کد خبر: ۱۱۲۹۲۵
تاریخ انتشار: ۰۱:۵۱ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۶
نکاتی برای فصل داغ مسافرت؛

مسافرت‌های تابستانی را چگونه لذتبخش‌تر کنیم؟

تابستان فصل داغ مسافرت است و توجه به تغذیه و مواد غذایی مصرفی در سفر بسیار مهم است؛ اما با رعایت چند نکته ساده می‌توانیم از سفر بیشترین لذت را ببریم.
 
به گزارش شیرازه، کار‌شناس ارشد بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: یکی از مواد غذایی مهم و حساس آب مصرفی است؛ از آب چشمه، نهر و رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنیم، همیشه بطری‌های آب بسته بندی شده همراه داشته باشیم و باقیمانده آب بطری‌ها را در پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرار ندهیم، اگر از سلامت آب در جایی آگاهی نداریم، آن را ابتدا بجوشانیم و مصرف کنیم. 

ایمان رستمی افزود: اگر مجبور شدیم در رستوران غذا بخوریم، باید رستورانی را انتخاب کنیم که شرایط بهداشتی محیط مناسب و کارکنان آن کارت بهداشتی معتبر داشته باشند. 

او توصیه کرد: به جای سالاد و سبزی خوردن در رستوران‌ها که احتمال آلودگی آن زیاد است، از ماست استفاده کنیم؛ یک راه ساده و مطمئن آن است که از منزل گوجه فرنگی، خیار و لیموترش شسته شده همراه داشته باشیم و در رستوران در کنار غذایی که سفارش می‌دهیم، از آن‌ها استفاده کنیم. 

این کار‌شناس ارشد بهداشت محیط، با توصیه به همراه داشتن غذاهای نیم پز در سفر، ادامه داد: می‌توان از‌‌ همان ابتدا غذا را کامل بپزیم یا اینکه در مقصد اقدام به پخت آن کنیم، غذاهایی مانند کتلت، کوکو یا تخم مرغ پخته برای سفر مناسب هستند و غذاهایی مانند الویه، کباب کوبیده و کالباس که شانس فساد بالایی دارندرا نباید برای سفر انتخاب کنیم. 

رستمی بیان کرد: استفاده از غذاهای ناسالم و فاسد شده، اصلیترین علت مسمومیت در سفر است؛ بعضی‌ افراد ترجیح می‌دهند برای تغذیه در سفر، غذا را از منزل همراه ببرند که در این صورت این غذا‌ها نباید از غذاهای فاسدشدنی مانند گوشت خام، تخم‌مرغ خام و فرآورده‌های لبنی باشند و اگر اصرار داریم آن‌ها را حمل کنیم، باید از یخدان استفاده کنیم. 

او با بیان اینکه همیشه نمی‌توانیم غذاهای مسموم را از راه بو و مزه ناخوشایند آن‌ها تشخیص دهیم، گفت: در بعضی موارد، این غذا‌ها بو یا مزه بدی ندارند، اما ممکن است باعث ۲۴ ساعت مسمومیت و در مواردی سبب مرگ مصرف‌کننده شوند؛ به همین دلیل، غذاهایی که بیش از سه روز در یخچال باقی مانده‌اند و غذاهای پخته شده‌ای که بیش از دو ساعت در هوای معتدل یا بیش از یک ساعت در هوای گرم باقی مانده‌اند را مصرف نکنیم. 

رستمی تاکید کرد: مسافران باید از خرید یخ‌های قالبی در سفر خودداری کنند، زیرا منبع آبی تولید این یخ‌ها مشخص نیست و ممکن است از آب‌های ناسالم تهیه شده باشند که آلوده به انگل هستند و خطر بروز اسهال را به همراه دارد. 

او یادآور شد: مصرف آب آلوده نه تنها ممکن است باعث مسمومیت شود، بلکه بیماری‌های دیگری را مانند تب تیفوئید، اسهال، بیماری‌های ویروسی مانند هپاتیت A و B، فلج ‌اطفال و وبا موجب می‌شود، به همین دلیل در سفر باید تا حد امکان از آب‌معدنی یا آب فریز شده شهری که به مرور زمان ذوب می‌شود، استفاده کرد. 
انتهای پیام/
نظرات بینندگان