انجمن صنفی خبرنگاران و عکاسان خبری استان فارس در بیانیهای با عنوان " توهین به خبرنگار اهانت به تمام جامعه خبری است"، تصریح کرد: "به دنبال انتشار مصاحبه خبرنگار پیشکسوت ورزشی خبرگزاری ایرنا با استاندار فارس در خصوص وضعیت مالی باشگاه های دسته اولی فوتبال فارس و روشنگری درباره دریافت کمک های مالی دستگاه های دولتی به این دو باشگاه، مدیر باشگاه قشقایی شیراز خبرنگار ورزشی ایرنا را در ایام هفته خبرنگار تنها به دلیل انجام وظیفه حرفه ای خود آماج توهین و ناسزا قرار داد."
در ادامه این بیانیه آمده است: "این درحالی است که خبرنگار مذکور در طول سال و در گرما و سرما با پوشش اخبار این باشگاه در قالب گزارش، خبر و یادداشت، موثرترین انعکاس دهنده مشکلات ایشان بوده است."
انجمن صنفی خبرنگاران و عکاسان خبری فارس در این بیانیه ضمن محکوم کردن این اقدام غیر ورزشی و غیر اخلاقی، از همه دستگاه های ذیربط همچون قدراسیون فوتبال، هیات فوتبال فارس، اداره کل ورزش و جوانان استان واستانداری محترم فارس که به نوعی خود نیز در این ماجرا مورد توهین قرار گرفته، تقاضا دارد تا برای حذف چنین عناصر نامطلوب و نفوذی در ورزش که موجب انحراف اهداف اصلی ورزش چون اشاعه اخلاق پهلوانی، روحیه جوانمردی و راستگویی و درستکاری است اقدامات مقتضی را معمول دارند.
این بیانیه میافزاید: "یادآور می شود که انجمن صنفی خبرنگاران و عکاسان خبری فارس هیچگونه توهین و مزاحمت را برای خبرنگاران و عکاسان بر نمی تابد و پیگیری قضایی را حق خود دانسته، از همکاران خود می خواهیم تا رسیدن به نتیجه مطلوب، تحریم پوشش خبری باشگاه و مدیر خاطی را در دستور کار خود قرار دهند زیرا تردیدی نیست که هر آن امکان خوابیدن شتر بی فرهنگی چنین افرادی بر درب منزل دیگر همکاران خواهد بود."
توهین به خبرنگار را بر نمیتابم
مدیرکل ورزش و جوانان فارس نیز در سخنانی در نشست مطبوعاتی خود گفت: به هیچ عنوان برخورد قهری با رسانه و توهین به خبرنگار را بر نمیتابم و دستور پیگیری حقوقی این موضوع را خواهم داد.
عباس حاجیزاده ضمن دلجویی از خبرنگار ایرنا، با تاکید براینکه تهیه خبر، گزارش، تحلیل، تفسیر و نقد، حق خبرنگاران و روزنامهنگاران حوزه ورزش به شمار میرود، خاطرنشان کرد که اگر مطالبهگری به حق رسانه و خبرنگاران نباشد، توسعه در هیچ زمینهای محقق نخواهد شد.
حمیدرضا خلیقی متولد ۱۳۳۷ که طی افزون بر سی سال گذشته در حوزه اطلاعرسانی رویدادهای ورزش استان فارس و کشور مشغول فعالیت خبری است، پیش از این در پستی در اینستاگرام شخصی خود از پیامهای توهین آمیز مدیر یک باشگاه ورزشی همزمان با هفته خبرنگار ابراز گلایه کرده بود.
وی ۲۱ مردادماه جاری گزارشی با عنوان "ناکامیهای فوتبال فارس و توپافکنی شاکیان به سمت کمکهای دولتی" در خروجی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان فارس ارائه کرده بود.
وی در این گزارش نوشته بود: هشت سال دور بودن از لیگ برتر بیانگر وضعیت فوتبال استان فارس به ویژه شهر شیراز است که متولیان تیمها این موقعیت را ناشی از نبود برنامهریزی نمیدانند بلکه توپ این ناکامیها را به زمین دولتیها و نبود حمایتهای مالی دولتی می اندازند که پاسخ استاندار فارس را به دنبال داشت.
در بخش دیگری از این گزارش آمده بود: معنای لیگ حرفه ای اینگونه نیست که دولت پول بدهد و افراد در باشگاه ها تیم داری کنند؛ دولت می تواند با تسهیلات کم بهره در دراز مدت به افرادی که علاقه مند هستند کمک کند و بر کار آنها هم نظارت شود تا تسهیلات دریافتی برای پیشرفت به کار برده شود نه اینکه در جای دیگری هزینه شود.
بر اساس این گزارش، استاندار فارس که به مناسبت هفته خبرنگار از خبرگزاری جمهوری اسلامی بازدید می کرد در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در مورد فوتبال فارس گفت: برخی آقایان در باشگاه ها ادعای غیر شفاف و غیر قانونی دارند طوری که به بازیکنان و کادر فنی خود هم واقعیت را نمی گویند از این رو کمک هایی که ما کرده ایم بیایند شفاف سازی کنند و بگویند در چه مسیری هزینه شده است؟
عنایت الله رحیمی ادامه داد: کمک کردیم برای اینکه تیم را تقویت کنند، فاکتور بیاورند که چگونه و در کجا هزینه شده است.
استاندار فارس در ادامه سخنانش با بیان اینکه یکی از افراد عضو یک باشگاه در صدا و سیما می گوید نگاه به چشم فلان مسوول میکنم که چرا کمک نکرده اید، اظهار داشت : به نظر می رسد دارید اشتباه می کنید که چنین حرفی می زنید.باید ببینیم در قانون بودجه مصوب شده و یا اصلا اعتباری وجود دارد برای کمک به تیم ها؟ چه انتظاری از یک مسوول دارید که بخواهد خلاف قانون عمل کند که تیمی بیاید لیگ برتر.
نماینده عالی دولت در استان فارس با بیان اینکه تیم ها باید چارچوب اقتصادی داشته باشند و خود در آمد زایی کنند، افزود: ما علاقه مند هستیم و هر کمکی که از دستمان برآید در چارچوب قانون و اختیاری که داریم گام بر می داریم و در آینده هم کمک خواهیم کرد.