طرح بازآفرینی شهری در شیراز آغاز شد/ احداث مسکن در 4500 متر مربع از بافت فرسوده شهر شیراز
به گزارش شیرازه، استاندار فارس در آیین آغاز عملیات اجرایی برنامه ملی بازآفرینی شهری که به صورت ویدئو کنفرانس و با حضور رییس جمهور برگزار شد، گفت: با اشاره به سیاستگذاری جدید دولت در راستای بازآفرینی پایدار پهنه های فرسوده که با هدف احداث مسکن و ایجاد فضاهای عمومی در دست اقدام است.
اسماعیل تبادار با بیان اینکه مساحت کل بافت فرسوده استان فارس 4 هزار هکتار است، افزود: این مساحت حدود 8 درصد محدوده قانونی شهرهای استان را در بر می گیرد. بافت فرسوده شهر شیراز 1800 هکتار است و 360 هکتار از این بافت شامل بافت تاریخی – فرهنگی می شود، 45 درصد بافت های فرسوده استان متعلق به شهر شیراز است.
وی گفت: در حال حاضر در محلات تاریخی و فرسوده این شهر اقداماتی چون نوسازی- بهسازی و مرمت بافت های تاریخی در دست اقدام است.
استاندار فارس با بیان اینکه 1287 هکتار سکونتگاه غیر رسمی در سه شهر شیراز، مرودشت و کازرون شناسایی شده است، افزود: جمعیتی بالغ بر 250 هزار نفر در این مناطق سکونت دارند. وی همچنین از تهیه و تصویب طرح ساماندهی سکونت گاه های غیر رسمی در استان فارس خبر داد.
نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به سیاستگذاری جدید دولت در راستای بازآفرینی پایدار پهنه های فرسوده که با هدف احداث مسکن و ایجاد فضاهای عمومی در دست اقدام است، گفت: در حال حاضر زمینی معادل 4500 متر مربع در بافت فرسوده میانی شهر شیراز واقع در محله آستانه شناسایی شده که با دستور ریاست محترم جمهور عملیات احداث مسکن در این منطقه آغاز می شود.
وی در ادامه افزود: احداث واحدهای مسکونی در بافت های ناکارآمد شهری که با لطف خداوند و همت دولت تدبیر و امید آغاز شده است باعث بسط عدالت اجتماعی و جلوگیری از تخریب منابع تجدید ناپذیر طبیعی می شود.
حجتالاسلام حسن روحانی در مراسمی در وزارت راه و شهرسازی، دستور اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری را صادر کرد. هدف از اجرای این برنامه، اتخاذ رویکردی جامع و یکپارچه برای هدایت روند رشد و توسعه شهرها در جهت پاسخگویی به چالش های برآمده از تغییرات و نیازهای نسل جدید است به گونه ای که ضمن پیشگیری و حل مشکلات شهری، به یک پیشرفت و بهبود پایدار کالبدی، اقتصادی، اجتماعی و محیطی منجر شود.
در بند الف ماده 59 قانون برنامه ششم توسعه تصریح شده است که وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و شهرداری ها مکلفند نسبت به احیا، بهسازی، نوسازی، مقاوم سازی و بازآفرینی سالانه 270 محله از بافت های ناکارآمد میانی، تاریخی و سکونت گاه های غیررسمی اقدام کنند.
انتهای پیام/