کد خبر: ۱۱۷۰۰۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۹ - ۲۲ آذر ۱۳۹۶
اخبار ویژه روزنامه ها:

هزینه‌تراشی وزارت نفت با سود روزانه 1/5 میلیاردی برای دلالان/ تذکر لاریجانی به روحانی درباره برداشت از یک حساب ویژه

روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.
به گزارش شیرازه، روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

کیهان


نشنال اینترست: در معادلات خاورمیانه ایران سواره و آمریکا پیاده است
یک نشریه آمریکایی تصریح کرد آیت‌الله‌های ایران، رئیس واقعی خاورمیانه هستند و آمریکا درگیر روابط سعودی‌ها و اسرائیل برای مقابله با آنها نشود؛ چرا که این فکری احمقانه است.
نشنال اینترست در تحلیلی با عنوان «خاورمیانه هرگز تغییر نخواهد کرد» نوشت: از تجزیه و تحلیل‌های رسانه‌های پیشرو، این تصور ایجاد می‌شود که برخی روزنامه‌نگاران و کارشناسان این حوزه، گمان می‌کنند فصل اول تاریخ جهان در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما» نوشته شده و اگر کسی نداند گمان می‌کند این افراد شاید از خوابی 50 ساله بیدار شده باشند؟
اتحاد میان اسرائیل و عربستان سعودی که توسط برخی اندیشکده‌ها و اتاق‌های فکر ستوده می‌شود به نظر می‌رسد با راهنمایی آمریکا صورت گرفته باشد.
پس از حادثه 11 سپتامبر سیاستمداران آمریکایی تصمیم گرفتند با استفاده از نیروی نظامی و همچنین تسریع در روند صلح اعراب و اسرائیل راهبرد خود را در منطقه به خوبی مدیریت کنند. نیازی به گفتن نیست که این امر به موفقیت نرسید.
اگر این راهبرد موفقیت‌آمیز بود، حمله به عراق به این شیوه پایان نمی‌یافت و سبب قدرت یافتن بیشتر ایران در منطقه و نزدیکی بیشتر عراق و ایران نمی‌شد.
در حالی که اوباما اصرار داشت توافق هسته‌ای با ایران تلاش برای متوقف کردن برنامه نظامی هسته‌ای ایران است، بسیاری در واشنگتن و جاهای دیگر بر این باورند توافق هسته‌ای بخشی از یک تلاش بلندمدت دیپلماتیک برای برقراری دوباره ارتباط با تهران است. اما روشن نیست این رویکرد متضاد، بر اساس مفهوم حل و فصل دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران، قابل اجرا است یا نه. چرا ایرانیان باید سیاست «چانه‌زنی بزرگ» با ایالات متحده را که شامل، کاهش ارتباطات نظامی با حزب‌الله لبنان، به رسمیت شناختن اسرائیل و از بین بردن هرگونه تلاش برای دستیابی به قدرت نظامی هسته‌ای که برخی از خواسته‌های ایالات متحده در جریان مذاکرات است را قبول کنند حال آنکه ایران، به گونه‌ای سواره است و آمریکا پیاده. آیت‌الله‌های ایران رئیس واقعی خاورمیانه هستند و نباید آمریکا وارد بازی عربستان و اسرائیل برای مقابله با ایران شود. به‌طور خلاصه، نشانه‌ای وجود ندارد که ایران از نقش کنونی خود در منطقه دست بکشد. ایالات متحده باید در این زمینه، از دخالت در درگیری بین عربستان سعودی و ایران، اجتناب کند. این همان روشی است که ایالات متحده در طول جنگ بین عراق و ایران در دهه 1980 در پیش گرفت.
واشنگتن به عنوان بخشی از نقش مرسوم خود در خاورمیانه، باید تلاش کند روند صلح بین اسرائیل و فلسطینی‌ها را سرعت بخشد و خروج اسرائیل را از سرزمین‌های عربی اشغال شده در سال 1967 و «حل و فصل درست» مشکل فلسطین را پیگیری کند.
به نظر می‌رسد تلاش جدید آمریکا در این زمینه، در مقابل «اتحاد خیالی سعودی و اسرائیل»، گزینه واقع‌بینانه‌تری باشد و می‌تواند منافع بلندمدت ایالات متحده و متحدان منطقه‌ای آن را تضمین کند و در روند تعادل قدرت در خاورمیانه اثربخش باشد.

