هیچگونه تولید برقآبی در فارس نداریم/ استاندار فارس به موضوع تغییر ساعات ادارات ورود کند
به گزارش شیرازه، مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس در نشست خبری با تصریح اینکه از سال گذشته برنامهریزی برای تابستان امسال انجام شده بود اما تداوم خشکسالیها باعث کاهش تولید در نیروگاههای برقآبی شد از کاهش 5 هزارمگاواتی تولید برق خبر داد.
عبدالعزیز کریمی گفت: چالش جدی امروز خصوصا در جامعه ایرانی و در صنعت برق، نبود تعادل بین تولید و مصرف برق است.
او با یادآوری اینکه صنعت برق از بخشهای مختلفی تشکیل شده است، گفت: در بخشهای مختلف تولید، فوق توزیع، انتقال و توزیع، تلاش شد تا برای پاسخگویی به نیازهای مردم در تابستان امسال، آمادگی کامل ایجاد شود بنابراین اقداماتی برای افزایش ظرفیت تولید، تعمیرات اساسی، آورهال نیروگاهها و آمادهسازی واحدهای نیروگاهی، در استان فارس انجام شد.
کریمی با بیان اینکه امسال یک واحد نیروگاهی در فارس به ظرفیت 160 مگاوات، ایجاد شده است، گفت: ظرفیت نیروگاه جهرم به 4910 مگاوات رسیده است.
او با بیان اینکه در بخش انتقال و فوق توزیع هم علیرغم محدودیتهای مالی، اقدامات اولویتدار مورد نیاز اجرایی شده است، گفت: بهینهسازی و اصلاح شبکههای موجود، به شکل کامل انجام شده و اگر بخواهیم قضاوتی کلی داشته باشیم، آنچه در توان و مسئولیت مدیران برق بوده محقق شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه موضوع تعادل بین تولید و مصرف، اصل مهم در برق است، گفت: سالهای قبل هم این دغدغه وجود داشته که اگر مصرف کننده رعایت نکرده و تعادل بر هم بخورد و برای مدیریت و حفظ شبکه نیازمند مدیریت باشیم.
کریمی با بیان اینکه شرایط امسال به دلیل کاهش میزان تولید برق در نیروگاههای برقآبی با مشکلاتی مواجه باشیم، گفت: حدود 16 الی 17 درصد برق کشور توسط نیروگاههای برقآبی تامین میشود، به دلیل کمبود شدید بارشها و افت سطح آب پشت سدها، شاهد کاهش تولید هستیم.
او با بیان اینکه عمده این مشکل در خوزستان وجود دارد، گفت: تولید برق نیروگاههای برقآبی سال گذشته 9500 مگاوات بود که این میزان به 4500 مگاوات رسیده است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس در پاسخ به سوال خبرنگار شیرازه تصریح کرد: در استان فارس سالیان قبل با رهاسازی آب سد ملاصدرا برق تولید میشد اما بخاطر خشکسالیهای اخیر هیچگونه تولید برقآبی در فارس نداریم.
در عینحال خاطرنشان کرد که تعدادی نیروگاه حرارتی به میزان 2 هزار مگاوات به ظرفیت اضافه شده است.
کریمی با بیان اینکه در کنار کاهش تولید برق پیشبینی 5 درصدی افزایش مصرف هم وجود دارد، گفت: سال قبل کل مصرف برق 56 هزار مگاوات بوده که امسال پیشبینی میشود که این عدد 2 تا 3 هزار مگاوات افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس با تصریح اینکه امسال پیشبینی میشود که 6 هزار مگاوات نیازمند مدیریت مصرف هستیم، گفت: اگر این مدیریت مصرف انجام نشود امکان دارد برای ایجاد تعادل در تولید و مصرف، راهکارهای دیگر مد نظر قرار میگیرد.
وی اوج مصرف برق در فارس را حدود 3200 مگاوات اعلام و اضافه کرد: سال 96 در مقایسه با سال 95 شاهد افزایش 8.5 درصدی مصرف بودیم، امسال هم پیشبینی میشود که حدود 5 درصد افزایش مصرف را داشته باشیم؛ یعنی 160 مگاوات برق به مصرف سال قبل اضافه شود؛ در این حالت به حتم با مشکل مواجه خواهیم بود؛ تلاشمان مدیریت کار است.
کریمی با تصریح اینکه از ابتدای سال هیچ مشکلی در تامین برق پایدار نداشتیم، گفت: از 5 تیرماه مشکلاتی حادث شد؛ تصور و باور ما این است که با کمک تمام مصرف کنندگان، از تابستان امسال هم به سلامت عبور خواهیم کرد.
او با اشاره به راهکارهای اندیشیده شده در بخشهای مختلف صنعت، کشاورزی و دولتی برای مدیریت مصرف، همکاری بخش صنعت و کشاورزی با صنعت برق را خوب توصیف و اضافه کرد: در بخش دولتی اعتقاد داریم که باید پیشتاز باشیم؛ تنها شعار ندهیم بلکه از خودمان شروع کنیم؛ تاکنون این موضوع جدی قلمداد نشده است.
کریمی در عینحال از عزم جدی دولت و رییسجمهوری در مدیریت مصرف برق در دستگاههای دولتی خبر داد و گفت: قرار شده است که مدیران برق هر دو ماه گزارشی را خدمت آقای رییسجمهور در مورد وضعیت دستگاههای دولتی ارائه دهند.
این مقام مسئول گفت: در خصوص تغییر ساعت اداری سال گذشته دولت مصوبهای داشته که در 4 استان گرمسیری، تغییر ساعت اعمال و در سایر استانها نیز تنها در شهرستانهایی که دمای هوا بیش از 45 درجه میرسد، کار مدیریت شود؛ براین اساس حدود 17 شهرستان فارس مشمول تغییر ساعت کاری میشد که استانداری فارس نیز خردادماه این موضوع را ابلاغ کرد.
کریمی گفت: امسال هنوز دستورالعملی در این خصوص اعلام نشده است؛ اگرچه درخواست ما از استاندار محترم، ورود به این بحث و انتقال زمان اداری به ساعت 6.5 تا 13.5 است.