آب شرب نداریم اما برای پروژههای صنعتی آببر تحت فشاریم/نمیتوان استاندار بود و اختیار نداشت/ فساد موجود در جامعه مختص یک طبقه سیاسی خاص نیست
به گزارش شیرازه، علی همتی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس در سومین نشست تخصصی روسای مجامع مشورتی استانها که به میزبانی شیراز برگزار شد، با انتقاد از اقدامات غیرکارشناسی در برخی حوزهها افزود: دولت تدبیر و امید میراث دار طرح های کلنگ زده شده ای شد که همه آنها جزو پروژههای آب بر بودند.
وی با هشدار نسبت به رشد مهاجرت از مناطق کم آب و بی آب استان به شهرهای بزرگ گفت: اگر همین امروز برنامه ای برای جنوب استان در نظر نگیریم در آیندهای نزدیک این بخش از استان نیز همانند بخش هایی از سیستان و بلوچستان خالی از سکنه خواهد شد.
عضو هیئت رئیسه مجمع مشورتی توسعه استان فارس، با انتقاد از برخی بیتوجهیها به استان فارس در ادوار مختلف، افزود: ما باید واقعیت های جامعه را به مردم منتقل کنیم.
همتی سخنرانی را چاره و راه حل مشکلات جامعه ندانست و افزود: در سالهای زیادی سخنرانی های بسیار کردیم و برخی مواقع هزینههای این سخنرانیها را پرداختیم اما از محل این سخنرانیها مشکلی در کشور حل نشد.
نمیتوان استاندار بود و اختیار نداشت
براساس این گزارش، استاندار اسبق فارس نیز با انتقاد از نگاهی که انجام هر کاری را در استان ها منوط به صدور اجازه از سوی وزیر مربوطه میداند گفت: نمی شود در استانی مانند فارس استاندار بود و اختیار نداشت.
علی دانش منفرد یکی از ملزومات موفق بودن استانداران را انتخاب مشی اقتدارگرایانه در تصمیم گیری ها دانست و افزود: علی رغم تمام مشکلات موجود در کشور معتقدم که هر استانداری میتواند در عرصه اختیارات خود تحولی بزرگ در استان ایجاد کند.
وی با طرح این پیشنهاد که استاندار هر استانی با برگزاری نشست مشترک با استانداران ادوار آن استان زمینه کسب تجارب گرانبهایی را فراهم سازد گفت: استان فارس بادراختیارداشتن ظرفیتهای بالقوه و بالفعل خود میتواند در امر توسعه شتابی بیش از پیش بگیرد.
استاندار دهه ۶۰ استان فارس از رنج خود به خاطر نبود شور ، نشاط و امید در جامعه گفت و افزود: چرا شور، نشاط تکاپو و پویایی دوران انتخابات اکنون به بی قراری تبدیل شده است؟
دانش منفرد از محدود بودن ارتباط دولت با حامیان خود انتقاد کرد و گفت: باید یکی از خروجیهای اینگونه نشستها ایجادهمدلی ،فاق و کار کارشناسی برای باز کردن گره های موجود در کشور باشد.
این فعال سیاسی با تأکید بر لزوم استفاده از خرد جمعی افزود: اینکه هر کسی فکر کند به تنهایی میتواند مشکلات کشور را حل کند سخت در اشتباه است .
فساد موجود در جامعه مختص یک طبقه سیاسی خاص نیست
استاندار سابق هرمزگان نیز در این نشست با بیان اینکه فساد موجود در جامعه مختص یک طبقه سیاسی خاص نیست، افزود: احتکار، رشوه، کم کاری و کم فروشی همه و همه نشانههای فساد در جامعه است.
جاسم جادریبا اشاره به حدیثی از امام علی (ع) در مورد تبعات بروز فساد در جامعه گفت: دلیل بروز فساد در جامعه فاسد شدن خواص آن جامعه است.
عضو هیئت رئیسه مجمع مشورتی توسعه استان های کشور از دیدگاه امام علی(ع) خواص جامعه را علما، زاهدان ، جنگجویان،تجارو حکام معرفی کرد و افزود: اگر آنها فاسد شوند جامعه نیز به فساد کشیده خواهد شد.
جادری فساد را علت مهم بازدارنده رشد اقتصادی دانست و گفت: فساد آثار منفی کمی و کیفی گستردهای بر تخصیص بهینه منابع و در نهایت بر رفاه عمومی دارد، اما از طرف دیگر پدیدهای است که اندازه گیری و مقیاس آن به سبب تنوع و پنهان کاری بسیار دشوار است .
نظام ارزیابی مدیران باید تغییر کند
مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس با انتقاد از شیوه ارزیابی مدیران در جشنواره شهید رجایی،گفت: نظام ارزیابی مدیران باید تغییر کند .
حیدرعلی کامیاب که به عنوان مدیر برتر کشوری درسومین نشست تخصصی روسای مجامع مشورتی توسعه استان های کشور شرکت کرده بود، داشتن یا نداشتن آسانسور در یک ساختمان را ملاک خوبی برای ارزیابی مدیران ندانست و افزود: در این ارزیابی ظرفیت های کاربردی یکدستگاه و توان اجرایی مدیران در نظر گرفته نمیشود .