راغفر: ادعاهای دولت تناسبی با سفره‌های مردم ندارد
رفتار غیر مسئولانه و فرافکنانه دولت درباره بودجه و وعده‌های اقتصادی، صدای برخی کارشناسان حامی را نیز درآورده است. دکتر حسین راغفر کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه الزهرا(س) درباره رویکرد دولت در لایحه بودجه 97 به فرارو گفت: «دولت دوازدهم دولت جدیدی نیست ادامه دولت 4 سال قبل است. سؤال این است که چطور همه برنامه‌های آقای روحانی موکول است به آینده. دستاوردهای سال گذشته دولت روحانی قرار است کجا خودش را نشان دهد؟ به نظر می‌رسد اتکای بیشتر دولت به حافظه بلند مدت مردم است تا حافظه کوتاه مدت آنها. تصور بر این است که مردم امیدوارند که در آینده اتفاقی بیفتد و وعده‌ها به آینده برمی‌گردد، اما ما جز ادامه سیاست‌های دولت‌های نهم و دهم و تداوم همان وضعیت و شاخص‌ها غیر از کنترل تورم نتایج متفاوتی از دولت آقای روحانی ندیدیم.»
او افزود: «دستاوردهایی که دولت مدعی آنهاست آنگونه که باید و شاید برای مردم ملموس نیست. همه وعده‌های دولت هم معطوف به آینده است و هر سال وعده‌ها به سال بعد موکول می‌شود.»
این استاد دانشگاه ادامه داد: «تعارض‌های جدی میان سیاست‌های دولت و وعده‌های دولت وجود دارد. دولت خصوصی‌سازی در همه زمینه‌ها را در دستور کار قرار داده است، این در حالی است این سبک خصوصی‌سازی جز رشد نابرابری‌ها، غارت منابع عمومی، رشد بیکاری، فقر و بدهکاری نسل‌ها هیچ دستاوردی نداشته است. ما با خصوصی‌سازی شاهد غارت منابع ملی توسط گروه‌های ذی‌نفع حاضر در قدرت بودیم. به نظر می‌رسد تتمه منابع بخش عمومی و دولتی با تأکید دولت دوازدهم و آقای روحانی بر خصوصی‌سازی دارایی‌های صندوق‌های بازنشستگی نیز قرار است از بین برود.»
به اعتقاد این کارشناس اقتصادی «ما متأسفانه نمی‌توانیم به تحقق وعده‌های دولت امیدوار باشیم. تحول بزرگ و دگرگونی که آقای روحانی از آن صحبت می‌کند با سیاست‌های تعریف شده دولت همچون خصوصی‌سازی‌ها تناسب و ارتباطی ندارد.
او در ادامه درباره لایحه بودجه با بیان این که سیاست‌های مطرح شده در این لایحه مجموعه‌ای از سیاست‌های متناقض است، اظهار کرد: «تداوم خصوصی‌سازی ترجمه صریح‌اش انتقال منابع عمومی به دوستان و رفقاست، این چیزی جز رشد نابرابری‌ها و گسترش فقر و بیکاری نیست. هنوز در بنگاه‌های خصوصی شده مدیران دولتی مدیریت و از مزایا و منافع بخش عمومی استفاده می‌کنند بدون این که مشارکت جدی در ارتقا کارایی و بهره‌وری و اشتغال در کشور ایفا کرده باشند.»
این استاد اقتصاد گفت: «دولت از یک طرف مدعی ایجاد اشتغال در جامعه است و از طرف دیگر با افزایش قیمت‌ها تورم بزرگی را به جامعه تزریق می‌کند. قربانیان تورم دو دسته‌اند اصلی‌ترین آنها گروه‌های فقیر و کم‌درآمد جامعه هستند و دوم بخش تولید است که بار اشتغالزایی را به دوش دارد.»
او با بیان اینکه هیچکدام از ادعاهای دولت با نتایجی که در سفره مردم و رفاه عمومی دیده می‌شود، تناسب ندارند، ادامه داد: «در بحث خصوصی‌سازی اقداماتی مثل دستور فروش بیمارستان‌های دولتی و یا واگذاری آنها صادر شد، اخیراً هم منابع صندوق‌های بیمه‌ای به اسم طرح تحول غارت گردید. بحران‌های بسیار بزرگی در پی اقدامات دولت در 4 سال گذشته بر صندوق‌ها تحمیل شده است و نگرانی‌های بزرگی را به وجود آورده است. به نظر نمی‌رسد که سیاست‌های دولت پاسخگوی حل بحران‌های به‌وجود آمده در دولت یازدهم باشد چه برسد به این که مشکلاتی همچون بیکاری و رکود را رفع و رجوع کند.»
وی تأکید کرد: «در سخنرانی آقای روحانی مبارزه با فقر مورد تأکید قرار گرفت اما سیاست‌های اقتصادی دولت خلاف این را نشان می‌دهد. متأسفانه ما شاهد افزایش فقر و نابرابری، تعمیق رکود و گسترش بیکاری خواهیم بود.»
او اظهار کرد: «برنامه دولت مشخص نیست. من تصور می‌کنم برای خروج از بحران باید برنامه‌ای وجود داشته باشد که دولت با آن پیش برود. عزم جدی در دولت دیده نمی‌شود. لختی و کندی عجیبی در دستگاه‌های اقتصادی وجود دارد. مدیران صنعت، معدن، اقتصاد، تجارت و... اصلاً توانایی مدیریت منابع موجود و تجهیز بنگاه‌های در آستانه ورشکستگی و یا احیای بنگاه‌هایی که به دلایل مختلف ورشکست شده‌اند را ندارند.»

