وجود سیاره نهم در منظومه شمسی+تصاویر
محققان سال هاست در جست و جوی سیاره نهم (Planet Nine)، مکان حقیقی و اثبات فرضیه وجود سیارهای دیگر در منظومه خورشیدی هستند.
در پژوهش جدید دانشمندان شواهدی از وجود شی سنگی با مداری منحصربه فرد که به شکل مورب به دور آن میچرخد کشف کرده اند.
کارشناسان برای سالها مکان این سیاره را دورتراز سیاره کوتوله پلوتو تخمین زده اند و بررسیهای جدید محل آن را در لبه منظومه شمسی میداند.
سیاره نهم اولین بار به وسیله دانشمندان دانشگاه (California Institute of Technology) در سال ۲۰۱۶ مطرح شده است، زمانی که پژوهشها نشان داد گروهی از اجسام یخی در لبههای منظومه شمسی دارای مدارهای کج، وجود دارند.
بعدتر دانشمندان پیشنهاد دادند، نام این گروه از اجسام را Trans-Neptunian objects یا به اختصار (TNOs) بگذارند و اعتقاد براین است که حالت چرخش آنها به دلیل وجود نیروی کشش گرانشی از سیارهای مرموز و ناشناخته به نام سیاره فرضی نهم است.
پس از مطرح شدن این تئوری تلاشهای فراوانی از سوی دانشمندان و موسسههای بین المللی فضایی، ازجمله ناسا برای رصد سیاره نهم آغاز شد.
در جدیدترین پژوهش گروهی از دانشمندان دانشگاه میشیگان شی دوری که درسال ۲۰۱۴ کشف کرده اند را با احتمال زیاد سیاره نهم میدانند.
این سیاره کوتوله به نام (۲۰۱۵ BP۵۱۹) شناخته میشود و دارای مداری مورب است، مکان این سیاره کوتوله در دورترین مکان نسبت به اجسام یخی TNOs قرار دارد وبر نحوه حرکت مدارآنها اثر میگذارد.
دانشمندان
البته اعلام کرده اند این کشف به معنای اثبات سیاره نهم نیست، اما شواهدی
محکم درباره امکان وجود آن را دراختیار دانشمندان و صاحب نظران قرار
میدهد؛ مکان تقریبی سیاره نهم با استفاده از شبیه سازیهای رایانهای به
دست آمده است.
محققان برآورد کرده اند با توجه به میزان کشش گرانشی که این سیاره بر اجرام یخی میگذارد، اندازه آن حدود ۴ برابر کره زمین و جرم آن ده برابر سیاره آبی است.
اکنون تیمهای زیادی از دانشمندان با استفاده از تلسکوپ هایی، چون سوبارو (subaru telescope)در جزایر هاوایی در پی یافتن سیاره نهم هستند.