وی میزان تحقق اعتبارات، جذب خیرین و ... را از جمله فاکتورهاسی دانست که در ارزیابی مدیران یا در نظر گرفته نمی شود یا اگر هم گرفته می شود تاثیر چندانی در بررسی های کلی ندارد و سپس افزود: تا زمانی که در حوزه ای مر سلیقه بر برنامه چیره باشد در آن حوزه نتیجه نخواهیم گرفت .
مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس مسئله آب را یک بحران جدی در حوزه ورزش عنوان کرد و گفت: ما با علم بر اینکه استان فارس دیر یا زود با چنین بحرانی روبرو خواهد شد دست روی دست نگذاشته و با راه اندازی نهضت توسعه زیرساخت های ورزش بدون اتکا به آب بیش از سیصد زمین کوچک و بزرگ چمن مصنوعی را در شهر و روستاهای استان احداث و بهرهبرداری رساندیم .
کامیاب درادامه صنعتی نبودن را مانع بزرگ توسعه ورزش قهرمانی در فارس دانست و افزود: تاکید بر اقتصاد کشاورزی بدون درنظرگرفتن سندچشم انداز و طرح آمایش سرزمینی در سال های گذشته باعث شده تا امروز در فارس کسی برای ثروتمند شدن تلاش نکند بلکه تلاش کند تا یک زندگی عادی را مدیریت کند .
وی افزود:علی رغم تمام این دغدغه ها در طول سه سال گذشته اقدامات خوبی به ویژه در حوزه زیرساخت های ورزش و جوانان انجام شده است .
مدیر کل ورزش و جوانان استان فارس افزایش یک و نیم میلیون متر مربع فضای ورزشی،ایجاد ۱۸۰ سازمان مردم نهاد جوان، کسب رتبه اول در ارزیابی حوزه جوانان توسط وزارتخانه در سه سال پیاپی، کسب عنوان استان برتر در ارزیابی وزارت ورزش و جوانان توسط استان فارس و ...را تنها بخشی از اتفاقاتی که در طول سه سال گذشته در استان فارس و در حوزه ورزش و جوانان رخ داده عنوان کرد و گفت: رکورد شکنی ورزشکاران استان فارس در کسب مدال از مسابقات آسیایی و پارا آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا از دیگر موفقیتهای ورزش فارس است .
وی با بیان اینکه نمایندگان شایسته فارس در این مسابقات به رکوردهایی دست یافتند که در تاریخ ورزش فارس بیسابقه بوده است، از مدیرانی که در بدنه دولت،جوانان را نمیپذیرند انتقاد و اضافه کرد: وزارت ورزش و جوانان نمونه موفق اعتماد به جوانان در حوزه های مختلف است .
کامیاب افزود: تقریباً ۸۰ درصد از وظایف وزارت ورزش و جوانان با برونسپاری توسط سازمانهای مردم نهاد جوان برنامه ریزی و اجرا می شود که این شیوه بهتر است به تمام وزارتخانهها تسری پیدا کند .
ویبرگزاری موفقیت آمیز جشنواره خدمت را یکی دیگر از کارنامه های درخشان حضور جوانان در امور اجرایی عنوان کرد و گفت: برنامهریزی و اجرای تمام برنامه های بین المللی مربوط به پایتخت جوانان جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ در شهر شیراز نیز از دیگر برنامههای موفقی است که جوانان شهر شیراز استان فارس انجام دادند .
نیروی انسانی بزرگترین سرمایه برای رسیدن به مفهوم واقعی توسعه است
رئیس مجمع مشورتی توسعه استان فارس گفت: نیروی انسانی بزرگترین سرمایه برای رسیدن به مفهوم واقعی توسعه است .
جوادجمشیدی اساس شکل گیری این مجمع را بهره بردن از فکر و اندیشه متخصصین و افرادبا توجه در حوزه های مختلف دانست و افزود: توسعه و تحول اجتماعی،ضرورتی حياتی برای تامین نيازها و ملزمات نسل های آينده و در حال به شمار می آيد .
وی افزود: اين مهم در گرو اشراف و آگاهی به مولفه های فرهنگی توسعه انتخاب درست مقاصد و هدف های سنجيده وسايل و شيوه های دستيیابی به آنها است .
عضو هیئت رئیسه مجمع مشورتی توسعه استان های کشور با تاکید برلزوم توجه به سرمایه های انسانی درمسیر توسعه به مصوبه عدم استفاده از بازنشستگان در مسئولیت های اجرایی اشاره کرد و افزود:شرایط کنونی به منزله یک امتحان سخت برای تصمیم گیران و تصمیم سازان کلان اجرایی کشور است .
جمشیدی توجه و تعهد به اصل شایسته سالاری را انتخاب جایگزین برای مدیران بازنشسته یک ضرورت اجتناب ناپذیردانست و افزود: انتخاب و انتصاب مسئولین ردههای مختلف اداری و اجرایی یکی از مسایل مهم و ضروری و از وظایف خطیر هر دولتی و از مفاهیم بنیادین در اندیشه سیاسی است .
وی بابیان اینکه مهمترین عامل دوام یک نظام سیاسی، شایستگی مسئولین آن است افزود:اگر مدیران شایسته و تربیت یافته در راس سازمانها قرار گیرند،کیفیت فعالیتهای سازمانی به طور فزایندهای بهبود خواهد یافت .
جمشیدی ابراز امیدواری کرد که اجرای صحیح طرح ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان عمل سرعت بخشیدن به روند توسعه در کشور باشد