اهالی رسانه به سرانجام رسیدن پروژه کتابخانه مرکزی شیراز را مطالبه کنند/ امکان دسترسی به منابع تمام کتابخانهها با سامانه «سامان»
به گزارش شیرازه، در نشست تخصصی کتابخوان رسانه،۷فعال مطبوعاتی شیراز به معرفی۷کتاب شاخص در حوزه مطبوعات و رسانه پرداختند. ایننشست صمیمانه و تخصصی در کتابخانه شهید آیت الله دستغیب شیراز برگزار شد. سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس در این نشست انس فرهنگ و رسانه را دیرینه دانست و گفت: از گذشته هرگاه انسان می خواست اندیشه خود را ابراز کند از رسانه یاری طلبید.
سرپرست نهاد کتابخانه های عمومی فارس با اعلام اینکه۱۸۰۰مجله و۲۰۰عنوان روزنامه در این کتابخانه حفظ و نگهداری می شود، افزود: این بخش مطبوعاتی در دسترس علاقه مندان و فعالان حوزه رسانه ای است.
وی درخصوص نشست کتابخوان هم یادآور شد: این سلسله نشست ها برای به اشتراک گذاری کتاب های مفید طراحی شده است. اکنون با تفاهم نامه ای که میان معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و نهاد کتابخانه های عمومی کشور انجام گرفته عضویت اهالی رسانه در تمامی کتابخانه های عمومی سراسر ایران رایگان است.
منوچهری با اعلام اینکه دسترسی به تمامی منابع کتابخانه ها به ویژه بخش مطبوعاتی از طریق سامانه «سامان» کتابخانه های عمومی ممکن شده است، افزود: امکان بهره مندی از آرشیو غنی نشریات برای همه محیاست.
کاوه گلستان، عکاس و تصویربردار ایرانی شناخته شده ترین عکاس جنگ تاریخ جهان است
نیکوپور با بیان اینکه کتاب یادشده مجموعهای از گفتگوها، یادداشتها و تصاویر پیرامون زندگی و آثار کاوه گلستان، عکاس فقید ایرانی، است که همزمان با دهمین سالگرد درگذشت او منتشر شد، افزود: گفتگوهایی با فخری گلستان(مادر)، پیمان هوشمندزاده(شاگرد)، لیلی گلستان(خواهر)، زندهیاد بهمن جلالی و هنگامه گلستان-جلالی-(همسر) با مقدمه و زندگینامه مختصری از کاوه گلستان به قلم مولف و یادداشتهایی از بابک احمدی، شهریار توکلی و یوریک کریممسیحی حاصل تالیف و گردآوری حبیبه جعفریان از سال۸۵است.
همینگوی از نادر خبرنگاران جهان است که در راستای ادبیات گام برمی داشت
سپس احسان اکبرپور فرهنگی نویس روزنامه افسانه با پیشنهاد کتاب «همینگوی خبرنگار» به جمع کتابخوان ها پیوست و با بیان اینکه متخصصین ادبیات معتقدند همینگوی یکی از نادر خبرنگاران جهان است که در راستای ادبیات گام بر می داشت، گفت: یکی از ویژگی های او اشراف فوق العاده این نویسنده بزرگ بر سیاست، جامعه و اقتصاد بود.
از دیگر روزنامه نگارانی که در نشست کتابخوان رسانه به معرفی کتاب پرداخت، هژیر فتحی دبیر منطقه ای خبرگزاری مهر بود که با پیشنهاد کتاب «قدرت های جهان مطبوعات» از نشر مرکز به این جمع پیوست و گفت: این کتاب را که مارتین واکر نوشته و توسط م.قائد به فارسی ترجمه شده حاصل سالها قلم زدن این روزنامه نگار، نویسنده و پژوهشگر در روزنامه های معتبر جهان است. این کتاب اثری تحقیقاتی است که به روزنامه های شناخته شده حتی از آفریقا و استرالیا پرداخته است.
هنرمندان و اصحاب رسانه مبلغ فرهنگ ناب مطالعه باشند
در این نشست که با حضور ابوالقاسم و امین فقیری از نویسندگان برجسته استان فارس و اسماعیل عباسی مترجم کتاب۲جلدی «فتوژورنالیسم» به همراه رئیس کانون رسانه شیراز، رئیس خانه مطبوعات فارس، مشاور اداره کل فرهنگ و ارشاد و دبیران خبرگزاری های کشوری برگزار شد، مهدی رنجبر معاون هنری فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس از نگرانی بابت کتابخوانی در کشور یاد کرد و گفت: در دوره ای به سر می بریم که کتابخوانی به نوستالژی نسل جدید تبدیل شده است. وی زندگی مینی مال را موجب از بین رفتن لذت کتابخوانی دانست و خواستار این شد که هنرمندان و اصحاب رسانه به داد این حوزه برسند و مبلغ فرهنگ ناب مطالعه باشند.
