حق پایمال شده سهامداران شرکت خصولتی فارس تکاب
اکنون گردش مالی ده ها میلیارد تومانی شرکت به چندصد میلیون تومان و تعداد کارکنان از بیش از هزار نفر به کمتر از بیست نفر کاهش یافته است. هیچ ارگانی از سهامدار خصوصی و هیئت مدیره جدید سؤال نمیکند با سهام 5200 پرسنل صنعت برق که اجبارا سهامدار شرکت شدهاند چه کردهاید.
در سالهای پس از جنگ جهت توسعه فعالیتهای پیمانکاری صنعت برق و خودکفایی در این صنعت، توسط وزارت نیرو شرکتهایی به سهامداری پرسنل و ریاست مجمع مدیران عامل برقهای منطقهای تشکیل شد. در سال ۱۳۷۳ نیز شرکت فارس تکاب در فارس به سهامداری ۵۲۰۰ پرسنل و بازنشسته صنعت تشکیل و ماهانه مبالغی ازحقوق همه کارکنان (بدون استثنا) اخذ میشد و مبالغ در این شرکت تبدیل به سهام میگردید... شرکت هم فعالیتهای اقتصادی انجام میداد (فعالیتها همگی در صنعت برق بوده و کارفرما هم اکثرا شرکتهای برق بودند) و سالانه بعد از برگزاری مجمع، سود سهام به پرسنل پرداخت میشد. بعضا در سالهای طلایی ۸۵ و ۸۴ سود سهام به بالای سی درصد هم میرسید.
شرکت فارس تکاب در سالهای پررونق ۸۲ تا ۸۷ توسعه قابل ملاحظهای یافت و اقدام به تاسیس بزرگترین کارخانه گالوانیزه جنوب در شهرک صنعتی بزرگ شیراز، بزرگترین پیمانکار اجرای تاسیسات شبکه برق به نام تکاب نیرو و بزرگترین شرکت مشاوره برقی جنوب به نام مشاوره فارس نمود. در آن سالهای بیش از هزار نفر پرسنل در این مجموعه فعال بودند و حوزه فعالیتش کل کشور را پوشش میداد این شرکت دارای یکی از محدود خطهای تولید پایههای پیش فشرده سیمانی بود. در آن زمان این تکنولوژی فقط در تبریز و مشهد و اصفهان وجود داشت. این موارد نشان میدهد گردش مالی و امکانات شرکت بسیار گسترده بوده و در مقاطعی از زمان شرکت یادشده در اربیل عراق نیز اقدام به تاسیس نمایندگی جهت فعالیتهای برون مرزی نموده است.
مدیرعامل و هیئت مدیره شرکت فارس تکاب و شرکتهای زیرمجموعه همگی توسط مدیرعامل برق منطقهای فارس انتصاب میشدند و حتی دستمزدشان هم توسط برق منطقهای فارس مشخص میشد. تعداد سهام هیچکس حتی مدیرعامل به بیش از یکی دو درصد از کل سهام نمیرسید.
در سالهای ۸۹ تا ۹۱ به علت شرایط تحریمی و رشد چندبرابری قیمتها شرکت فارس تکاب به منظور اتمام تعهدات و پروژهها مجبور به استقراض از سیستم بانکی گردید. با انجام استقراض پروژهها به اتمام رسید و تحویل کارفرما - که اکثرا هم برق منطقهای فارس بود- گردید، ولی به دلیل جایگاه حقوقی مدیرعامل برق منطقهای در انتصاب مدیران فارس تکاب متاسفانه این شرکت پیگیر اخذ دیرکرد و تعدیل و... نگردید و همین عامل باعث بحران مالی در فارس تکاب شد.
جهت تزریق منابع مالی به فارس تکاب در جلسه مجمع عمومی صاحبان سهام در سال ۹۳ قرار شد سهامدار خصوصی در قبال تامین آوردهای متناسب با بدهی آن زمان شرکت و تامین سرمایه در گردش معادل ۷۲ میلیون ریال، مالک، ۷۰ ٪ سهام شرکت شود.
