برنامه جديد دشمن در تبديل \"تغييرات اقليمي\" به \"اعتراضات سياسي\"!
گروه هاي ضد انقلاب و جريان هاي رسانه اي دشمن كه در ماه هاي گذشته به شدت از توانايي مديريت گروه هاي معارض و فتنه گر ايران نا اميد شده اند، تبديل «تغييرات اقليمي به اعتراضات سياسي» را در دستور كار خود قرار داده اند و با اين شيوه درصددند كه فضاي سياسي ملتهبي را تا انتخابات آينده مجلس شوراي اسلامي در كشور ايجاد كنند.
تغييرات اقليمي كه به خاطر شرايط آب و هوايي و بحران هاي جهاني، آسيب هاي محيط زيستي بي شماري را بر بسياري از كشورهاي جهان تحميل كرده است در كشور ما هم باعث خشك شدن بخشي از درياچه اروميه، كم آبي و خشكسالي در برخي مناطق ديگر و همچنين باعث هجوم توده هاي ريز گرد ازجنوب و غرب كشور تا مركز و حتي شهرهاي شمالي شده است.
اما آنچه كه باعث سوء استفاده گروه هاي ضد انقلاب در هفته اول شهريور ماه در برخي از خيابان هاي تبريز و اروميه شد، پيوند «احساسات قوم گرايانه و تغييرات اقليمي» بود كه با هوشياري مردم، تلاش هاي غافلانه گروهي اندك به جايي نرسيد.
بحران درياچه اروميه يكي از مهم ترين مباحث اكولوژيك است كه در سطوح بالاي مديريتي نظام مورد بررسي قرار گرفته است و مجموعه نظام براي حل اين موضوع يك راهكار اثرگذار را دنبال مي كند.
اما در اين زمينه گروه هاي آشوب طلب و جدايي خواه كه اكثراً توسط سازمان هاي جاسوسي در اطراف مرزهاي ايران اداره مي شوند با استفاده از تحريك احساسات قوم گرايانه اهداف استعماري آمريكا را دنبال مي كنند.
از متن بيانيه ها و سخنان و شبنامه هاي گروه هاي ضد انقلاب به بهانه دفاع از درياچه اروميه هدف هاي ذيل دنبال مي شود.
1- ايجاد درگيري قومي: در اين پروژه جريان هاي ضد انقلاب با بهره گيري از موضوعات حقيقي آنها را تبديل به مسئله هاي قومي مي كنند و درصدد هستند رابطه بين دولت و مردم را در حصار تنگ نظري رقابت منفي قرار دهند و به دنبال آن هستند كه با بزرگنمايي عدم توجه به درياچه اروميه آن را نشانه اي از بي توجهي كل نظام به مشكلات مردم آذري زبان بيان كنند. تقريباً قريب به اتفاق سايت هاي ضدانقلاب با پوشش گسترده و تحريك آميز تجمع اعتراضي در اروميه و تبريز، اردوكشي خياباني را حق مردم و «تنها راه» پيگيري وضعيت درياچه اروميه عنوان كردند.
به عنوان نمونه سايت بالاترين با رويه آشوب طلبانه اي كه در پيش گرفت ، خاطره تبليغات تحريك آميز دوران فتنه 88 را بار ديگر زنده كرده است.
ورود ساير محافل سياسي و خبري مخالف نظام هم مشابه بوده و همگي در تلاش بودند از هرگونه تجمعي بهره برداري سياسي كنند و با انتشار مطالب تأييد نشده اي چون خشونت محافظان امنيت شهر، بازداشت فله اي و حتي شكنجه معترضان، مردم را به اردوكشي غيرقانوني خياباني سوق دهند تا شايد درگيري هاي قومي ضد انقلاب را با نظام زنده كنند.
2- تبديل اعتراضات قومي به براندازي سياسي: گروه هاي ضد انقلاب از مهمل گويي درباره درياچه اروميه به دنبال صيد ماهي هاي خود هستند، آنان نه تنها براي خشك شدن درياچه شور اروميه دل نمي سوزانند، بلكه در سال هاي پيشين جان شيرين فرزندان ملت ايران را با ترورهاي كور هدف قرار داده اند، در اين ميان راه حل هاي گروهك منافقين براي درياچه اروميه از همه خنده دارتر است. مريم رجوي، سركرده گروهك مجاهدين خلق، براي مردم اروميه و تبريز پيامي صادر كرده و از آنان خواسته است، براي اصلاح وضعيت درياچه اروميه به خيابان بريزند و جمهوري اسلامي را سرنگون كنند !
