کارشناس صنایع غذایی دانشکده تغذیه شیراز در گفتگو با خبرنگاران:
مردم از جمعآوری و مصرف قارچهای وحشی در طبیعت خودداری کنند
بهرامی گفت: بیش از هزار و صد گونه قارچ خوراکی در جهان وجود دارد، در ایران نیز با توجه به تنوع اقلیم و شرایط آب و هوایی، تنوع ژنتیکی قارچهای خوراکی بسیار بالاست.
به گزارش شیرازه، کارشناس ارشد صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: امروزه قارچهای خوراکی به صورت پرورشی و تحت نظارت کارشناسان خبره کشت داده شده و در بسته بندی های برچسبدار در دسترس مردم قرار داده میشود.
«آرش بهرامی» با بیان اینکه قارچهای خوراکی به دو دسته قارچهای طبیعی که در طبیعت یافت میشوند و قارچ های پرورشی تقسیم می شوند، افزود: در محیط های پرورش قارچهای خوراکی، برای کنترل بهداشت و جلوگیری از آلودگی مواردی مثل ضدعفونی کردن کفشها، استفاده از دستکش یک بار مصرف، استفاده از روپوش، جلوگیری از رفت و آمد افراد متفرقه و جلوگیری از ورود حشرات به محیط کشت رعایت می شود.
کارشناس ارشد صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، ادامه داد: بهترین توصیه در این زمینه استفاده از قارچهای خوراکی بسته بندی شده موجود در بازار است؛ چرا که بذر این نوع قارچها شناخته شده و استریل بوده و از موسسات معتبر و تحت نظارت تهیه میشود.
او اضافه کرد: با توجه با اینکه در کشت پرورشی قارچها، بستر پرورش قارچ، استریل و گندزدایی میشود و فاقد هر گونه آفت و بیماریست و بذر قارچ (اسپان) نیز به صورت استریل از موسسات و یا کارگاههای معتبر و تحت نظارت تولید کننده قارچ تهیه میشود، بنابراین هیچگونه خطری از لحاظ سمی و بیماری زا بودن، مصرف کنندگان را تهدید نمیکند.
«بهرامی» یادآور شد: تشخیص و شناسایی قارچهای خوراکی از قارچهای غیرخوراکی و سمی در طبیعت بسیار دشوار است، به همین دلیل توصیه میشود که افراد از جمعآوری و مصرف قارچهای وحشی در طبیعت خودداری کنند.
«بهرامی» توصیه کرد: با توجه به ارزش تغذیهای بالای قارچهای خوراکی، استفاده از این ماده غذایی با در نظر گرفتن نکات یاد شده را در سبد روزانه یا هفتگی فراموش نکنیم.
«آرش بهرامی» با بیان اینکه قارچهای خوراکی به دو دسته قارچهای طبیعی که در طبیعت یافت میشوند و قارچ های پرورشی تقسیم می شوند، افزود: در محیط های پرورش قارچهای خوراکی، برای کنترل بهداشت و جلوگیری از آلودگی مواردی مثل ضدعفونی کردن کفشها، استفاده از دستکش یک بار مصرف، استفاده از روپوش، جلوگیری از رفت و آمد افراد متفرقه و جلوگیری از ورود حشرات به محیط کشت رعایت می شود.
کارشناس ارشد صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، ادامه داد: بهترین توصیه در این زمینه استفاده از قارچهای خوراکی بسته بندی شده موجود در بازار است؛ چرا که بذر این نوع قارچها شناخته شده و استریل بوده و از موسسات معتبر و تحت نظارت تهیه میشود.
او اضافه کرد: با توجه با اینکه در کشت پرورشی قارچها، بستر پرورش قارچ، استریل و گندزدایی میشود و فاقد هر گونه آفت و بیماریست و بذر قارچ (اسپان) نیز به صورت استریل از موسسات و یا کارگاههای معتبر و تحت نظارت تولید کننده قارچ تهیه میشود، بنابراین هیچگونه خطری از لحاظ سمی و بیماری زا بودن، مصرف کنندگان را تهدید نمیکند.
«بهرامی» یادآور شد: تشخیص و شناسایی قارچهای خوراکی از قارچهای غیرخوراکی و سمی در طبیعت بسیار دشوار است، به همین دلیل توصیه میشود که افراد از جمعآوری و مصرف قارچهای وحشی در طبیعت خودداری کنند.
«بهرامی» توصیه کرد: با توجه به ارزش تغذیهای بالای قارچهای خوراکی، استفاده از این ماده غذایی با در نظر گرفتن نکات یاد شده را در سبد روزانه یا هفتگی فراموش نکنیم.
نظرات بینندگان