حاصل این که، اکنون گردش مالی دهها میلیارد تومانی شرکت به چندصد میلیون تومان و تعداد کارکنان از بیش از هزار نفر به کمتر از بیست نفر کاهش یافته است. هیچ ارگانی از سهامدار خصوصی و هیئت مدیره جدید سؤال نمیکند با سهام ۵۲۰۰ پرسنل صنعت برق که اجبارا سهامدار شرکت شدهاند چه کردهاید. به دلیل انجام نشدن تعهدات، سالانه بیش از سه میلیارد تومان به بدهی سهامدار افزوده میشود.
اما از آن زمان تا حال نهتنها بدهی شرکت به بانکها و اداره مالیات و بیمه و بخش خصوصی پرداخت نشده بلکه شرکت پیمانکاری تکاب نیرو ورشکسته، شرکت مشاوره تعطیل و مشمول ورشکستگی و کارخانه گالوانیزه واگذار شده است و کارگاه پایهریزی با سی درصد ظرفیت کار میکند!
در نتیجه این وضعیت، بدهی و تعهدات به مدیران سابقی که همگی در اصل کارمند برق بوده و درآمدی جز دستمزد ماهانه نداشتند منتقل شد.
متخصصین صنعت برق اعتقاد دارند امکانات و امتیازات شرکت فارس تکاب به گونهای است که عدم سوددهی آن کار سختی است و معلوم نیست چرا این شرکت غیرفعال و غیرشفاف مانده است.
نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
مثل همیشه صف اول مبارزه با فساد و رانت خواری
چندین هزار نفر از پرسنل و بازنشستگان مظلوم و مدیران سابق شدیدا گرفتار موَضوع هستن ولی چون از پس هزینه های سنگین پیگیری قضایی بر نمی آیند موضوع مسکوت مانده..ولی بعلت جنبه عمومی جرم آیا مقامات قضایی و امنیتی نباید ورود کنند؟؟
از قانون که بگذریم شرعا مقابله باظلم و فساد وظیفه هم ماست...مسوولین که وظیفه مضاعفی دارند....ان شاالله هیچکدام روسیاه محشور نشویم
اگر هم نکنند که هیچکس عین خیالش نیست
بخدا ما همه از اقشار ضعیف جامعه هستیم
ان شاالله خداوند یزرگ همه ما را از ناهیان منکر و امرین معروف قرار دهد
ان شاالله هیچ کدام آلوده امیال دنیوی نشویم که بخاطر ان چشم بر ظلم و فساد ببندیم و یا خدایی ناکرده منشائ ظلم شویم....ان شاالله مسوللین وزارت نیرو و نهاد های امنیتی و قضایی به این موضوع ورود کنند
شما باید حق را به حقدار برسانید
حداقل نظر چندین متخصص را درباره حل این مشکل جویا بشید و کمک کنید مشکل حل بشه
دعای 5200بازنشسته پشت سرتان قرار میگیرد
خبرگزاری محترم میشه این مشکل را به گوش دادستان و امام جمعه محترم برسانید شاید اینها بتونن مشکل را حل کنن
الان هیچکس ... مدافع ما نیست
مدیرعامل فعلی برق می گوید این به من ربطی ندارد مدیرعامل سابق است هم جواب نمی دهد
من نمی دانم چطوری باید پیگیری کنم نه توان گرفتن وکیل را دارم و نه جانی که خود به دادگاه بروم
متاسفانه در اداره برق و وزارت نیرو هیچ میلی به حل مشکلات ما نیست
انگار فقط برای منفعت شخصی از پول های ما استفاده کرده آمد
متاسفم برای خودم که برای صنعت برق این همه زحمت کشیدم
اگر در جریانید چرا سکوت کردید؟
ممنون بابت پیگیریتون!
خواهشا موارد را به دادستانی منتقل فرمایید
این آقایون ورشکسته با تقلب هستن و مستوجب برخورد قضای و احتمال حبس طویل مدت....من نمیدانم به چه پشتگرمی و بااین وقاحت به ۵۲۰۰ سهامدار ظلم میکنند و آب هم از اب تکان نمیخور
اقای وزیر و مدیر عامل حداقل یک جلسه با سهامداران یا نمایندگان سهامداران بگذارید حرف هاشون را بشنوید
ما حتی حق انتخاب نداشتیم
اگر این ظلم نیست اسمش چیه؟
اینکه دیگه غیر قانونی نیست
واقعا فکراش رو بکنید یک شرکت با این همه امکانات و پروژه تحویل بگیرند و حتی ماهیانه هم پولی که از حساب پرسنل کم میشه دو دستی تحویل اشون بدهند.