رجوي كه سابقه ترور بيش از 12 هزار شهروند ايراني از جمله تعداد زيادي از آذري ها را در كارنامه گروهك متبوعش دارد، عنوان كرده است: وضعيت اسفناك درياچه اروميه و فجايع زيست محيطي ناشي از آن براي مردم آذربايجان به ويژه كشاورزان زحمتكش نمونه ا ي از ويرانگري و تباهي رژيم در سراسر ايران است كه جز با سرنگوني اين رژيم به دست مردم ايران و فرزندان رشيد و رزم آور ميهن راه علاجي براي آن وجود ندارد، از همين رو با درود به قيام آفرينان غيور اروميه و تبريز كه شجاعانه به پاخاستند و در برابر مزدوران سركوبگر با رشادتي تحسين برانگيز ايستادگي كردند، از عموم هموطنان و جوانان اشرف نشان ميهن مي خواهم كه در همراهي و همبستگي با قيام مردم اروميه و تبريز در برابر رژيم نامشروع به پاخيزند و شعله هاي قيام و خيزش را با خروش آزاديخواهي در همه جا شعله ور كنند.
سركرده گروهك تروريستي منافقين همچنين از «سازمان ملل متحد و ديگر مراجع مدافع حقوق بشر» خواسته است كه ايران را محكوم كنند.
3- ايجاد بدبيني نسبت به برنامه هاي نظام: رسانه هاي ضدانقلاب از فرصت موضوع درياچه اروميه استفاده كردند و موضوع سدسازي را در كشور زير سوال بردند و افزايش سدسازي را باعث خشك شدن اين درياچه عنوان كردند، اين در حالي است كه آب سدها نيز به نسبت قبل هم كمتر شده است. راديو آمريكا هم با اين تاكتيك اطلاع رساني برنامه هسته اي ايران را هدف قرار داد و از اين فرصت براي مقابله با طرح هاي هسته اي بهره جست. صداي آمريكا، در برنامه روي خط در بررسي وضعيت درياچه اروميه مدعي شد: «خشك شدن درياچه اروميه در ادامه سياست هاي مخفي كاري دولت احمدي نژاد است، همانطوري كه همه جريانات را از مردم مخفي نگه مي دارد. زير درياچه اروميه اورانيوم غني شده وجود دارد و جمهوري اسلامي با خشك كردن آن مي خواهد اين اورانيوم را استخراج كند و بمب اتم بسازد.»!
وي در ادامه اظهارات خنده آور خود گفت: «حكومت از اين نوع كارها بسيار انجام داده است تا ذهن آژانس بين المللي انرژي اتمي را منحرف كند. براي مثال مصلاي تهران كه ساخته شد، اصلاً نيازي به ساخت آن نبود اين ها زير مصلاي تهران بمب اتم مخفي كرده اند! درياچه اراك و نطنز با سياست دولت خشك شدند تا از آن جا اورانيوم استخراج كنند!»
4- ناكارآمد نشان دادن نظام سياسي: جريان هاي فتنه گر كه از همراهي مردم آذربايجان در جريان آشوب هاي انتخابات 88 طرفي نبسته بودند از فضاي به وجود آمده در درياچه اروميه براي همراه كردن آنان با خود استفاده كرده و خواهان كمك فتنه گران به اين جريان مي شوند. خودنويس سايت فتنه گران لندن نشين در اين زمينه نوشت: «آذربايجاني ها همواره آغاز گر جنبش هاي بزرگ سياسي ، اجتماعي و فرهنگي ايران بوده اند. اينك نيز جنبش نجات محيط زيست خلق آذربايجان كه عليه خشك شدن درياچه اروميه آغاز شده است به اولين جنبش رهايي بخش قاره آسيا تبديل شده است!»
اين سايت ضدانقلاب كه به نظر مي رسد هنوز از خوردن تير فتنه سبز به سنگ بصيرت ملت ايران، شوكه باشد با بيان اينكه «آذربايجاني ها به درستي از فقدان برنامه حقوق ملي در برنامه جنبش سبز انتقاد داشتند و بدين خاطر آن طوري كه مي بايستي در آن حركت درخشش كنند ، از خود واكنش جدي تر نشان ندادند»، افزود: «از همين امروز وظيفه همبستگي با خلق آذربايجان در راه نجات درياچه اروميه كه از ناكارآمدي حكومت اسلامي در همه حوزه ها و عرصه ها [!] ناشي شده است و ديگر خواسته هاي با واسطه و بلا واسطه مردم ايران را در بر مي گيرد بر ديگر هموطنان سنگيني مي كند!»
