"تقریبا هیچ"؛ تمام دارایی و مستندات آشوب سازان از پروژه نخ نما شده تقلب در انتخابات 88
وی در پاسخ به اینکه در سال 88 به طور رندوم و تصادفی 10 درصد از صندوقها بازشماری و مشخص شد که ادعای تقلب در انتخابات غلط است، پاسخ داد: « ما معتقد نیستیم که در پای صندوق های رای و شمارش آنها در این سطح تقلب شده است، در ستاد انتخاباتی وزارت کشور اتفاقاتی افتاده است.»
این فعال اصلاح طلب در پاسخ به این سئوال که نحوه تقلب در ستاد انتخاباتی وزارت کشور را چگونه تشریح می کنید، گفت: «همه صندوق ها جمع شده و 8 میلیون رای به آن اضافه شده است.»
خاتمی در پاسخ به سئوال دیگری که آرای احمدی نژاد و موسوی 11 میلیون رای بوده است و هشت میلیون رای در نتیجه انتخابات تاثیری نداشته، بیان کرد: « بحث آن جداست. ما معتقدیم که کار به مرحله دوم می رسد و به احتمال قوی رای آقای احمدی نژاد در دور اول بیشتر است.»
خاتمی همچنین در پاسخ به این سئوال که چطور با وجود اینکه «عباس آخوندی» از اعضای ستاد موسوی در وازرت کشور حضور داشت و نظارت مستمر از سوی اصلاح طلبان صورت می گرفت تقلب صورت گرفته است که خاتمی پاسخ درستی به این موضوع نداد.
وی درباره این ادعای خود گفت: «آرایی که به صندوق ها ریخته شد 32 میلیون رای بود و 8 میلیون رای بیشتر از آرای کلی رای دهندگان در این انتخابات به عنوان تقلب اضافه شد.»
مجری باز در سئوالی برای شفاف سازی موضوع مطرح می کند اینکه به یکباره بدون هیچ تعرفه رایی 8 میلیون رای به آرا به نفع آقای احمدی نژاد اضافه شده چه مستندات و مدرکی دارید، خاتمی جواب داد: «مستندات را برخی از آقایان دادند که اصلاح طلب هم نیستند.»
مجری با اصرار پرسید که چه کسی و چه اسنادی که در ادامه خاتمی بیان داشت که اینها بعدا حاضر نشدند که حرف خودشان را تایید کنند و نمی تواند اسم آنان را ببرد.
با این حال خاتمی پس از ادعای تقلب ۸ میلیونی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به دادگاه فرا خوانده شد تا در دادگاه به طور ویژه با ادله و اسنادی که ادعای آن را داشته موضوع تقلب را اثبات کند. بدین منظور نامبرده برای ارائه استنادات خود در مورد این ادعا به دادستانی احضار شده است.
طبق قاعده جدید قوه قضاییه مقرر شده است چنانچه افراد حقیقی یا حقوقی ادعاها یا اتهامزنیهایی را متوجه سایرین کنند باید ظرف مدت ده روز، اسناد و مدارک خود را ارائه نمایند.
متاسفانه روندی در برخی از مقامات و فعالان سیاسی در کشور رشد یافته که با اظهارنظرهایی که سند و مدرکی درباره آن ندارند سعی می کنند با تبلیغات سیاسی و جنجالی سازی فضای عمومی را به سمت خواسته خود سوق دهند. این درحالی است که تبعات این موارد برای کشور بعضا خسارت بار است. به نظر می رسد که قوه قضائیه بایستی در این امور وارد شده تا ادعاهای این افراد را پیگیری و همچنین از ادعاهای بی اساس مشابه جلوگیری و حالت بازدارندگی قانون حفظ شود.
تقلب رمز آشوب سال 88
اصلاح طلبان همواره نسبت به اثبات ادعای تقلب واماندهاند و بعضا در شرایط و زمانهای مختلف حرف های خود را به طریق دیگری مطرح کرده اند. همین ادعاها سبب شد تا سرنوشت انتخابات سال 88 به فتنه ختم شود. فتنه ای که سرویس های بیگانه و منافقین در ان حضور یافتند و سعی کردند به قول خود «انقلاب رنگی» در کشورمان به راه بیندازند.