در نهایت شرکت رو بدهکار و ورشکسته تحویل بدهند. خسته نباشید.
خوب اگر هیچ پروژه ای هم انجام نمیدادید همین درآمد حقوق پرسنل رو جمع می کردید مولتی میلیاردر بود فارس تکاب
حداقل به اقای رئیسی بگید ورود پیدا کنه
بنظرتون حقوق مدیرعامل یک شرکت نیمه فعال با تراز مالی بدهی ۳۰ تا۴۰ برابر سود اعلامی سالانه که هرسال هم ۱۰ برابر سود ضرر میده چه میزان باید باشد؟؟.
بنظر شما در یک شرکت نیمه فعال میشه بستگان رو هم اورد سرکار و سمت داد؟؟
بنظر شما ویژگی یک مدیرمالی خوب و شایسته کنترل منابع و مصارف و جذب منابع جدید و صرفه جویی هزینه هاست یا آموزش راههای دور زدن قانون و ندادن طلب بستانکاران و گرفتار کردن دیگران؟؟
واقعا نمیدونیم کجا باید پیگیری کنیم حداقل شما یک راهنمایی بکنید
هر جا رفتیم جواب سربالا دادن
اقای دادستان شما حداقل پیگیر ماجرا باشید. ما که چیزی بیشتر از حق و حقوقمان نمی خواهیم
ما که نمی خواهیم قانون را زیر پا بگذارید
ضمن عرض شهادت سردار رشید اسلام...باعث تاسفه در کشوری که مردان بزرگ و شهادت طلبی چون شهید بزرگوار سردار سلیمانی در اقامه حق و عدالت جان در طبق اخلاص می نهند...افراد فرصت طلبی بنام سرمایه گزار از حق و حقوق مظلومینی که دستشان از همه جا کوتاست ارتزاق میکنند و تاسف برانگیز تر سکوت مسولین که اختیار دفع ظلم را دارند میباشد
یک انسان سالم و متعهد که جمع و تقریق بلد باشه و حسابهای شرکت را کنترل کنه به این نتیجه میرسه
واسه بررسی تعهد و تخصص و کارایی مدیرعامل شرکت فارس تکاب کافی است سابقه کاری و مدرک تحصیلی و حقوق واقعی ماهانه و کاری که سر مجوزات و دارایی های فارس تکاب آورده بررسی کرد
آخرین نمونه مجوز نیروگاه خورشیدی بود که خود مجوز به تنهایی ارزش ریالی داشت ولی به هر دلیل ابطال شد
تو را خدا حالا که خبرگزاری محترم وارد شدید پیگیری کنید و از مسئولین جواب بخواهید
منکه فکر میکنم وزیر میخواد کارهای تولیدی را تعطیل کنه تا از خارج وارد کنه.
سردار سلیمانی مردمی بود که عزیز دل مردم شد
مسئولین چی؟ اصلا به درد. دل مردم گوش میگن؟
اینقدر بی خود سنگ سردار را به سینه نزنید شما کجا و او کجا؟
شما خود منبع مشکل هستید
میبینید که حاج قاسم به خاطر اینکه مردمی بود و به فکر مردم چگونه عزیز شد.
حداقل عزت را در مردم داری داشته باشید
از بزرگواران شیرازه خواهش میکنم این خبر به استحضار دادستان محترم رسانده شود ..ایشان در این مدت کوتاه نشان دادند که با مفاسد اقتصادی برخورد قاطع دارند
به نظر می رسه اگر از دادستان محترم بخواهیم که ورود پیدا کنند زودتر مشکل حل بشه
بداد سهامداران مظلوم برسید
باور کنید این شرکت اگر درست مدیریت بشود کلی امکانات جهت رشد و سود دهی دارد