واکنش کاربران فضای مجازی نسبت به آمارسازیها در فارس!
طبق ماده 4 قانون «بهبود مستمر محیط کسبوکار» «اتاقهای بازرگانی موظفاند بهمنظور اﻃﻼع سیاستگذاران از وﺿﻌﯿﺖ ﻣﺤﯿﻂ کسبوکار در ﮐﺸﻮر، شاخصهای ﻣﻠﻰ ﻣﺤﯿﻂ کسبوکار در اﯾﺮان را ﺗﺪوﯾﻦ و بهطور ﺳﺎﻻﻧﻪ و ﻓﺼﻠﻰ ﺣﺴﺐ ﻣﻮرد ﺑﻪ ﺗﻔﮑﯿﮏ استانها، بخشها و فعالیتهای اﻗﺘﺼﺎدى، ﺳﻨﺠﺶ و اﻋﻼم ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
آنچه این روزها موجب داغ شدن هشتک # اتاق آمارسازی شده است ملموس نبودن آمارهای ارائه شده توسط اتاق بازرگانی فارس از وضعیت محیط کسب و کار علیرغم مشکلات بسیاری که تولیدکنندگان با آن دست و پنجه نرم میکنند، میباشد. در اکثر شاخصها آمار اتاق بازرگانی فارس برخلاف سایر نقاط کشور از رشد برخوردار بوده است که خبرگزاری فارس در گزارشی مفصل بدان پرداخته و واکنش فعالان توییتری شیراز را نیز به دنبال داشت.
حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری 10 آبان 97 با اعلام اینکه 498 واحد تولیدی بحرانزده در سطح کشور وجود دارد، اعلام کرد که شیراز با داشتن 95 واحد صنعتی بحرانی یعنی 19درصد کارخانههای بحران زده در کشور صدرنشین است.
درحالی که میانگین آمار کشور در موضوع «غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات» عدد 6.87 هست که نشان دهنده نامساعدتر شدن آن نسبت به زمستان 96 است اما در استان فارس شاهد صفر بودن درصد تغییرات نسبت به زمستان 96 از نظر فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی هستیم!
میانگین آمار کشوری در شاخص «رویههای ناعادلانه ممیزی و دریافت مالیات» 0.71 درصد نامساعدتر شده اما در استان فارس 16.32 درصد بهتر شده است!
برخی کاربران فضای مجازی نسبت به اشتباه بودن آمارهایی که براساس آن تقسیم بودجه و برنامه ریزی می شود حساس شده و آن را باعث کم شدن حمایت دولت و افزایش نرخ بیکاری عنوان کرده اند.
کاربری با بیان اینکه شیراز دارای بیشترین واحدهای صنعتی بحرانی در کشور هست، نادیده انگاشتن مشکلات فعالان اقتصادی را به پاک کردن صورت مساله تعبیر کرده است.
یکی دیگر از کاربران نیز این سوال را مطرح کرده است که «چطوره تو وضعیت کشور که از فصل بهار تا کنون نرخ ارز مثل ضربان قلب بالا و پایین میشود همه از لحاظ اقتصادی خرابن اونوقت استان فارس به ویژه شیراز روند رو به رشد داشته؟»
یکی از کاربران فضای مجازی نیز پیشنهاد کرده است: «آمار کذب اتاق بازرگانی استان فارس درباره بهتر شدن فضای کسب و کار را به بازار ببرید و به دست بازاریها بدید و از واکنششون فیلم بگیرید و برای مسئولان اتاق بازرگانی نمایش دهید...»
یکی از فعالان توییتیری نیز سوالی را مطرح کرده است که در فصل بهار کدام بزرگراه، راهآهن یا فرودگاهی ساخته شده است که اتاق بازرگانی آمار داده شاخص حمل و نقل نسبت به زمستان 96، بهبود 20درصدی داشته؟ در خرداد یکی از بزرگترین اعتصاب های کامیون داران در استان فارس شکل گرفت، چطور وضعیت حمل و نقل بهتر شده؟
کاربر دیگری پشت صحنه این آمارسازیها را مثلت اتاق بازرگانی، اداره کل کار و استانداری فارس دانسته و هدف از آن را حفظ پستهای سیاسی عنوان کرده است.
برخی نیز معتقدند: «آمارهایی که اتاق بازرگانی فارس ارائه و سیاست هایی که بر مبنای این آمارها در حوزه کسب و کار اعمال خواهد شد همگی باعث تصمیم گیری های نادرست و تشدید رکود واحدهای تولیدی خواهد شد.»
مدیر یک آموزشگاه نیز نوشته است: « به صورت مکرر با مشکل پرداخت شهریه بچه ها مواجه هستیم و وقتی دلیلش را میپرسم پاسخ جالبی میشنوم که محل کار پدرش چند وقتی است تعدیل نیرو کرده و فعلا بیکار هست، حالا این همه بیکاری و تعدیل نیرو را باور کنیم یا آمار شکوفایی اقتصادی آقایان را؟»
اخراج کارگران کارخانهها، انتقاد از نشان ندادن حقیقت، آمارسازی برای نشان دادن اوضاع مساعد و حفظ پست از جمله موضوعاتی بوده است که فعالان توییتری آن را دستمایه توییتهای خود قرار دادهاند که در زیر چند نمونه را مشاهده میکنید