کد خبر: ۱۳۵۰۶۴
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۸ - ۳۰ آذر ۱۳۹۸
دو سال از ابراز تأسف بی‌خاصیت جهانگیری برای کولبران گذشت؛

جدال نان و جان در سایه بی‌توجهی دولت و پارلمان!

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور دو سال پیش از وضعیت کولبران ابراز تأسف کرده بود اما هیچگاه برای التیام این تأسف و آسودگی وجدان خود به عنوان یک مسؤول ارشد دولتی در قبال کولبران کاری انجام نداد.
به نقل از  کُردتودی، تقریباً دو سال قبل بود که معاون اول رئیس جمهوری درباره مشکلات کولبران در استان کردستان گفت که از رواج این شغل طاقت‌فرسا به دلیل مشکلات معیشتی متأسف است و گفته بود: «دیدن تصاویر مردم منطقه که برای امرار معاش از طریق کولبری، بارهای سنگین و حجیمی را بر دوش حمل می‌کنند دردآور است و باید برای کمک به آنها چاره‌ای اندیشیده شود».

اسحاق جهانگیری برای حل  مشکلات کولبران طرح‌هایی نظیر ایجاد بازارچه‌های مرزی را مطرح و گفته بود:‌ «دولت برای حل این مسئله از ایده‌ها و طرح‌های جایگزین و حتی کمک مادی به منظور برطرف کردن نیازهای این قشر از جامعه حمایت می‌کند تا کولبری به عنوان یک شغل از حیات اجتماعی کردستان رخت بربندد».

سید احسن علوی رئیس مجمع نمایندگان کردستان اعلام کرده که تعداد کولبران در استان کردستان به بالای صد هزار نفر  رسیده است و این یعنی دولت باید در این راستا طبق قولی که داده بود کار ساماندهی کولبران را انجام دهد اما متاسفانه تا الان هیچ کار بخصوصی در این حوزه صورت نگرفته است. قطعاً باید دولت در خصوص ساماندهی کولبران اقدام قاطع کرده و از شعار دادن پرهیز کند.

متأسفانه تاکنون هیچ چارچوبی برای امرار معاش باثبات برای کولبران در نظر گرفته نشده است و انها فاقد هرگونه حمایت از نهادهای خاص و سازمان‌های حمایتی هستند.

متاسفانه دلالان و سودجویان در تهران با جابجایی چند جنس و کالا سود میلیونی می‌کنند، اما کولبران زحمتکش در مناطق صعب‌العبور بارهای سنگین را بر دوش خود تحمل کرده و درآمد چند هزار تومانی دارند.

دولت نیز تاکنون چندین برنامه مختلف برای رسیدگی به وضعیت کولبران در دستور کار قرار داده است که هیچ‌کدام از آنها به نتیجه نرسیده و اجرایی نشده است. از جمله برنامه‌های دولت می‌توان به بیمه کردن کولبران اشاره کرد که در نهایت تصویب نشد.

علی ربیعی، وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در تاریخ ۵ مرداد ۹۶ در سفری که به مناطق مرزی استان آذربایجان غربی و بازارچه‌های مرزی داشت، خبر از اختصاص ۹ هزار میلیارد ریال برای رفاه مرزنشینان داده بود و در مورد بیمه کولبرها گفته بود: «یکی از مسائل مهم ما بحث کولبری استان‌ها و شهرستان‌های مرزی به ویژه استان آذربایجان غربی است که به منظور بیمه کردن آنها نیز تصمیمات جدی اتخاذ شده و امروز برای بررسی وضعیت بیمه این عزیزان در این استان حضور داریم تا تصمیم‌گیری‌های لازم در این راستا انجام شود».

طبق این طرح قرار بود کولبران بیمه تأمین اجتماعی شوند و توسعه بازارچه‌ها در دستور کار قرار بگیرد. با لغو بیمه کولبران، امید هزاران کولبر برای بهبود نسبی شرایطشان بار دیگر از دست رفت و آنها به ناچار همچنان برای امرار معاش مجبورند کولبری و با جان خود بازی کنند.

با توجه به اطلاع مسوولان استان کردستان و نمایندگان استان در مجلس از مشکلات کولبران و اذعان به آنها، در تلاش‌های ناموفقی که برای ساماندهی وضعیت آنها صورت گرفته، نکته‌ای وجود دارد؛ سکوت آنها در مقابل بد قولی های دولت در خصوص ساماندهی کولبران!

نظرات بینندگان