هزینه‌تراشی وزارت نفت با سود روزانه 1/5 میلیاردی برای دلالان
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از سود روزانه یک میلیارد و 500 میلیونی شرکت‌های واسطه‌ای مدیران نفتی با اجرای طرح برندینگ خبر داد و گفت: این طرح یک نوع دلال‌تراشی و تحمیل بار مالی جدید برای دولت است.
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین‌شهر، در گفت‌وگو با الف با اشاره به طرح برندینگ که در دستور کار وزارت نفت قرار دارد، گفت: درحال حاضر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در استان‌ها، سوخت را مستقیم به جایگاه‌ها می‌رسانند اما با تصمیم وزارت نفت قرار است شرکت‌هایی که عمدتاً افراد دست‌اندرکار آن بازنشستگان و مدیران وزارت نفت هستند، این کار را برعهده بگیرند.
وی از تشکیل و رواج شرکت‌های واسطه‌ای تحت عنوان برندینگ خبر داد و افزود: براساس این تصمیم برخی مدیران وزارت نفت شرکت‌های واسطه‌ای تشکیل می‌دهند و سوخت را از دولت و شرکت ملی پخش می‌گیرند و به جایگاه‌ها می‌رسانند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تأکید بر اینکه هیچ نیازی به تشکیل این شرکت‌ها نیست، افزود: با اجرایی شدن این تصمیم به ازای هر لیتر سوخت 10 تومان هزینه اضافه‌تر بر دوش دولت گذاشته می‌شود.
حاجی دلیگانی افزود: در حال حاضر متوسط مصرف روزانه بنزین در کشور حدود 70 میلیون لیتر است و اگر سوخت‌های دیگر مثل گازوئیل، نفت سفید را هم حساب کنیم، روزانه حدود 150 میلیون لیتر سوخت در کشور مصرف می‌شود که با اجرای طرح مذکور، هزینه جدید برای دولت ایجاد می‌شود و شرکت‌های واسطه‌ای سود سرشار از بیت‌المال می‌برند.
حاجی‌ دلیگانی افزود: تصمیم‌گیری در این زمینه از اختیارات وزیر نفت نیست و این اقدام به ضرر منافع کشور است.

