دومنیکو پراتیکو، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «تاکنون مطالعات کمی به بررسی تاثیر مصرف این روغن بخصوص بر مغز پرداخته اند.»
محققان با تمرکز بر تاثیر روغن کانولا بر عملکرد مغز به بررسی اختلال حافظه و تشکیل پلاک های آمیلوئید و کلافه های نوروفیبریل در مدل موش های مبتلا به آلزایمر پرداختند.
پلاک های آمیلوئید و تائو فسفریل دار شده که مسئول تشکیل کلافه های نوروفیبریل تائو هستند، در اختلال عملکرد نورونی و فساد و زوال حافظه در آلزایمر نقش دارند.
محققان در این پژوهش موش ها را در سن شش ماهگی و قبل از ابتلا به علائم آلزایمر به دو گروه تقسیم کردند.
به یک گروه رژیم غذایی عادی داده شد و گروه دیگر با رژیم غذایی حاوی دو قاشق غذاخوری روغن کانولا در روز تغذیه شدند.
سپس محققان حیوانات را در طول ۱۲ ماه ارزیابی کردند. یکی از تفاوت های مشاهده شده در این دو گروه حیوانات مربوط به اضافه وزن در گروه مصرف کننده روغن کانولا بود.
«آزمایشات ماز» برای ارزیابی حافظه کاری، حافظه کوتاه مدت و توانایی یادگیری بر روی حیوانات انجام شد. نتایج نشان داد موش های که روغن کانولا در طول دوره ۶ ماهه مصرف کرده بودند دچار اختلالاتی در حافظه کاری شان بودند.
یافته ها بیانگر این مطلب است که مصرف بلندمدت روغن کانولا برای سلامت مغز مفید نیست.