یادداشت سیاسی:
2 ماه حبس خانگی و 1 ماه زندان بخاطر محکوم کردن ترور سردار سلیمانی
خانمی به دلیل محکوم کردن ترور سردار سلیمانی دستگیر، زندانی و تحت محاکمه می باشد.
با حمله تروریستی و استفاده ازهواپیماهای بدون سرنشینِ ایالات متحده ، سردار سلیمانی و 9 نفر دیگر در 3 ژانویه 2020 به شهادت می رسند. " اگنس کالامارد " گزارشگر ویژه سازمان ملل میگوید این یک جنایت جنگی است. کشتن (سردار) سلیمانی " نقض قوانین بین المللی و " قانون حقوق بشر" میباشد و کشتن افراد دیگر در کنار (سردار) سلیمانی "کاملاً غیرقانونی" بوده است.
خانم ایکبال هودوتی ( ( Ikballe Huduti از کوزوو ، متاهل و مادر سه فرزند بنام های؛ احمد ، زهرا و محسن به جرم محکوم کردن ترور سردار سلیمانی و همراهانش در دادگاهی در کوزوو در پوزووینا در حال محاکمه می باشد.
او دختر نجیب Rasim Breeze، متولد 30 ژوئن 1967 در پورجان است. وی قبل از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی اجتماعی ، تحصیلات تکمیلی خود را در دانشگاه پریستینا به پایان رساند ، ابتدا در گروه زبان و ادبیات آلبانی و دوم در ادبیات تطبیقی عمومی. در سال 1988 فارغ التحصیل مدرس دین در مادراسای حنفی شد و خود محقق علوم اسلامی از مقامات مختلف مکتب جعفری است.
پس از شهادت سردار سلیمانی ایکبال هودوتی در تاریخ 5 ژانویه 2020 ، در فیس بوک خود می نویسد "مردم عراق اندکی پس از جنایات آمریکا به خیابان های عراق رفتند تا به شدت محکوم کنند بی عدالتی را که به دو چهره برجسته ایرانی و عراقی ، ژنرال سلیمانی و ژنرال ابو مهدی مهندس انجام شده است، باشد که خداوند صبر عطا کند ، زیرا برای کشتن ارباب خانه، شما تمام اعضای خانه را کشته اید ، پس انتقام واجب است اما محدودیتی وجود نخواهد داشت."
ایکبال به سبب همین مطلبی که در فیس بوک منتشر می کند به دستور دادستان ویژه کوزوو دستگیر و به مدت یک ماه از 7 ژانویه 2020 تا 7 فوریه 2020 زندان و سپس مجبور به تحمل 2 ماه بازداشت خانگی میگردد.
او هم اکنون نیز تحت محاکمه میباشد که برابر قوانین کیفری کوزوو اگر گناهکار شناخته شود برای نوشتن یک پست در فیسبوک و اعلام محکومیتِ اقدام تروریستی آمریکا بر علیه سردار سلیمانی به 1 تا 5 سال حبس محکوم خواهد شد!
دادستانی ویژه جمهوری کوزوو در 6 ژانویه سال 2020 به پلیس کوزوو- دفتر مبارزه با تروریسم دستور میدهد خانم ایکبال هودوتی را به دلیل "جرم القاء در ارتکاب جنایات تروریستی" (( مردم عراق اندکی پس از جنایات آمریکا به خیابان های عراق رفتند تا به شدت محکوم کنند بی عدالتی را که به دو چهره برجسته ایران و عراق ، ژنرال سلیمانی و ژنرال ابو مهدی مهندس انجام شده است، باشد که خداوند صبر عطا کند ، زیرا برای کشتن ارباب خانه، شما تمام اعضای خانه را کشته اید ، پس انتقام واجب است اما محدودیتی وجود نخواهد داشت ))، دستگیر و بازداشت کنند.
برابر اعلام دادستانی کوزوو، گزارش جنایی پلیس ثابت می کند که متهم در شبکه اجتماعی فیس بوک مرتکب اقدامات تروریستی شده و ترس اساسی وجود دارد که اگر متهم آزاد شود، می تواند برای فرار از مسئولیت کیفری فرار کند و بدین ترتیب روند طبیعی دادرسی را مختل و با مجازات حبس از 1 تا 5 سال روبرو شود.
ایکبال هودوتی ، در رابطه با ادعای دادستان در مورد بازداشتش اظهار میدارد: من رسانه های بین المللی زیادی را دنبال می کنم ، از آنجا که از حرفه و اعتقاد خودم اغلب در مورد وقایع اتفاقی در جهان اظهار نظر می کنم ، ابراز نگرانی می کنم و تأکید میکنم مشکلات در جهان با مرگ حل نمی شود. در مورد متنی که در فیسبوک منتشر کردم اعلام می کنم که هدفم برای تحریک نبوده است ، بلکه "براساس آیات قرآنی می خواستم تأکید کنم که نفرت و انتقام راه حل نیست بلکه بخشش است ".