هرگز ایرانی‌ها را مانند امروز بدبین به آمریکا ندیده بودم
خبرنگار نیویورک تایمز می‌گوید مردم ایران برخلاف چند سال پیش کاملاً به آمریکا بدبین شده‌اند.
توماس اردبرنیک خبرنگار نیویورک‌تایمز در تهران ضمن مصاحبه با فرید زکریا در شبکه سی‌ان‌ان گفت: من در 16 سال گذشته از ایران گزارش داده‌ام و در این دوره زمانی، ایرانی‌ها نسبت به مقامات خود بدبین بوده‌اند که جنبش سبز در سال 2009 نشانه‌ای از آن بود.(!)
اما همه این چیزها در چند ماه گذشته تغییر کرده است، به ویژه به خاطر ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و همچنین ولیعهد عربستان. ایرانی‌ها هرچه بیشتر ملی‌گرا شده‌اند، آنها که تاکنون تندروها را مدت‌ها به عنوان نیروهای بی‌ثبات‌کننده می‌نگریستند، اکنون به آنان به عنوان محافظان کشور می‌نگرند.
وی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: بسیاری از افراد طبقه متوسط ایران از تصمیم پیوستن به توافق هسته‌ای حمایت کردند، چرا که خواهان صلح و ثبات بودند، اما اکنون آنها شاهد هستند که ترامپ درباره لغو آن سخن می‌گوید و مردم به تندروها گوش می‌دهند که می‌گویند ما همواره به شما می‌گفتیم نمی‌توان به آمریکا اعتماد کرد، اکنون بسیاری از مردم می‌گویند احتمالاً اینها درست می‌گویند.
وی در ادامه گفت: در مجموع بسیاری از مردم ایران، رئیس‌جمهوری آمریکا را دارای شخصیتی متزلزل می‌بینند که در کشورش بی‌ثباتی ایجاد کرده است.
ایرانی‌ها، ترامپ را فردی بسیار «دمدمی مزاج» می‌دانند اکنون ایرانی‌ها، آمریکا را کشوری غیرقابل پیش‌بینی می‌بینند.

فارین پالیسی: عربستان باخته است ایران بازیگر پیروز منطقه است
یک نشریه آمریکایی تصریح کرد: ایران پیروز نبردهای خاورمیانه است.
فارین پالیسی با اشاره به سلسله ناکامی‌های عربستان سعودی در منطقه نوشت: در حال حاضر، ایران کنشگر پیروز در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) است و عربستان، سعد حریری را در لبنان وادار به استعفا کرد اما در لبنان و عراق و سوریه و یمن، پیداست که امتیاز پیروزی با ایران بوده است.
در لبنان، حزب‌الله بر ائتلاف 14 مارس که هدف آن محدود کردن فعالیت‌های این جنبش بود و تحت حمایت سعودی فعالیت می‌کرد، غلبه پیدا کرد.
در مه 2008 که حزب‌الله، غرب بیروت و مناطق حومه پایتخت را محاصره کرد، نشان دهنده درماندگی عاملان سعودی‌ها در هنگام مواجهه با نیرویی جدید که در دسترس عاملان ایران در لبنان است، بود.
افزون بر آن و پس از این اتفاقات، ورود حزب‌الله به جنگ سوریه این حقیقت که این گروه نمی‌تواند از سوی نظام سیاسی لبنان، در حصار موانع قرار گیرد، مورد تأیید قرار گرفت.
عقب‌نشینی ریاض از حمایت مالی از نیروهای مسلح لبنان و اکنون نیز در ماجرای استعفای حریری، به گونه‌ای مؤثر نشان از اقرار خانواده سعودی به واقعیت نفوذ ایران دارد.
در سوریه، حمایت ایران از رژیم سوریه، نقشی تعیین کننده در پیروزی بشار اسد داشت. تدارک ایران کمک کرد تا شبه نظامیان بومی جدیدی پرورش یابند و دسترسی رژیم سوریه به نیروی انسانی مورد نیاز برای شکست حریف را فراهم آورند.
از سوی دیگر، تلاش‌های عربستان منجر به آشفتگی و نهایتاً ظهور گروه‌های سلفی شد.در عراق، سپاه پاسداران ایران، نیروی مستقل و مورد حمایت رسمی تحت عنوان حشدالشعبی با ظرفیت 120 هزار نفر را توسعه داد که البته همه اجزای این گروه را طرفداران ایران تشکیل نمی‌دهند، اما گروه‌های شیعی کتائب حزب‌الله، سازمان بدر و عصائب اهل‌الحق با سپاه پاسداران ایران در ارتباطند.
عربستان همچنین در یمن، مداخله نظامی آشکار کرد اما اکنون بدون هیچ چشم‌اندازی در یمن گرفتار شده و این در حالی است که حمایت ایران از حوثی‌ها (انصارالله) بیشتر از حد متوسط بوده است. بنابراین ایران در لبنان، به طور مؤثر بازی را برده است و در سوریه و عراق نیز در حال برنده شدن است و در یمن نیز خون سعودی‌ها را می‌ریزد.
عربستان در ایجاد عاملان مؤثر در جهان عرب هیچ توانایی ندارد.
به رغم حرکت‌های جسورانه محمد بن سلمان، هیچ نشانه‌ای از اینکه عربستان بتواند معادلات منطقه را تغییر دهد وجود ندارد.

