ماجرای «ممنوعیت عرضه آثار 16 نویسنده» در شیراز چه بود؟
به دنبال واکنش کاربران فضای مجازی به ممنوعیت فروش آثار 16 نویسنده مطرح در بیمارستانها و مراکز درمانی شیراز و شهرستانهای استان فارس، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز توضیحاتی در این رابطه ارائه کرد.
به گزارش شیرازه، در چند روز گذشته، انتشار تصویر بخشنامهای به امضای مدیر امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مورد عرضه برخی کتابهای حوزه روانشناسی، در فضای مجازی، خبرساز شد و واکنش فعالان فرهنگی را به داشت.
بر اساس این بخشنامه که در تاریخ 16 تیرماه به امضای «حمیدرضا هدایتی» رسیده و به روسای بیمارستانها، شبکهها و مراکز بهداشتی، درمانی شیراز و شهرستانها، ابلاغ شده است، ضمن اعلام فهرستی از آنچه «نویسندگان کتابهای ممنوع» عنوان شده، تاکید شده است که میبایست نسبت به جمعآوری آثار آنها از کتابخانههای آن مراکز اقدام شود و نظارت هرچه بیشتر بر فروش این آثار در نمایشگاههای به عمل آید.
در ادامه این بخشنامه نام 15 نویسنده مطرح آثار حوزه روانشناسی به همراه پائولو کوئیلو، نویسنده رمانهای مطرح و پرفروش که آثارش جنبه عارفانه و گاهی روانشناسانه دارد، دیده میشود؛ در این فهرست نامهایی چون اسکاول شین، دبی فورد، تونی رابینز، اکهارت تله، جوئل اوستین، وین دایر، دونالد والش، راندا برن، برایان تریسی، استر هیکس، اُشو، اکن کار، باربارا دی انجلیس، لوئیس هی، جک کنفیلد و جان گری به چشم میخورد.
در پیگیری این ماجرا، خبرنگار ایبنا موضوع را از معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز جویا شد و دکتر کوروش عزیزی هم در خصوص ممنوعیت عرضه برخی کتب روانشناسی، توضیحاتی در این رابطه به ما ارائه کرد.
وی با اشاره به دست به دست شدن تصویر نامهای با امضای مدیریت امور فرهنگی دانشگاه با موضوع ممنوعیت عرضه برخی از کتب با موضوع روانشناسی، در فضای مجازی، گفت: با توجه به مشاهده مواردی از سوءبرداشتها از محتوای مکاتبه موردنظر، این موضوع در اصلاحیهای خطاب به تمامی واحدهای زیرمجموعه دانشگاه، مطرح و نسبت به اجرای صحیح محتوای مکاتبه، یادآوری لازم صورت گرفت.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: در این اصلاحیه از مسئولان تمامی واحدها خواسته شده تا با رعایت دقت لازم از لحظه صدور اصلاحیه، از فهرست نویسندگان یادشده در مکاتبه موردنظر؛ کتابهایی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز چاپ نداشته و یا مجوز چاپ آنها تمدید نشده است، مدنظر قرار گیرد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ادامه داد: بر این اساس، تمامی کتابهایی که تا این تاریخ (20 تیرماه 1398) از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز انتشار دارند، بر اساس قانون منعی برای توزیع ندارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اظهار کرد: با توجه به اینکه دانشگاه محل تفکر، تعقل، تضارب آرا و آشنایی هر چه بیشتر دانشجویان و اساتید با آرا و عقاید و یافتههای علمی در حیطههای مختلف علمی و از جمله علوم انسانی است، از ارائه و عرضه تمامی آثاری که مجوز نهاد رسمی صدور مجوز انتشار کتب در کشور یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دارد، حمایت کامل میکنیم.
دکتر عزیزی با اشاره به پیشینه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در امور فرهنگی و اقدامات زیرساختی که در مسیر غنای فرهنگی دانشجویان در این مرکز آموزش عالی صورت گرفته و همواره نیز در حال توسعه است، ابراز امیدواری کرد: برخی نکات حاشیه ای، چهره فرهنگی این دانشگاه را خدشه دار نسازد.
نظرات بینندگان