رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتگو با «شیرازه» تصریح کرد:
نگرانی جدی استفاده از نوع خارجی واکسن کرونا و زمینه ایجاد انواع بیماریهای خود ایمنی/ احتمال استفاده از مردم ایران بعنوان گزینهای برای تست آن وجود دارد
محمدهادی ایمانیه رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز طی سالهای ۸۴ تا ۹۶ در گفتگوی اختصاصی با «شیرازه» گفت: این که بدون اطلاع کافی از میزان ایمنی و اثربخشی واکسن و بدون ملاحظه، یک مطالبه عمومی در کشور راه انداخته شود، شاید ناشی از تحریک افرادی باشد که قصد آنها یا فروش واکسن و نفع رساندن به چرخه اقتصادیشان است یا احتمال دارد مردم کشور ما را گزینهای برای تست کردن نوع خارجی واکسن کرونا در نظر گرفتهاند.
به گزارش سرویس سلامت شیرازه، محمدهادی ایمانیه که به مدت ۱۲ سال رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز و قائممقام وزیر بهداشت در استان فارس بود، در گفتگوی اختصاصی با این رسانه، در تشریح استفاده یا عدم استفاده از نوع خارجی واکسن کرونا اظهار کرد: اروپا و آمریکا برای تولید واکسن کرونا از تکنیکی استفاده میکنند که از mRNA برگرفته و وقتی وارد سلول انسان میشود، آن را وادار به ساخت پادتنی بر علیه ویروس میکند.
این روش در مکانیزم واکسیناسیون دنیا امتحان خود را به خوبی پس نداده است
وی افزود: از این مکانیزم برای بسیاری از ویروسهای دیگر نیز امتحان کردند که نتیجهای حاصل نشد، به همین خاطر این روش در مکانیزم واکسیناسیون دنیا امتحان خود را به خوبی پس نداده است.
این پزشک متخصص بیماریهای داخلی و فوق تخصص گوارش اطفال با بیان اینکه هر واکسن را از دو جنبه به آن توجه می کنیم، گفت: یکی به جنبه اثر بخشی و دوم جنبه ایمنی آن و اینکه چقدر خطرناک است و عارضه ایجاد می کند.
بنابه اظهار ایمانیه؛ اگرچه ممکن است این واکسن با این مکانیزم اثربخشی نسبتا خوبی داشته باشد اما به لحاظ ایمنی نگرانی جدی وجود دارد، چون پروتئینهایی که بدن انسان به دنبال تزریق واکسن تولید خواهد کرد، احتمالا زمینهای برای ایجاد انواع بیماریهای خود ایمنی مثل روماتیسمها، ام اس و لوپوس شوند که سیستم دفاعی بدن انسان بر علیه خودش عمل میکند.
رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: این واکسن ممکن است شروع کنندهای برای تشکیل برخی سلولها و ایجاد سرطان باشد، که یکی دیگر از نگرانیهای عمده در راستای استفاده از این نوع واکسن است.
اثربخشی هر واکسن جدیدی چند سال طول میکشد
وی با تاکید بر این موضوع که اثربخشی هر واکسن جدیدی چند سال طول میکشد، اظهار کرد: این که بدون اطلاع کافی از میزان ایمنی و اثربخشی واکسن و بدون ملاحظه، یک مطالبه عمومی در کشور راه انداخته شود و توقع عمومی ایجاد شود، شاید ناشی از تحریک افرادی باشد که قصد آنها یا فروش واکسن و نفع رساندن به چرخه اقتصادیشان است یا احتمال دارد مردم کشور ما را گزینهای برای تست کردن واکسن در نظر گرفتهاند.
قائممقام وزیر بهداشت در استان فارس طی سالهای ۸۴ تا ۹۶ در ادامه این گفتگوی اختصاصی با شیرازه با بیان اینکه درصورت اینکه تعداد زیادی از واکسنها را به ما بفروشند و پس از مدتی مشخص شود که کدام بیماری در افراد تست کننده واکسن، بروز و ظهور کرده است، گفت: به این ترتیب سازنده واکسن، بدون اینکه آن را بر روی مردم خود امتحان کند پس از مدتی متوجه ایرادات کار خود خواهد شد که در واقع مردم ما را وسیله ازمایش خود قرار داده اند.
چنین تصمیمات کاری را باید به افراد علمی و دانشمند کشور واگذار کرد
ایمانیه با تاکید بر این موضوع که در اینگونه مواقع نباید کار را به مقامات سیاسی و اجتماعی کشور سپرد، اظهار کرد: چنین تصمیمات کاری را باید به افراد علمی و دانشمند کشور واگذار کرد که اگر گفتند حتما این کار واجب است، مردم هم باید تبعیت کنند نه اینکه ناشی از فضاسازی مجازی بدون منبع کاری شکل گیرد.
وی با اشاره به اینکه چند ماه قبل هم چنین دامی برای ما پهن کردند، افزود: بعد خودشان به این نتیجه رسیدند که داروهای آنها تاثیری در درمان و میزان مرگ ناشی از کووید ۱۹ ندارد.
این پزشک فوق تخصص گوارش اطفال در پایان این گفتگو اشارهای هم به روند ساخت واکسن داخلی در کشور کرد و گفت: روشی که در داخل کشور مشغول تهیه و ساخت واکسن هستند با روش آمریکا و اروپا متفاوت است و در خصوص ایمنی آن و عدم داشتن عارضه اطمینان بیشتری وجود دارد.
انتهای پیام/ س/ م
نظرات بینندگان