مجوز چندباره دولت فرانسه برای تجمع بقایای گروهک تروریستی در پاریس
دولت فرانسه بار دیگر به گروهک تروریستی منافقین مجوز داد تا به بهانه واهی حقوق بشر، علیه جمهوری اسلامی و ملت ایران تجمع برپا کند.
این تجمع در پاریس برپا شد و برای چندمین بار است که دولتمردان فرانسه به منافقین برای برگزاری چنین تجمعاتی مجوز صادر می‌کنند. گروهکی که جنایت‌های بی‌شماری در ایران انجام داد و 17 هزار نفر از مردم بی‌گناه کشورمان را به منظور دستیابی به خواسته‌های نامشروع سرکرده‌های این گروهک تروریستی به شهادت رساند.دولت فرانسه درحالی به منافقین تروریست مجوز برگزاری تجمع داده که همواره از حقوق بشر و مبارزه با تروریسم دم می‌زند. تعدادی از اعضای گروهک تروریستی منافقین و افراد اجاره‌ای علیه حقوق بشر در ایران در میدان انولید پاریس در کنار وزارت خارجه فرانسه دست به تجمع زدند. جالب اینجاست ژان پیر میشل سناتور سابق فرانسوی نیز در تجمع گروهک تروریستی منافقین سخنرانی کرد.
تعداد این افراد که حدود 200 تا 300 نفر گزارش شد حین برگزاری این مراسم دائما رو به کاهش رفت چرا که دیده شد افراد اجاره‌ای پس از حضور و غیاب و دریافت وجه خود محل تجمع را ترک می‌کردند. بیش از 17 هزار نفر از مردم و مسئولان جمهوری اسلامی ایران در حملات منافقین به شهادت رسیده‌اند. این در حالی است که آمریکا، نام گروهک منافقین را پس از عمری ترور در ایران و عملیات‌های خرابکارانه بر ضد کشورمان از فهرست سازمان‌های تروریستی خارج کرده است. آمریکا برای سال‌های متوالی منافقین را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده بود.
چند روز پیش نیز پارلمان اتحادیه اروپا در اقدامی وقیحانه با دعوت از مریم رجوی قجرعضدانلو ابریشمچی سرکرده گروهک تروریستی منافقین بار دیگر در موضوع حقوق بشر نقاب از چهره برگشود. مریم رجوی در دیدار با برخی نمایندگان پارلمان اروپا خواستار فشار بر جمهوری اسلامی ایران در موضوع حقوق بشر در کنار موضوع موشکی و دفاعی شد.

خراسان

تذکر لاریجانی به روحانی درباره برداشت از یک حساب ویژه
بر اساس نامه روزهای اخیر  رئیس مجلس به رئیس جمهور، با اشاره به مصوبه آبان ماه هیئت دولت در خصوص هزینه کرد از محل "حساب ویژه سازمان تعزیرات حکومتی"، تاکید شده با توجه به ماده 118 قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر لزوم واریز جرایم نقدی به حساب خزانه، تصمیم ماه گذشته دولت بدون توجه به قانون اخیر التصویب و با رعایت قوانین سابق، ابلاغ شده که بر این اساس، باید لغو یا اصلاح شود.


ذره بین یک مقام مسئول روی تعطیلی پنج شنبه برخی ادارات
بر اساس نامه یک مسئول ارشد اجرایی به تعدادی از مدیران دستگاه های دولتی، از آن ها خواسته شده دلایل و مستندات قانونی مربوط به تعطیلی برخی واحدهای اداری در روز پنج‌ شنبه را بیان کنند که بر این اساس، به وی اعلام شده اگرچه به موجب اصل 17 قانون اساسی، تعطیل رسمی هفتگی روز جمعه است و مطابق ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری «کلیه دستگاه های اجرایی استانی موظفند ساعات کار خود را در شش روز هفته تنظیم کنند» اما ستاد مرکزی دستگاه های اجرایی مشمول این حکم نیست و اختیاراتی به هیئت وزیران برای تصمیم‌ گیری درباره این موضوع داده شده است.

