کد خبر: ۱۳۶۱۰۳
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۲ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۸

تغییر حوزه انتخابیه چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب از تهران به استان‌ها / ناکام تهران در راه شیراز

آنقدر تعداد از سی نفر لازم برای بستن لیست انتخاباتی در تهران زیاد است که پیگیری‌های خبرنگاران، حکایت از این دارد که اصلاح‌طلبان بنا دارند نامزد‌های تهرانی خود را به برخی استان‌ها و حوزه‌های انتخابیه کشور صادر کنند!
جریان اصلاح‌طلبی که از سال ۹۲ در قالب شورای عالی سیاست‌گذاری خود را سازماندهی کرد، پنج روز پیش (پانزدهم بهمن‌ماه) در یک جلسه فوق العاده تصمیم گرفت به دلیل آنچه خودشان مدعی بودند یعنی "عدم کاندیدای شاخص اصلاح‌طلب در تهران" لیست انتخاباتی ندهد.
 
آن‌ها تصمیم گرفتند و مصوبه دادند که لیست انتخاباتی ندهند، اما به احزاب اختیار دادند که می‌توانند به صورت تشکیلاتی از نامزد‌های خود حمایت کنند. احزاب اصلاح‌طلب هم که ظاهرا نسبت به این شورا دلخوری‌هایی از قبل داشتند، درست یک روز پس از مصوبه این شورا اعلام کردند که قرار است با دوازده حزب ائتلاف کنند.

نخستین بار محمدرضا راه‌چمنی، دبیر کل تایید صلاحیت شده حزب وحدت و همکاری ملی بود که خبر ائتلاف دوازده حزب اصلاح‌طلب برای ارائه لیست انتخاباتی را رسانه‌ای کرد؛ اما شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان بلافاصله بیانیه داد و تلویحا اعلام کرد که عنوان اصلاح‌طلب فقط برای آنان است و احزاب حق ندارند ائتلاف کنند!

آذر منصوری، قائم مقام حزب اتحاد ملت حتی مصاحبه کرد و به رسانه‌های خبری گفت، هیچ کس حق ندارد با عنوان اصلاح‌طلبان لیست بدهد و احزاب اصلاح طلب فقط می‌توانند از برند حزبی خود برای تبلیغات نامزد‌های تایید صلاحیت شده‌ شان استفاده کنند.

این کشمکش بین احزاب اصلاح‌طلب و شورای عالی سیاست گذاری اصلاح‌طلبان، قصه درازی دارد که از حوصله گزارش ما خارج است؛ اما دیروز تابناک طی گزارش و خبری روشن کرد که اصلاح‌طلبان نه تنها فاقد چهره شاخص برای بستن لیست انتخاباتی نیستند، بلکه شمار چهره شاخص تایید صلاحیت شده آنان از سی تن هم بیشتر است.

آنقدر تعداد از سی نفر لازم برای بستن لیست انتخاباتی در تهران زیاد است که پیگیری‌های خبرنگاران، حکایت از این دارد که اصلاح‌طلبان حتی بنا دارند نامزد‌های تهرانی خود را به برخی استان‌ها و حوزه‌های انتخابیه کشور صادر کنند!

پیگیری‌ها گویای این مطلب است که محمدعلی وکیلی، مدیر مسئول روزنامه اصلاح‌طلب ابتکار و نماینده فعلی مردم تهران برای این دور از رقابت‌ها بنا دارد، حوزه انتخابیه خود را تغییر داده و از شیراز نامزد شود.

همچنین تغییر حوزه انتخابیه محمدرضا خباز، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و استاندار سابق سمنان به کاشمر هم قطعی شده است و اسماعیل گرامی مقدم، سخنگوی این حزب، خبر تغییر حوزه انتخابیه خباز را تایید کرد.

پروانه مافی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و نماینده فعلی مردم تهران در مجلس هم عطای تهران را به لقایش بخشیده و می‌خواهد این بار بخت و اقبالش را از حوزه انتخابیه قزوین امتحان کند.

احمد مازنی دیگر چهره شاخص حزبی اصلاح‌طلب است که هم در شورای مرکزی حزب اعتماد ملی عضویت دارد و هم نماینده فعلی مردم تهران در مجلس بوده و تصمیم گرفته که این بار نمایندگی مردم شهسوار را بر عهده بگیرد.

صحبت‌هایی نیز درباره تغییر حوزه انتخابیه سید فرید موسوی عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران و نماینده فعلی مردم تهران در مجلس به مراغه یا رباط کریم مطرح بوده است، اما خبرنگار ما گزارش داده که وی هنوز تصمیمی نگرفته و نزدیکان وی می‌گویند که چنین قصدی ندارد.

باید منتظر ماند و دید، اصلاح‌طلبانی که تا دیروز نامزدی نداشتند که لیست انتخاباتی بدهند، اکنون چه تصمیمی خواهند گرفت؟ آیا آن‌ها خیلی به نتیجه گرفتن در تهران دل نبسته اند و می خواهند با توسل به استراتژی عدم ارائه لیست، کاندیدا‌هایشان را به دیگر استان‌های کشور نامزد صادر ‌کنند؟ اگر این رویه را شاهد باشیم، معنایش این است که آن‌ها شانس بیشتری برای برخی کاندیدا‌هایشان در استان‌ها متصور هستند.
نظرات بینندگان