریم و همچنین بازدید از مراکز عرضه شکر، روغن و زولبیا و بامیه را تشدید کردهایم.
این کارشناس استاندارد به مردم توصیه کرد که مواد خوراکی بدون علامت استاندارد را خریداری نکنند و از مصرف نوشیدنیهای سنتی مانند دوغ خودداری کنند. همچنین درصورت مشاهده آثار فاسدشدگی در محصولات غذایی علیرغم داشتن علامت استاندارد و تاریخ مصرف، آنرا به فروشنده برگردانند.
مدیرکل استاندارد فارس فارس با تصریح اینکه علامت استاندارد باید کد ده رقمی زیر آن وجود داشته باشد، گفت: مصرف کنندگان برای اطمینان از معتبر بودن علامت استاندارد میتوانند کد ده رقمی را به شماره 10001517 ارسال کنند و از اصالت کالا مطمئن شوند.
انتهای پیام/