ایران

گوترش: شواهدی درباره اتهامات عربستان علیه ایران وجود ندارد
دبیرکل سازمان ملل در گزارشی به شورای امنیت تأکید کرد، ایران به توافق هسته‌ای (برجام) پایبند بوده است.به گزارش فارس، گوترش در بخش دیگری از این سند به موضوع اتهامات عربستان علیه ایران در رابطه با موشک‌های پرتاب شده انصارالله به سمت فرودگاه ریاض می‌پردازد. عربستان مدعی است که این موشک‌ها در ایران تولید شده است. دولت امریکا نیز اتهامات مشابهی را مطرح کرده است. با این وجود دبیرکل سازمان ملل تأکید دارد که کارشناسان این سازمان هیچ شواهدی پیدا نکرده‌اند که مشارکت ایران را در این حمله تأیید کند، اگرچه وی متعهد می‌شود که «تحلیل اطلاعات به دست آمده در این خصوص و ارائه گزارش به شورای امنیت در زمان‌های مقرر» ادامه داشته باشد.گوترش همچنین با ابراز نگرانی از پرتاب موشک خرمشهر  از ایران
می‌خواهد تا از پرتاب موشک‌های بالستیک اجتناب کند.وی همچنین نسبت به سفر سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران به کشورهای خارجی اعتراض کرده  و از کشورهای عضو این سازمان خواسته به تعهدات قطعنامه 2231 پایبند باشند.گوترش آورده است که  ایران در 20 مارس سال 2016 اقدام به ارسال یک کشتی حامل تسلیحات نظامی به سومالی یا یمن کرد که از سوی کشور فرانسه در اقیانوس هند توقیف شده است.

 ارزیابی جانسون از سفر به ایران
وزیر امورخارجه انگلیس پس از بازگشت از سفر خود به ایران با ارزشمند خواندن این سفر، گفت که از مقامات ایرانی خواسته به دلایل انسان دوستانه زندانیان بریتانیایی را آزاد کنند.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، بوریس جانسون افزود: من در ایران با استناد به دلایل بشر دوستانه خواستار آزادی زندانیان بریتانیایی بازداشت شده شدم. این موضوع پیچیده‌ای است و افراد و نهادهای متفاوت جداگانه‌ای در ایران دخیل هستند. من نمی‌خواهم در این باره امید کاذب ایجاد کنم. به گفته وی، این دیدار ارزش خود را داشت و هنوز زود است که
در باره این موضوع اطمینان بدهیم. جانسون همچنین گفت که او با همتای ایرانی خود گفت‌ و گو کرده و خواستار پایان دادن به آنچه لندن آزار و اذیت رسمی روزنامه‌نگاران بخش فارسی بی‌بی‌سی و خانواده‌هایشان در ایران می‌خواند، شده است.

 فائزه و یاسر هاشمی ممنوع‌الخروج هستند
سیدمحمود علیزاده طباطبایی درباره خبر ممنوع‌الخروجی برخی از اعضای خانواده مرحوم آیت‌الله هاشمی گفت: من از طرف خانواده آقای هاشمی این موضوع را پیگیری کردم. بر اساس ماده ۱۶ قانون گذرنامه، فائزه و یاسر هاشمی و پسر فائزه و محسن هاشمی ممنوع‌الخروج هستند. این وکیل دادگستری در گفت‌ و گو با ایلنا افزود: این ممنوع الخروجی به معنی این نیست که این افراد اتهامی دارند، زیرا ماده ۱۶قانون گذرنامه مقرر می‌دارد اگر قاضی مصلحت بداند‏، می‌تواند افراد را از خروج از کشور منع کند. وی در مورد آخرین وضعیت پرونده محمدعلی طاهری  هم گفت: با توجه به اینکه رأی در دیوان عالی کشور نقض شده است، پرونده به شعبه هم عرض یعنی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارجاع شده است. باید منتظر باشیم که شعبه تعیین وقت و به ما ابلاغ کند تا رسیدگی مجدد شروع شود.