محتوای «خبرنویسی به شیوه مدرن» روزآمد است
سپس دبیر سرویس فرهنگ و ادب روزنامه خبرجنوب به معرفی کتاب «خبرنویسی مدرن» نوشته یونس شکرخواه پرداخت و گفت: این کتاب کوچک اما در عین حال پرباری است که سال۱۳۸۰منتشر شده و محتوای آن به شکلی است که روزآمد است. غیاث الدین ملک حسینی افزود: آنچه خواننده را به خوانش این کتاب ترغیب می کند نوشتاری است که در۹فصل نویسنده به آن اهتمام ورزیده و به مرور خواننده را راغب به مطالعه بیشتر می کند. وی با توجه به اینکه کتاب «خبرنویسی مدرن» در فصل اول با عنوان «شلیک به ژولیوس سزار» به معرفی تاریخ ژورنالیسم می پردازد، افزود: دیگر فصول این کتاب هم خواندنی است و به۱۰مرحله خبرنویسی به شیوه مدرن اشاره دارد.
شهید آوینی در «رستاخیز جان» حرفهای بسیاری برای اهالی رسانه به یادگار گذاشته است
در ادامه این مراسمنجمه اشرفی از خبرنگاران تحلیلی نویس روزنامه سبحان به معرفی کتاب «رستاخیز جان» از شهید مرتضی آوینی پرداخت و گفت: این اثر جاودانه با مقاله های چون انفجار اطلاعات، آزادی قلم و منشور تجدید عهد هنر حرفهای بسیاری برای اهالی رسانه به یادگار گذاشته است.
وی پیشنهاد کرد که پیش از خواندن این کتاب، خواننده مستندهای روایت فتح شهید آوینی را به همراه صدای این شهید اهل قلم به گوش بسپارند. چرا که لحن و ریتم و قدرت کلام شهید آوینی قدرت رستاخیز قلم وی در ذهن و روح مخاطب را صدچندان می کند.
اشرفی عنوان کرد: مقالات شهید آوینی در «رستاخیز جان» محدود به زمان گذشته نیست. مثلا مطالعه مقاله ویدئو در برابر رستاخیز تاریخی انسان برای همه کسانی که امروز در برابر شبکه های مجازی و ابزار مدرن اطلاع رسانی متحیر مانده اند بسیار راهگشاست.
برای به سرانجام رسیدن پروژه کتابخانه مرکزی شیراز مطالبه عمومی کنید
مهدی علی از کتابداران کتابخانه های عمومی استان فارس هم در این نشست اصحاب رسانه را هم خانواده فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی معرفی کرد و گفت: به عنوان یک کتابدار انتظاری که از روزنامه نگاران دارم این است که به کتابداران و کارکنان کتابخانه های عمومی به دیده دیگر ارگانها ننگرند. وی در ادامه خواستار اطلاع یافتن و مراجعه خبرنگاران به کتابخانه های عمومی و قرار گرفتن در جریان کارکرد این نهادها شد و افزود: از ساده ترین خدمات کتابخانه ها در جامعه هنوز اطلاع رسانی مطلوبی و هویت سازمانی کتابداران رسانه ای نشده است. علی در عین حال خطاب به اهالی رسانه گفت: کمک کنید کتابخانه ها به عنوان نهادی فرهنگی باقی بماند و برای به سرانجام رسیدن پروژه کتابخانه مرکزی شیراز مطالبه عمومی کنید.
هر خبرنگاری باید به شگردهای خبری اشراف داشته باشد
کتاب «شگردهای خبرنویسی» دیگر کتابی بود که در نشست کتابخوان رسانه توسط صفدر دوام معرفی شد. این خبرنگار و یادداشت نویس روزنامه عصر مردم شیراز با توجه به انتشار آن در سال۱۳۹۰گفت: نویسنده در این کتاب معتقد است هر خبرنگاری باید به شگردهای خبری اشراف داشته باشد.
دوام فزود: نگارنده تاکید می کند در جهت جذب مخاطب دلایل متعددی وجود دارد؛ حسن قربانی در کتاب «شگردهای خبرنویسی» به شکلی ژرف در شگردهای خبری کنکاش کرده است.
خواندن «گزارشگران بزرگ» برای هر روزنامه نگاری از نان شب هم واجب تر است
انتهای پیام/