وعده جنجالی نتانیاهو برای پیروزی در انتخابات اسرائیل
رهبران فلسطین بلافاصله با خشم به این تعهد که تنها سه روز قبل از برگزاری انتخابات در اسرائیل در مصاحبه با کانال 12 تلویزیون اسرائیل بیان شده واکنش نشان دادند.
در این مصاحبه از نتانیاهو پرسیده شد: چرا او حاکمیت اسرائیل را، همانند اقدامات اسرائیل بدون در نظر گرفتن مشروعیت بین المللی در مورد شرق بیت المقدس و ارتفاعات جولان که هر دو در سال 1967 در جنگ شش روزه اشغال شدند، به شهرک های بزرگ در نوارغربی گسترش نداده است؟
نتانیاهو گفته: «چه کسی می گوید ما این کار را نمی کنیم؟ ما در این مسیر هستیم و در مورد آن بحث می کنیم. شما می پرسید: آیا ما به مرحله بعدی می رویم؟ پاسخ بله است، ما به سوی مرحله بعدی حرکت خواهیم کرد. من حاکمیت (اسرائیل) را گسترش می دهم و بین شهرک های تثبیت شده و شهرک های جدا افتاده تفاوت قائل نیستم.»
رهبر حزب راست افراطی اسرائیل، که برای یک نسل سیاست های اسرائیل را در دست گرفته است، برای بقای سیاسی خود در برابر بنی گانتز، ژنرال ارشد سابق، رقیب سیاسی جدید جناح میانه مبارزه می کند.
نتانیاهو، گانتز را سیاستمدار چپگرای ضعیف خطاب کرده که با دادن امتیازات سرزمینی به فلسطین، امنیت اسرائیل را به خطر می اندازد.
اما نتانیاهو که در سایه اتهام های فساد مبارزات انتخاباتی را پیش برده است، با احزاب راست افراطی که از ضمیمه کردن کرانه باختری به اسرائیل حمایت می کنند، نیز رقابت می کند. نظریات او به احتمال زیاد به مذاق رأی دهندگان افراطی، که مخالف دادن زمین به فلسطینی ها هستند خوش می آید.
صائب عریقات، مذاکره کننده ارشد فلسطینی و مشاور نزدیک محمود عباس، رئیس جمهور فلسطین گفته: «تا زمانی که جامعه بین المللی همچنان به اسرائیل به خاطر جنایاتش مصونیت می دهد، به ویژه با حمایت دولت ترامپ، و حمایت از نقض حقوق بشر و حقوق مردم فلسطین، اسرائیل همچنان غریزی حقوق بین الملل را نقض خواهد کرد».
سامی ابو زهری، از مقامات حماس در غزه، از مقامات فلسطینی تحت هدایت عباس، خواسته که همکاری امنیتی خود را با اسرائیل در کرانه باختری اشغالی متوقف کنند.
او گفت: «آرزوی نتانیاهو برای ضمیمه کردن کرانه باختری هرگز به دست نخواهد آمد و ما اجازه نخواهیم داد این اتفاق بیفتد. وقت آن است که دولت فلسطین همکاری امنیتی با اشغالگران را پایان داده و در برابر چالش ها یک جبهه مشترک تشکیل دهد».
حل و فصل مسأله شهرک ها یکی از داغ ترین موضوعات در تلاش برای ازسرگیری مذاکرات صلح اسرائیل و فلسطین است که از سال 2014 متوقف شده است.
طبق آمار اداره آمار فلسطین، پس از دهه ها شهرک سازی، اکنون بیش از 400 هزار اسرائیلی در کرانه باختری و در بین 2.9 میلیون فلسطینی زندگی می کنند.
طبق گزارش اداره هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، 212 هزار اسرائیلی در شرق بیت المقدس زندگی می کنند.
فلسطینی ها و بسیاری از کشورها شهرک سازی های اسرائیل در سرزمین های اشغال شده طی جنگ را طبق معاهدات ژنو غیرقانونی می دانند. اسرائیل این موضوع را با در نظر گرفتن نیازهای امنیتی و توجیهات از کتاب مقدس، و ارتباطات تاریخی و سیاسی با این سرزمین ها رد می کند.
اظهارات نتانیاهو از پس یکسری بیانیه ها و تغییرات در سیاست توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بیان شده که از طرف اسرائیل مورد توجه قرار گرفته است.
در ماه مارس، ترامپ با به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر ارتفاعات جولان، سرزمین هایی از خاک سوریه، اشغال شده از سوی اسرائیل، به دهه ها توافق بین المللی در این خصوص پایان داد.
این امر به دنبال تصمیم دسامبر 2017 برای تشخیص بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا به آنجا بود. هر دو این تصمیمات اسرائیل را خشنود ساخت، رهبران فلسطینی و عرب را خشمگین کرد و با مخالفت بیشتر متحدان آمریکا روبه رو شد.
در روز شنبه، ترامپ لحن محتاطانه ای در مورد نتیجه انتخابات پارلمانی اسرائیل گرفت، و گفت که یک رقابت «نزدیک» برای نخست وزیری بین «دو شخص خوب» برقرار است.
وزارت امور خارجه ایالات متحده از اظهارنظر در مورد اظهارات نتانیاهو که در رسانه های اسرائیلی به عنوان تلاشی برای جلب رأی دهندگان دست راستی به جای تغییر فوری سیاست تلقی شده، خودداری کرده است. سخنگوی گانتز نیز در مورد اظهارات نتانیاهو اظهار نظری نکرده است.
روز سه شنبه قرار است انتخابات پارلمانی در اسرائیل برگزار شود و بیش از 6 میلیون تن در این انتخابات رأی خواهند داد.
جهان نیوز
انتهای پیام/