 پیشنهاد جدید شریعتمداری به انصارالله یمن
مدیرمسئول روزنامه کیهان درباره تحولات یمن گفت: راه مقابله با حملات جنگنده‌های ائتلاف عربستان و برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس هدف قرار دادن نفتکش‌های این کشورها در خلیج عدن است.
به گزارش تسنیم، حسین شریعتمداری در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، با لحنی کنایه‌آمیز ادامه داد: چون در این نشست کسی نیست که ما را توقیف کند، می‌گویم بر اساس شناختی که از حوثی‌ها پیدا کرده‌ام، در آینده نزدیک هدف قرار دادن نفتکش‌های عربستان در خلیج عدن توسط انصارالله تحقق پیدا خواهد کرد.
وی افزود: انصارالله باید نفتکش‌های سعودی را در خلیج عدن و دریای سرخ بزند. جان میلیون ها کودک، زن و مردم مظلوم یمن از نفتکش‌های سعودی با ارزش‌تر است؛این کمترین بهایی است که باید آنها بدهند.

آرمان

لایحه جدید کنگره آمریکا علیه ایران

دو تن از اعضای ارشد کنگره از حزب جمهوریخواه برای تحریم ایران به خاطر آنچه که آنها «فعالیت‌های ثبات‌زدای ایران در یمن» می‌نامند، تلاش می‌کنند. ایلینا روس لهتینن، نماینده حوزه انتخابیه فلوریدا و تد پو، نماینده تگزاس که هر دور از اعضای ارشد کمیته امور خارجی کنگره هستند، لایحه‌ای به مجلس نمایندگان ارائه کردند که به موجب آن، ایران به خاطر حمایت از حوثی‌های یمن تحریم می‌شود. تد پو با اشاره لایحه مزبور طی بیانیه‌ای ادعا کرد: این لایحه پیام واضحی به تهران ارسال می‌کند که یا فعالیت‌هایش را متوقف کند یا هزینه بپردازد.

پول نداریم

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: مردم نباید از ما انتظار پروژه‌هایی درگذشته از جمله تونل‌ و بزرگراه‌ را داشته باشند، چراکه پولی برای احداث چنین پروژه‌هایی نداریم. محمدجواد حق‌شناس اظهار کرد: جلسات کمیسیون از 5 شهریور سال 96 شکل گرفت و واقعیت قضیه این است که ما 3 ماه قبل از آغاز به کار رسمی شوراها نیز و از همان زمانی که هیات رئیسه سنی شورای شهر مشخص شد جلسات خود را با اعضای کمیسیون آغاز کردیم. وی تصریح کرد: کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز یکی از 5 کمیسیون شورای شهر بود که در دوره قبل شکل گرفت و در این دوره نیز فعالیت خود را آغاز کرد.

حمایت ایران از اتخاذ راه‌حل‌سیاسی در یمن

سفیر سوئیس در تهران با دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل دیدار و گفت وگو کرد. حسین امیرعبداللهیان در ابتدای این دیدار از مواضع سوییس در رابطه با اظهارات اخیر رئیس جمهور آمریکا مبنی بر انتقال پایتخت رژیم صهیونیستی به قدس قدردانی کرد. وی نتیجه چنین اقداماتی در منطقه را تشدید ناامنی و البته وحدت بیشتر گروه‌های فلسطینی خواند و تصریح کرد: مناسبات خوب ایران و سوییس بر لزوم تقویت و گسترش هر چه بیشتر ارتباطات دو کشور در عرصه های مختلف به‌ویژه روابط پارلمانی ضروری است. امیرعبداللهیان با اشاره به مسائل بحرین و یمن در منطقه افزود: جمهوری اسلامی ایران از اتخاذ راه حل‌سیاسی در یمن حمایت می‌کند اما باید در روند ارسال کمک‌های انسان دوستانه به این کشور تسریع شود.

تاکید رهبری بر پرداختن به بحث حاشیه‌نشینی

وزیر کشور تاکید کرد: در تهران اکنون ۸ هزار و ۵۰۰نفر معتاد متجاهر را درمان می‌کنیم. رحمانی فضلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یک سال و نیم گذشته در مجلس وعده دادید در حوزه آسیب‌های اجتماعی اقدامات موثری را انجام دهید، چقدر اقدامات انجام شده را موثر می‌دانید و آیا کاهشی را در حوزه آسیب‌ها شاهد بوده‌ایم، گفت: هر ۶ ماه یک بار گزارش دستگاه‌ها را در حوزه آسیب‌ها به رهبر انقلاب ارائه می‌دهیم این بار گزارش‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله طلاق و اعتیاد قابل قبول بود. وی با اشاره به بحث حاشیه‌نشینی گفت: در این بخش اقدامات خوبی را در حوزه‌های محتوایی، اجتماعی و کالبدی صورت گرفته است. البته این روند راضی‌کننده نیست و رهبری تاکید داشتند که باید به حاشیه‌نشینی با اولویت بیشتری پرداخته شود.