من از تعالیم قرآنی ، سه سطح انتقام 1. انتقام جویی از سر به سر 2. جبران خسارت 3. بخشش یا بهترین آمرزش را آموخته ام. "انتقام تعهدی است اما در حال حاضر، و نه در آینده "هیچ محدودیتی وجود نخواهد داشت". این انتقام جویی که هیچ محدودیتی ندارد ، قابل بخشش و یا جبران خسارت است ، بنابراین انتقام برای مردم عراق و ایران است، نه ملت آلبانی و نه من انجام می شود، من نظر نگران کننده خود را با شناخت مردم ایران و عراق که تابع قوانین انتقام قرآنی هستند بیان کرده ام . من در کشوری هستم که دمکراتیک است و آزادی بیان مجاز است و این نظر من است که داده ام ، این بازی سیاسی است که به من نسبت داده اید ، من یک عامل سیاسی نیستم ، من یک روشنفکر و یک نماینده بشردوستانه و کسی هستم که همیشه از مردم آمریکا حمایت کرده ام، اما از دولت آمریکا نه.
قاضی دادگاه پس از بررسی سوابق و شنیدن ادعاهای طرفین، اعلام میکند دادگاه نتیجه میگیرد که درخواست دادستانی ویژه برای بازداشت متهم ایکبال هودوتی مبنای خوبی دارد. او اعلام میکند همانطور که در سراسر جهان شناخته شده است ، اخیراً در رسانه های مختلف جهان اخباری مبنی بر کشته شدن ژنرال ارتش ایران توسط ایالات متحده آمریکا منتشر شده است. در پاسخ به این ترور ، متهم ایکبال هودوتی از طریق پست های فیس بوک ، خشم و مخالفت خود را از قتل اعلام کرده و در آن اظهار کرده است که؛ "مردم عراق اندکی پس از جنایات آمریکا به خیابان های عراق رفتند تا به شدت محکوم کنند بی عدالتی را که به دو چهره برجسته عراق و ایران به دو ژنرال آنها ژنرال سلیمانی و ژنرال ابو مهدی مهندس انجام شده است، باشد که خداوند صبر عطا کند زیرا برای کشتن ارباب خانه، شما تمام اعضای خانه را کشته اید ، پس انتقام واجب است اما محدودیتی وجود نخواهد داشت". از گزارش کیفری ارسال شده توسط پلیس جمهوری کوزوو- اداره مقابله با تروریسم نیز شواهد موجود در گزارش جنایی به وضوح دیده می شود که متهم پست هایی را در شبکه اجتماعی فیس بوک نوشته و با ابراز قیام خود در استفاده از کلمه "انتقام" در متن، آن را ذکر کرده و متهم این واقعیت را انکار نمی کند ، اما وی خاطرنشان می کند که هدف وی انتقام جویی نبوده بلکه پشیمان شدن وی از این واقعه بوده است. دادگاه براساس این بدگمانی معتقد است که فعلاً مدارک ارائه شده توسط مقامات برای دادرسی یك سوء ظن مبنایی دارد مبنی بر اینكه با شواهد ارائه شده از این واقعیت متهم مرتكب عمل كیفری و مستحق پیگرد قانونی میباشد. با توجه به این فرض که متهم آزاد است و خطر فرار وی از تعهد کیفری وجود دارد، دادگاه در نظر می گیرد که در پرونده حاضر ، این خطر به ویژه با توجه به این واقعیت که متهم مرتکب شده این عمل برای رفاه جامعه تهدید کننده و مجازات سختگیرانهای برای آن پیش بینی شده است. دادگاه در نظر دارد كه در پرونده حاضر با تحقيقات پيچيده تري سر و كار داشته و اين مسئله را در بر مي گيرد كه تجهيزاتِ تكنولوژي اطلاعات اعم از شبكه هاي فيزيكي و اجتماعيِ مورد استفاده متهم ، بايد مورد بررسي قرار گيرد و با رهایی وی ، دسترسی وی در شبکه های اجتماعی و دیگر منابع اینترنتی ممنوع خواهد بود.
انتظار برای صدور رای نهایی دادگاهِ
پرونده برای تجدید نظرخواهی تحت بررسی است.
در کوزوو در برنامه مکانیسم ردیابی پایدارسازی مصوب اتحادیه اروپا ، با هدف ادغام تدریجی سیاست های ملی خود در امور حقوقی ، اقتصادی و اجتماعی با اتحادیه اروپا ، به گونه ای که در آینده کوزوو می تواند واجد شرایط عضویت در اتحادیه اروپا باشد بخشی از این کنوانسیون اروپایی حقوق بشر است. ماده 10 از حق آزادی بیان حمایت می کند مبنی بر اینکه "هرکسی حق آزادی بیان را دارد این حق شامل آزادی در اختیار داشتن نظرات و دریافت و انتقال اطلاعات و ایده ها بدون دخالت مقامات عمومی و صرف نظر از مرزها است". خانم ایکبال هودوتی یک حرفه ای دانشگاهی است و بنظر میرسد دادستان و دادگاه بدوی کوزوو حق او را برای آزادی بیان نقض کرده است و دادگاه تجدید نظر باید به حق آزادی بیان ایکبال هودوتی احترام بگذارد و او را تبرئه کند. ۱۳۹۹.۰۴.۲۲ سیروس سجادیان / کارشناس حقوق و فعال سیاسی – اجتماعی
نظرات بینندگان