محمدعلی ابطحی عضو مجمع روحانیون مبارز در دادگاه علنی رسیدگی به اتهامات برخی چهره های سیاسی در بخشی از دفاعیات خود گفت: «سال 84 که موسوی برای حضور در انتخابات مطرح شده بود، بنده مخالفت کردم چرا که این مقطعی که وی در سیستم حکومتی حضور نداشت، میتوانست توهماتی برای موسوی ایجاد کند که این توهمات به کشور آسیب میزد. اصلیترین اتفاقی که در این انتخابات افتاد و البته در طول برگزاری، قبل و بعد از انتخابات هم مطرح بود، مسئله تقلب است. بنده البته جایی مطرح کردم که تقلب یک اسم رمز آشوب شده است که در آن لشکرسازی برای تقلب وجود داشت و تمرین پهن شدن مردم هم در خیابانها هم در آن موجود بود.»
ابطحی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «تقلب واقعا در ایران وجود نداشت چرا که در انتخابات سال 84 وقتی فاصله کروبی و احمدینژاد کمتر از نیم میلیون بود، وزارت کشور خاتمی نپذیرفت که کلمه تقلب مطرح شود لذا کروبی تخلف در انتخابات را مطرح میکرد و بنده تعجب میکنم که در این انتخابات با وجود اختلاف 11 میلیونی چگونه بحث تقلب پذیرفته می شود، این در حالی است که همانهایی که 500 هزار اختلاف را تقلب نمیخواندند، امروز 11 میلیون فاصله را تقلب میخوانند. همه ما در مصاحبههای مختلفی گفته بودیم که در بدترین شرایط بین یک تا دو میلیون بیشتر امکان تقلب وجود ندارد فلذا میگفتیم که اگر بتوانیم از این میزان عبور کنیم کاندیدای ما در انتخابات پیروز میشود؛ واقعا ما اصلاحطلبان در بسیاری از موارد صداهایی را که باید میشنیدیم، نمیشنیدیم یا صدای همه را نمیشنیدیم و در واقع صداهای جامعه متوسط به بالا را میشنیدیم و در واقع این توهم، توهم بزرگی بود که موسوی پیدا کرده و احساس میکرد که تقلب 11 میلیونی امکان پذیر است.»
از ادعای تقلب در انتخابات تا تدلیس سیستماتیک
بعد از مدتی «سعید حجاریان» از جمله افرادی که در فتنه سال 88 فعال بود و بازداشت شد به جای بحث فتنه از «تدلیس سیستماتیک» سخن گفت.
تئوریسین جریان اصلاحات با پس گرفتن موضوع تقلب گفت: « بنده چند بار گفتهام که بحث ما این نیست که تخلف و یا تقلب شده است. بهنظر من واقعهای اتفاق افتاده است که اسم آن "تدلیس سیستماتیک" است. در توضیح تدلیس باید بگویم که مثلاً اگر شما سه سال درشهرداری به مردم پول بدهید، بعد هم چهار سال در دولت به مردم سیبزمینی و یارانه و پول یامفت بدهید و رأی بخرید، تدلیس سیستماتیک است.»
وی افزود: « بر این اساس نه میگویم تقلب شده و نه میگویم تخلف شده است. ترجیح میدهم اسم جدیدی برای آن انتخاب کنم و آن "تدلیس سیستماتیک" است.»
خاتمی چرا دوباره بحث نخ نما شده تقلب را مطرح کرد؟
اصلاح طلبان در دوره ای که از دولت حمایت کرده اند و حالا شریک مشکلاتی هستند که در کشور بوجود آمده سعی می کنند مواردی که جان دوباره ای به این جریان در این شرایط بدهد به زبان بیاورند. نوعی رادیکالیسم اصلاح طلبی را در این حوزه شاهد هستیم اما جالب اینجاست که موضوع تقلب در انتخابات 88 آنقدر نخ نما شده است که حتی چندین بار از سوی خود اصلاح طلبان رد شده و جریان سیاسی اصلاح طلب نیز نسبت به آن تعصب و تحرک گذشته را ندارد. درواقع این موضوع بازی سوختهای بود که دست اصلاح طلبان در آن برای جامعه هم رو شد.
حضور محمد رضا خاتمی در دادگاه نیز یک فرصت مغتنم است که اصلاح طلبان برای همیشه موضوع تقلب در انتخابات که همواره ادعای آن را داشتند و باعث شدند آشوب و فتنه در سال 88 رخ دهد و کشور را دچار آسیب امنیتی کند، با مدرک و سند ثابت کنند. البته اگر اصلاح طلبان در این حوزه اسناد خود را داشته باشند باید از این فرصت مغتنم استفاده کنند. اما اگر با حالت تبلیغات و پروگاندای رسانهای سعی کنند با جنجال سازی این موضوع را تحت شعاع قرار دهند بیش از پیش دست خالی و دروغ بزرگ آنان مشخص می شود.