حذف یارانه نقدی ۱۵ میلیون نفر بعد از چینش کابینه دوازدهم
بر اساس تبصره ۱۴ بودجه ۹۶، در اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها مصوب سال ۸۹ به دولت اجازه داده میشود در سال ۱۳۹۶ از محل درآمدهای حاصل از اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع قانون مذکور تا مبلغ چهارصد و هشتاد هزارمیلیارد(۴۸۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال و ردیفهای یارانهای این قانون با استفاده از انواع روشهای پرداخت نقدی و غیرنقدی نسبتبه حمایت از خانوارهای هدف و نیازمند و ارائه خدمات حمایتی و کمک به بخش تولید و اشتغال مطابق جدول ذیل اقدام کند.
در عین حال بر اساس ماده ۷۹ قانون برنامه ششم توسعه، دولت موظف است در طول اجرای قانون برنامه علاوه بر پرداخت یارانه فعلی، هرسال حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی را متناسب با سطح محرومیت بر مبنای متوسط ۲۰ درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار، در چهارچوب بودجه سنواتی و از محل درآمد قانون هدفمندکردن یارانهها با «حذف خانوارهای پردرآمد» و درج ردیف مستقل در جدول موضوع ماده (۳۹) این قانون، پرداخت کند.
حذف یارانه ۱۵میلیون نفر بعد از چینش کابینه دولت دوازدهم
در همین رابطه یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص آخرین وضعیت حذف یارانه نقدی خانوارهای غیرنیازمند گفت: بر اساس تکالیف قانونی دولت نسبت به حذف یارانه نقدی اقدام میکند و طبق پیش بینیهای انجام شده امسال قرار است یارانه نقدی ۱۵ میلیون نفر حذف شود.
این منبع آگاه گفت: در سال جاری هنوز یارانه خانوادهای قطع نشده چراکه باید سازو کار آن در برنامه ششم و بودجه دیده میشد. به گفته وی فرآیند شناسایی و حذف یارانه نقدی خانوارها بعد از چینش کابینه دولت دوازدهم آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۷۶ میلیون نفر از جمعیت کشور یارانه نقدی دریافت میکنند گفت: روند شناسایی افراد نیازمند و غیرنیازمند با همان مکانیزم سال گذشته انجام خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سال ۹۴ با به روز رسانی پایگاه اطلاعاتی رفاه ایرانیان عملیات شناسایی دارایی خانوارها را بدون سرکشی به حسابهای بانکی آغاز کرد و این سامانه مکانیزمی برای تفکیک خانوارهای نیازمند و غیرنیازمند به یارانه نقدی شد.
از طریق پایگاه اطلاعاتی رفاه ایرانیان، داراییهای خانوادهها مانند املاک، خودرو، مسافرت های خارجی، اطلاعات مربوط به تسهیلات و همچنین اطلاعات درآمدی با استعلام از سازمان های تامین اجتماعی و بازنشستگی با کمترین درصد خطا تخمین زده میشود.
البته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از تصمیم به حذف یارانه نقدی خانوادهای، پیش از اقدام باید با ارسال پیامک به سرپرست خانوار موضوع حذف یارانه نقدی را اطلاع رسانی کند و هر گونه حذف پیش از اطلاع به سرپرست خانوار غیرقانونی است. در همین حال بهمن ماه سال گذشته بود که فیروزآبادی قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته بود: «در صورت حذف افراد و خانوارها از گردونه دریافت یارانه نقدی، با توجه به تکلیف قانونی پیش از حذف یارانه این خانوارها از طریق پیامک به آنها اطلاع رسانی می شود.»
بر اساس این گزارش، در صورت حذف یارانه نقدی خانوادهای امکان ثبت اعتراض از طریق سامانه اینترنتی www.yaraneh۱۰.ir وجود دارد؛ پس از ثبت اعتراض یک هفته تا ۱۰ روز کارشناسان مربوطه طی تماس با سرپرست خانوار نتیجه بررسی اعتراض را اعلام میکنند که آیا این خانواده مستحق دریافت یارانه نقدی هست یا خیر.
منبع:مهر