۲۲ هزار زن سرپرست خانوار در استان فارس؛ بیش از ۹ هزار خانواده تحت حمایت هستند
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان فارس از حمایت ۹هزار و ۷۴۷ خانوار با سرپرست زن در سطح استان خبر داد.
زنان سرپرست خانوار درحالی به دلایل مختلف از جمله فوت همسر، طلاق و زندانی بودن همسر سرپرستی خانواده را برعهده دارند که حمایت از آنها توسط نهادهای حمایتی ضروری است.
حمایتهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مهمترین نیازهایی است که بسیاری از زنان سرپرست خانوار برای ادامه زندگی به آن نیاز دارند و در این حالت نهادهایی مانند بهزیستی و سازمانهای مردم نهاد نقش موثری در بهبود شرایط زندگی زنان سرپرست خانوار دارند.
مهارت و کسب و کار مهمترین اولویت زنان سرپرست خانوار است و به گفته معاون رئیس جمهور در امور خانواده برای 6 هزار زن سرپرست خانوار طرحی مشترک در زمینه مهارتهای کسب و کار در دست اجرا است و همچنین دولت نیز در زمینه تامین و تجهیز منابع وامهایی داده است.
معصومه ابتکار مشارکت زنان را در رونق تولید ملی مهم دانست و افزود: زنان شهری و روستای در رونق تولید ملی فعال هستند و نقشی اساسی دارند.
به گفته وی زنان حتی در بخشهای سرمایهگذاری حضور دارند و در معاونت زنان و خانواده برای تقویت این نقش به ویژه برای زنان سرپرست خانوار که نیازمند کار و فعالیت هستند طرحهایی را از سال گذشته اجرایی کردیم که مهمترین آن تقویت مهارت کسب و کار است.
بیش از 9 هزار خانوار تحت حمایت بهزیستی
همچنین معاون امور اجتماعی بهزیستی فارس از حمایت 9هزار و 747 خانوار در سطح استان خبر داد که سرپرست آن زن هستند. معصومه فروتن در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه این تعداد خانوار تحت پوشش شامل بیش از 22 هزار نفر زن در سطح استان است، اظهار داشت: این تعداد تحت پوشش بهزیستی هستند و مستمری ماهیانه میگیرند.
وی با اشاره به تامین معیشت زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی فارس گفت: مستمری بر اساس بُعد خانوار و تا 5 نفر مستمری بگیر تعیین شده است که به ازای یک نفر 150 هزار تومان و خانواده 5 نفره بین 500 تا 600 هزار تومان مستمری ماهیانه میگیرند.
12 هزار خانوار در انتظار حمایت بهزیستی
فروتن تاکید کرد: حمایتهای صورت گرفته تنها شامل پرداخت مستمری نیست بلکه در طول سال حمایتهایی مانند پرداخت شهریه مدارس و دانشگاه، کفش کیف دانشآموزان،خدمات درمانی، اشتغال، آموزش و کمکهایی که اعتبار آن در نظر گرفته شده باشد، خواهیم داشت.
به گفته وی آموزش مهارتهای زندگی برای زنان سرپرست خانوار و فرزندان آن اولویت دیگری است که ضمن ارائه این آموزشها تامین اشتغال، تامین منزل برای خانوارهایی که تحت پوشش هستند و مستمری دریافت نمیکنند در نظر گرفته شده است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی فارس با اشاره به اینکه 12 هزار خانوار با سرپرست زن پشت نوبتی بهزیستی فارس هستند، عنوان کرد: این تعداد خدماتی مانند اشتغال و کاریابی، درمان و کمکهای موردی دریافت میکنند اما مستمری ندارند.
فوت همسر عامل اصلی سرپرستی زنان خانوار
فروتن درباره علت سرپرستی خانوار توسط زنان در سطح استان گفت: 30 درصد از کار افتادگی همسر، 39 درصد فوت همسر، 28 درصد متعلقه و زندانیان و سایر موارد 3 درصد هستند که به عنوان زن سرپرست خانوار هستند. به گفته وی حمایت از زنان توسط بهزیستی فارس در قالبهای مختلف ادامه دارد که زنان سرپرست خانوار بخشی از آن است./ تسنیم
نظرات بینندگان