تشکیل ستاد اطفای حریق در کل شهرستانهای فارس؛
ترمز حریق در عرصههای منابع طبیعی فارس کشیده شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس خبرداد: اجرای طرح مقابله با حریق در سه فاز انجام خواهد شد.
به گزارش سرویس اجتماعی شیرازه، سومین جلسه ستاد پیشگیری و اطفاء حریق منابع طبیعی فارس در سال جاری با حضور مديركل، معاونان و تعدادي از كارشناسان معين شهرستانها در سالن جلسات این اداره كل تشكيل شد.
عبدالحسن صمد نژاد مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس در این جلسه با تاکید بر اهمیت پیشگیری از حریق های احتمالی در عرصه های منابع طبیعی استان در بهار تابستان پیش رو گفت: اقدامات و تدابیر مهمی برای پیشگیری از وقوع حریق در مناطق تحت مدیریت در نظر گرفته شده و بسیاری از این اقدامات نیز در حال انجام است.
وی با اشاره به تشکیل ستاد مدیریت اطفای حریق منابع طبیعی در سطح استان گفت: در حال حاضر طرح مقابله با حریق در اراضی ملی در سه فاز قبل ، حین و بعد از آتش سوزی طراحی و تدوین شده است و مراحل چاپ این طرح جامع برای نخستین بار در کشور نیز در حال انجام است و می تواند منبع خوب و جامعی در حوزه آتش سوزی در کشور به حساب آید.
صمد نژاد با اشاره به شروع فصل گرما ،کاهش بارندگی و پوشش گیاهی خشک در عرصه های منابع طبیعی افزود: براساس اقدامات صورت گرفته ، مراتع فارس به سه بلوک بحرانی ، نیمه بحرانی و کم خطر تقسیم و در این راستا نیز نقشه راههای دسترسی به مناطق صعب العبور و ارتفاعات به تفکیک شهرستانها برای کل استان تهیه و استخراج شده تا در صورت وقوع حریق مسیر دسترسی به خط آتش در کوتاه ترین زمان ممکن صورت گیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه هریک از ادارات منابع طبیعی شهرستانها مکلف به اخذ تعهد نامه از بهره برداران و دامداران جهت حفاظت از مراتع اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند تصریح کرد: برای حفاظت صحیح از منابع طبیعی و پیشگیری از وقوع حریق های احتمالی در عرصه ها چاره ای جز مشارکت گرفتن از مردم ، گروهها و سازمانهای مردم نهاد نیست.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس در بخش دیگری از صحبت های خود از اجرای دستورالعمل صدور بیمه نامه بی نام برای نیروهای عملیاتی اطفاء حریق عرصه های طبیعی استان خبر داد و افزود: افرادی که در شرایط وقوع آتشسوزی در عرصههای منابع طبیعی اقدام به اطفای حریق میکنند لازم است ضمن استفاده از امکانات و تجهیزات لازم از حداقل پوشش حمایتی و پشتوانه لازم بیمه ای برخوردار شوند.
وی همچنین با تاکید بر تشکیل گروههای امداد طبیعت در فضای مجازی در تمامی شهرستانها خواستار انجام فعالیتهای گسترده جهت پیشگیری و مقابله با حریق از سوی تشکل های مردمی و علاقه مندان به طبیعت شد. وی گفت: عمده ترین علت وقوع آتش سوزیها عوامل انسانی بویژه گردشگران ، چوپانان و بهرهبرداران است که گاهی موجب ایجاد حریق های گسترده و آسیب های جبران ناپذیری به طبیعت شده اند.
صمد نژاد در ادامه از گردشگران طبیعت دوست استان خواست در زمان ورود به تفرج گاهها و مکانهای تفریحی از روشن کردن آتش جلوگیری کرده ودر صورت ضرورت قبل از ترک محل از خاموش شدن آتش اطمینان کامل حاصل نمایند چراکه گاهی یک زغال نیمه افروخته ممکن است باعث ایجاد حریقی گسترده در عرصه ها شده و صدمات جبران ناپذیری را به طبیعت وارد نماید.
وی در پایان از مردم خواست در صورت مشاهده دود و یا آتش در مراتع و جنگلهای استان از طریق تماس با شماره تلفن های 1504 و یا 139 سامانه مرکزی یگان امداد جنگل و مرتع موضوع را گزارش نمایند.
انتهای پیام/ع/ر
نظرات بینندگان