حق ایامالله دهه فجر را باید ادا کرد
به گزارش شیرازه، این روزها کمیتههای مختلف در ستاد گرامیداشت دهه فجر در سراسر استان در حال تشکیل است و انتظار میرود تصمیمات و فعالیتهای این کمیتهها از خلاقیت و جذابیت برخوردار باشند.
* در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی عملکرد قوای سه گانه و نهادهای انقلابی نسبت به آرمانهای انقلاب طی جشنوارهای ارزیابی میشود این ارزیابی ملی شاخههای استانی و شهرستانی هم دارد و مردم به عنوان ارزیابان اصلی، این جشنواره را داوری میکنند. مسئولین استانی این جشنواره در فارس به زودی درجلسات ستاد بزرگداشت دهه فجر معرفی میشوند.
* مستند انقلاب در خیابان ها و محلههای شیراز در مراحل پایانی تولید است و پیشبینی میشود همزمان با دهه فجر امسال روی آنتن شبکه استانی برود.
* بالاخره شماری از شهدای انقلاب فارس شناسایی شدند و در آستانه چهلمین فجر انقلاب از کتابهای زندگی نامه داستانی آنها رونمایی می شود. همزمان با این رونمایی طی فراخوانی از نمایشنامه نویسان و کارگردانان مطرح استان و کشور دعوت شده تا با استناد به این کتابها آثار هنری درقالب های مختلف تولید کنند. اگر مردم شهدایی از دوران انقلاب می شناسند که مشخصاتشان در این لیست نیست، به ستاد بزرگداشت دهه فجر اطلاع دهند.
* مستند عبور انقلاب از مرزهای ایران اسلامی به صورت چندزبانه آماده پخش شده و به موضوع صدور انقلاب و تاثیر انقلاب اسلامی بر تحولات منطقه می پردازد چندین شبکه بین الملی درخواست پخش این مستند را از جمهوری اسلامی در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب داشتهاند.
* کرسی آزاد اندیشی با موضوع «چقدر متولیان امر در انتقال آرمان های انقلاب اسلامی به نسل بعد موفق بودند؟» به مناسبت چهل سالگی انقلاب در دانشگاه های سراسر کشور از جمله دانشگاه های فارس برگزار میشود.
در روزهای پایانی دی ماه هستیم و ستاد بزرگداشت دهه فجر با کمیته های چندگانه درحال برگزاری جلساتی برای آماده شدن بزرگداشت دهه فجر است، اما براستی چقدر جای اخباری از نوع آنچه در بالا ذکر شد در نشست های خبری بزرگداشت دهه فجر خالی است! چندسال دیگر باید بگذرد و همچنان آرزو به دل انتشار اینگونه اخبار باشیم؟
همانطور که اگر یک رسانه خبر سال گذشته خود را عینا کپی کند از کار حرفه ای بهدور است و خبر سوخته مخاطب ندارد، اگر یک مسئول هم عینا همان برنامه های سال قبل را در نشست خبری امسال تکرار کند حق مسئولیت خود را ادا نکرده است.
عناصر خبری در بزرگداشت انقلاب در فارس هنوز خیلی جای کار دارد و نشان نمیدهد که چهل سال از آن روزها گذشته است.
اینکه چه کسانی در فارس و شیراز پای کار انقلاب بودند چه تعدادشان شهید شدند چه تعداد هنوز زنده اند و عاقبت شان چه شد؟ برای معرفی شهدای انقلاب چه کردیم؟
چه مکان هایی ازشهر یا استان بیشتر درگیر انقلاب شدند و پاتوق انقلابی ها بودند؟
چه زمان هایی فعالیت ها اوج می گرفت؟ چه روزهایی در دهه فجر در شیراز و فارس تاریخ ساز بود؟
چگونه شیراز به موج انقلاب در سطح کشور پیوست؟ چه چیزی عامل سرایت انقلاب به فارس و شیراز بود؟
اگر مسئولی نگاه بلندمدت نداشته و از سالها قبل یا حداقل سال قبل فکر تولید محتوا برای بزرگداشت دهه فجر نبوده حداقل الان که بیدار شده و خود را عضو کمیته بزرگداشت دهه فجر دیده است، انتظار میرود یک رصد قوی و جدی داشته باشد و راه ها و قالب های جذاب و خلاقانه ای بزرگداشت ایام پیروزی پیدا کند.
ارزیابی عملکرد نهادها و مسئولین نسبت به آرمان های انقلاب، مرور و معرفی کتاب هایی که درباه حوادث انقلاب نوشته شده، نمایشگاه عکس انقلاب در شیراز و فارس، معرفی شهدای انقلاب به روش های مختلف، شناسایی گروه سرود و تئاتر هایی که به صورت مردمی با این موضوع تولید شدند، آثار مستند و داستانی که تولید شدند یا سوژههایی که بر زمین مانده و به مناسبت آغاز دهه فجر می توان تولید آثار حول آن سوژه ها را کلید زد، میتواند موضوعات خوبی برای مسئولی باشد که غافلگیر شده و از قبل برای بزرگداشت این مناسبت برنامه ای نداشته است.
انقلاب در آستانه چهل سالگی است، در شان شیراز و فارس نیست که بعد از چهل سال هنو ز در حد عکس و اسم هم از شهدای انقلاب، اطلاعاتی موجود نباشد. هنوز تاریخ شفاهی انقلاب در فارس مبهم باشد و کسی سراغ آن نرود. باید برای نسل جدید تببین کرد که علت جشن و شادی در این ایام چیست؟
باید باور کنیم که با یک راهپیمایی بی نظم و مشکل همیشگی صوت و سخنرای نیم بند، با پرواز دادن چند کبوتر و برش زدن کیک چندکیلویی و نهایتا افتتاح چندپروژه عمرانی تکلیف ما برای بزرگداشت دهه فجر ادا نمی شود. حق این ایام الله را باید ادا کرد.
انتهای پیام/