کد خبر: ۱۱۳۱۸۸
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۵ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۶
در جلسه شورای حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مطرح شد؛

نمایش «فصل شیدایی» و «از هبوط تا سقوط» اجرا می‌شود/ آغاز تدوین دانش‌نامه 12جلدی شهدای استان فارس/ اعزام 79 هزار نفر به مناطق جنوب کشور در قالب راهیان نور

فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح گفت: صدا و سیمای فارس باید نقش مادران شهدا در دفاع مقدس را مورد توجه قرار دهد و با ضبط گفتگو از مادران شهدا به سیر تربیتی شهدا بپردازد تا الگویی برای نسل‌های آینده و یک زندگی پاک باشد.

نمایش فصل شیدایی و از هبوط تا سقوط اجرا می‌شود/ آغاز تدوین دانش‌نامه 12جلدی شهدای استان فارس/ اعزام 79 هزار نفر به مناطق جنوب کشور در قالب راهیان نوربه گزارش شیرازه، سومین جلسه شورای حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس عصر امروز با حضور مقامات استان برگزار شد. سیدمحمد باقرزاده، فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح گفت: فرهنگ پایه و هوای تنفس جامعه است. اگر در جامعه‌ای هوا آلوده باشد امراض رشد خواهد کرد بنابراین برای تنفس به هوای پاک نیاز است. با توجه به جایگاه ویژه و نقش بی‌بدیل فرهنگی فارس مدیران این استان مسئولیت سنگینی بر دوش دارند. در واقع مسئولین استان فارس باید نگاه فراملی به مسائل فرهنگی داشته باشند که نیازمند تلاش مضاعف است. 


در فعالیت‌های فرهنگی باید به روش پیامبر (ص) اقتدا کرد

باقرزاده افزود: در انجام فعالیت‌های فرهنگی باید به سنت و روش پیامبر اسلام (ص) استناد و اقتدا کرد چرا که زندگی ایشان شاخص است. مثلا شیخ زکزاکی با اقتدا به روش پیامبر (ص) با کمترین امکانات به تبلیغ اسلام پرداخت و چندین میلیون انسان به واسطه ایشان به اسلام گروید. فعالیت‌های فرهنگی بسیاری در کشور انجام و شاخص و آمارهای فراوانی ارائه می‌شود اما خروجی مورد رضایت نیست. بنابراین باید مشکلات را ریشه‌یابی و در جهت حل مسائل تلاش کرد. در حوزه سخت‌افزار مساجد و مراکز فرهنگی بسیاری ساخته شده است اما باید به نرم‌افزار هم توجه کرد.

فعالیت فرهنگی باید عمیق، ماندگار و اثربخش باشد

باقر زاده تصریح کرد: متاسفانه جامعه ما دچار کسالت شده و حتما باید تعدادی از هموطنان‌مان شهید و سر از تن آن‌ها جدا شود تا قدری تکان بخورند. سال گذشته جمعی مختلط از زن و مرد در تخت جمشید به رقص و پایکوبی پرداختند و این در حالی بود که 50متر بالاتر گلزار شهدای پاسارگاد قرار داشت. انتظار می‌رود استاندار محترم برای ساخت بقعه متبرکه شهدای گمنام پاسارگاد بودجه اختصاص دهد. در ساخت بقعه شهدا معماری اسلامی باید مورد توجه قرار گیرد. در فعالیت فرهنگی و نشر ارزش‌های دفاع مقدس باید به کار عمیق، ماندگاری و اثربخشی کار توجه کرد و ریشه‌های دین و گفتمان انقلاب را مبنا قرار داد. در سفرهای راهیان نور گاهی جوانان کشورهای مختلف از سوریه و عراق شرکت دارند که این نشان از فعالیت‌های مثبت صورت گرفته در این حوزه است.

قبور شهدای گمنام تریبونی برای نشر ارزش‌های دفاع مقدس

فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستادکل نیروهای مسلح خاطر نشان کرد: قبور شهدای گمنام تریبونی برای نشر فرهنگ دفاع مقدس است. در محل قبور شهدا باید بازکاوی نبردها، شب خاطره، شب شعر و . . . برگزار و بعنوان تاریخ شفاهی منطقه ثبت و چاپ شود. همچنین متولیان امور فرهنگی در بهره‌برداری از جریان شهدای مدافع حرم باید نهایت تلاش را به خرج دهند. مثلا شهید اسکندری به دست تکفیری‌ها به شهادت رسید در حالی‌که باید زندگی و منش این شهید عزیز به جامعه معرفی می‌شد اما حتی یک تولید تلویزیونی از استان فارس هم صورت نگرفت. همچنین صدا و سیمای فارس باید نقش مادران شهدا در دفاع مقدس را مورد توجه قرار دهد و با ضبط گفتگو از مادران شهدا به سیر تربیتی شهدا بپردازد تا الگویی برای نسل‌های آینده و یک زندگی پاک قرار گیرد.

لزوم انتقال فضای دفاع مقدس به درون شهرها

محمد علی افشانی، استاندار فارس در ادامه جلسه گفت: از ابتدای تاریخ جبهه حق و باطل در نبرد و تقابل بوده‌اند. شهید متعلق به یک زمان و مکان خاص نیست و در تاریخ جاری است. بنابراین شهدای شاخصی چون سردار اسکندری و شهید حججی گرچه متعلق به شیراز است و در جهت تکریم آن‌ها باید همه تلاش‌ها را به کار گیریم اما در واقع متعلق به بشریت است. زیرا شهدا معلمان عزت و آزادگی جوامع بشری هستند و امنیت را که چون هوا است را برای ما رقم زده‌اند و همه ما باید قدردان برکت و نعمت شهدا باشیم.