روحانی به جمهوری آذربایجان می‌رود

سفیر ایران در جمهوری آذربایجان اعلام کرد که «حسن روحانی» رئیس جمهور کشور قرار است در آینده نزدیک به باکو سفر کند. به نوشته خبرگزاری «ترند»، «جواد جهانگیرزاده» گفت که یکی از اهداف حسن روحانی در این سفر بازدید از کارخانه مشترک خودروسازی آذربایجان و ایران، واقع در منطقه صنعتی نفت چاله (در شرق جمهوری آذربایجان) است. ساخت این کارخانه در راستای توافقنامه‌ منعقد شده بین کارخانه «ایران خودرو» ایران و کارخانه «AzEuroCar LLC» است و انتظار می‌رود اواخر سال 2018 تولید خود را آغاز کند. ترند نیوز در ادامه نوشت: انتظار می‌رود سفر حسن روحانی به باکو به دنبال برگزاری نشست سه جانبه وزرای خارجه ایران، ترکیه و جمهوری آذربایجان صورت گیرد. این نشست قرار است مورخ 28 تا 29 آذر در باکو برگزار شود.

جدول ۱۷ بودجه حذف‌شدنی نیست

صادق زیباکلام گفت: آنچه در جدول ۱۷ لحاظ می‌شد یا می‌شود؛ بخش ناچیزی از این میزان بودجه هنگفت برای مسائل فرهنگی است. حدود ۹۰ درصد از این ۸۰۰۰ میلیارد تومان به سازمان‌ها و ارگان‌هایی تخصیص داده می‌شود که اساسا هیچ پاسخگویی به دولت و مجلس ندارند. در واقع میزان هزینه‌های جدول ۱۷ در مقابل این حجم از بودجه واقعا قابل توجه نیست و به فرض هم که جدول ۱۷ را حذف کنند یا زیرنظر دولت قرار بدهند، باز هم نهایتا یک‌هزار میلیارد زیر نظر دولت قرار گرفته است و مابقی ۸۰۰۰ میلیارد همچنان از نظارت و کنترل خارج هستند. به نظرم سوال اساسی که باید از مردم پرسیده شود این است که اصلا می‌خواهند ۸۰۰۰ میلیارد تومان برای برخی موسسات و فعالیت‌های فرهنگی خرج شود اما بودجه محیط زیست در کشورشان ۳۰۰ میلیارد تومان یا کل بودجه ارشاد زیر ۱۰۰۰ میلیارد (یک هشتم بودجه نهادهای مذکور) باشد؟ مجلس و مردم باید در این‌باره تصمیم‌ بگیرند و ببینند واقعا اولویت کجاست.

داعش اسلحه خود را زمین نگذاشته است

وزیر اطلاعات گفت: افراط‌گرایی مذهبی در هر دینی و مذهبی که وجود داشته باشد به حرکت‌های نامعقول و ناهنجار از جمله تروریسم می‌انجامد. سیدمحمود علوی ضمن تشریح علل ایجاد گروهای تروریستی تصریح کرد: داعش امروز زمین را از دست داده است ولی همچنان وجود دارد و اسلحه خود را بر روی زمین نگذاشته است و به دنبال تصاحب زمین در مناطقی چون افغانستان، پاکستان، آسیای میانه و یا هر نقطه دیگری است تا ایده خلافت را احیا کند. وی گفت: حاکمیت جریان‌های تروریستی پایان یافته است ولی وجود آن‌ها پایان نیافته است. علوی افزود: جریان تکفیری و تروریستی، یک الگوی انحرافی از اسلام و خلافت اسلامی است که توسط استکبار دنبال شد به نحوی که این جریان را جایگزین انقلاب اسلامی کند و یا آن را به عنوان انقلاب اسلامی بدلی ارائه نماید. وزیر اطلاعات تصریح کرد: استعمار برای اینکه عطش و علاقه‌مندی جوانان مسلمان به انقلاب اسلامی ایران را از بین ببرد و آن را از مسیر اصلی خود منحرف کند، تلاش کرد تا یک انقلاب اسلامی بدلی ایجاد کند و از شکل‌گیری یک محوریت جامع در این زمینه جلوگیری کند.

نظرات بینندگان