افشانی افزود: در زمینه حفظ آثار دفاع مقدس و جلوگیری از تحریف آن اگر چه چاپ کتاب و فعالیت فرهنگی مفید است اما بیش از این باید رفتار و منش شهدا را سرلوحه عمل خود قرار دهیم. اگر رویه ما با اخلاص و صداقت همراه باشد بسیار موثرتر از چاپ کتاب خواهد بود. بنابراین باید عمل صحیح شهدا را به نسل‌های جوان معرفی کرد زیرا عمل انسان‌ها بیانگر اعتقادات آن‌هاست. درمورد ساخت موزه دفاع مقدس باید یک نکته را مدنظر داشت و آن رساندن پیام دفاع مقدس است. باید عرفان و روح آزادگی شهدا در ساخت و معماری موزه هویدا و به مخاطب القا شود. بخش‌های مختلف موزه باید حال و هوای جبهه‌ها و دفاع مقدس را ترسیم کند. اگر به دنبال اثرگذاری بر جامعه و نسل‌ جوان هستیم باید فضای دفاع مقدس را به درون شهرها آورد. همچنان بر ساخت کتابخانه در باغ موزه دفاع مقدس تاکید دارم زیرا فرصتی جهت مطالعه و تحقیق نسل جوان فراهم می‌سازد.

اعزام 79 هزار نفر از استان فارس به مناطق جنوب کشور در قالب راهیان نور

سردار هاشم غیاثی، فرمانده سپاه فجر فارس هم در این جلسه گفت: در سال 95 سه برنامه‌ریزی جهت اعزام کاروان‌های راهیان نور انجام شد و در یک سال گذشته با همکاری آموزش و پرورش 31 هزار دانش‌آموز در قالب کاروان راهیان نور دانش‌آموزی، 33 هزار نفر از اقشار مختلف جامعه در کاروان‌های عمومی، سه هزار و 200 دانشجو به مناطق جنوب اعزام شدند. همچنین 11 هزار نفر با خودرو شخصی به مناطق جنوب سفر داشتند که در مجموع با تلاش مجموعه سپاه توفیق زیارت مناطق جنگی شامل حال 79 هزار نفر از استان فارس شد‌. البته لازم به ذکر است مشکلاتی در زمینه زیرساخت‌‌ها وجود دارد که با همکاری و مساعدت سایر ارگان‌ها باید حل شود.

اجرای نمایش "فصل شیدایی" و "از هبوط تا سقوط"

هاشم غیاثی افزود: در هفته‌های آینده برگزاری دو برنامه را در دستور کار قرار داده‌ایم. از تاریخ 8 تا 10 شهریور نمایش "فصل شیدایی" در منطقه مرکزی شهر برگزار می‌شود که طبق پیش‌بینی‌های انجام شده حدود ده هزار شرکت کننده خواهد داشت. همچنین نمایش "از هبوط تا ظهور" که به قصه زندگی حضرت آدم (ع) تا حضرت نوح و پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) و حضرت شاهچراغ (ع) پرداخته است، برگزار خواهد شد که امیدواریم مورد استقبال مردم شیراز و شهرستان‌های هم‌جوار قرار گیرد.

دانش‌نامه 12 جلدی شهدای استان فارس تهیه می‌شود

وی گفت: تدوین دانش‌نامه دفاع مقدس سال 89 از طرف مقام معظم رهبری مطرح شد که در استان فارس با چند سال تاخیر از اوایل سال 96 با جدیت آغاز شده است. برای جلوگیری از فراموشی و تحریف حقایق دفاع مقدس تدوین دانش‌نامه ضروری است. زیرا دانش‌نامه یک مرجع علمی جهت ارائه اطلاعات دقیق حول محور یک موضوع مشخص است. امید می‌رود در 8 خرداد سال 1398 از دانش‌نامه 12 جلدی شهدای استان فارس رونمایی شود. برای تهیه این دانش‌نامه یک میلیارد و 400 میلیون تومان هزینه برآورد شده است و 400 نفر به طور مستقیم مشغول به تهیه و تدوین آن هستند. انتظار می‌رود مدیران استان در جهت تامین منابع مالی و روند اداری همکاری لازم را داشته باشند.

تولید 15 اثر تلویزیونی دفاع مقدس در صدا و سیمای فارس

تقی سهرابی، مدیر کل صدا و سیمای مرکز فارس گفت: صدا و سیمای فارس در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تلاش‌های فراوانی انجام داده و در مناسبت‌های مختلف از جمله هفته دفاع مقدس و هفته بسیج برای تاثیرگذاری بیشتر در قالب‌های مختلف برنامه‌های متنوع جهت نشر ارزش‌های دفاع مقدس نمایش داده شده است. در سال گذشته 15 اثر تلویزیونی در صدا و سیمای فارس تولید و پخش شد که چند اثر آن در جشنواره‌های ملی مورد توجه و استقبال قرار گرفت. همچنین ایجاد موکب حضرت احمد بن موسی(ع) جهت زائران اربعین را به طور کامل پوشش داده شد زیرا احداث این موکب جهت جذب زائر بسیار مفید خواهد بود.

سهرابی افزود: ضمن تشکر از نقش و تلاش سایر رسانه‌های استان فارس در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، گفت: در چند سال اخیر سعی کردیم مبنای آثار تولیدی دفاع مقدس بر اساس منویات مقام معظم رهبری در مورد استان فارس و وصیت‌نامه شهدا باشد. البته مسئولیت ما فراتر از صدا و سیماست و جهت ترویج ارزش‌های دفاع مقدس پیگیر و آماده ارائه خدمت هستیم.

انتهای پیام/

نظرات بینندگان