مشاور لندن نشين ميرحسين موسوي هم با مرتبط كردن درياچه اروميه به نظام سياسي، سياست هاي نظام در اداره كشور را به باد انتقاد گرفت و گفت: نتيجه اين سياست ها حتي به محيط زيست ايران هم كشيده شده است!
5- فعاليت هاي تجزيه طلبانه: در حالي رسانه هاي دوم خردادي مانند شرق، روزگار، آرمان، اعتماد و ... حركت هاي تجزيه طلبانه را فعاليت حمايت از محيط زيست عنوان مي كنند كه دستگيري برخي از سردسته هاي اين آشوب ها نشان مي دهد گروه هاي فعال در اعتراضات درياچه اروميه نه تنها فعال محيط زيستي نبوده اند، بلكه سابقه فعاليت هاي سياسي ضد نظام داشته اند كه حتي منجر به تعطيلي نشريه آنان نيز شده است. در اين زمينه سايت العربيه نت گزارشي از دوتن از اين به اصطلاح فعالان تهيه كرده و نوشته است: «جنبش دانشجويي آذربايجان» (اويرنجي) «حميد قربانعليزاده» و «بهنام عليزاده» روز جمعه در داربي تبريز توسط نيروهاي امنيتي اطلاعات بازداشت و به جاي نامشخصي انتقال داده شدند.»
حميد قربانعليزاده دانشجوي ترم آخر كارشناسي ارشد در رشته عمران دانشگاه آزاد اروميه و همچنين مدير مسئول اسبق نشريه توقيف شده «بولود- دانشگاه آزاد مهاباد» مي باشد.
سايت وهابي العربيه مي افزايد: فعالان مدني ياد شده در حركتي مسالمت آميز و به صورت نمادين با پخش بطري هاي آب به آنچه كه خشك كردن عمدي درياچه اروميه از جانب دولت توصيف مي كنند اعتراض كرده بودند.
به نوشته اين پايگاه، فعالان مدني آذربايجان همچنين به نمايندگان ترك در مجلس شوراي اسلامي ايران كه به طرح دوفوريتي نجات درياچه اروميه، رأي مخالف داده بودند اعتراض كرده و آنها را «خائن» به مصالح «ملت آذربايجان» قلمداد كردند.
در همين حال گروهي مجعول به نام «گروه 25 بهمن» كه خود را از حاميان فتنه مي داند تلاش مي كرد براي مقابله با اتحاد كشور تقابل سياسي را در دستور كار خود قرار دهد و در بيانيه خود نوشت: «هموطنان حكومت كودتا دل هاي ما را جدا از هم مي خواهد زيرا نيك مي داند كه همدلي و اتحاد ما پايان اوست. پس بياييد دست هاي همديگر را بگيريم...»
در همين حال گروه هاي تجزيه طلب سعي مي كنند ديگر كشورهاي همسايه را با موضوع درياچه اروميه درگير كنند. روزهاي گذشته گروهي از جوانان شهر باكو براي تجمع اعتراضي در مقابل سفارت جمهوري اسلامي در باكو اقدامات اهانت آميزي را مرتكب شدند كه وزارت خارجه كشورمان متأسفانه اقدام قابل توجهي را در اين زمينه نشان نداد.
6- ابعاد بين المللي دادن به موضوع: تغييرات اقليمي در تمام كشورهاي جهان به خاطر مجموعه به هم پيوسته اي از اكوسيستم و چرخه حيات و فعاليت هاي انساني و ماشيني است، سونامي در كشورهاي جنوب شرق آسيا و ژاپن، آتش سوزي در جنگل هاي آمريكا، توفان هاي بنيان بر افكن آمريكا و بسياري از تغييرات اقليمي ديگر كه درحوصله اين سطور نمي گنجد نه تنها به سطح اعتراضات محيط زيستي نرسيد بلكه رسانه ها از اين فرصت ها براي هم افزايي بيشتر دولت و مردم در حل اين بحران ها و عبور از شرايط دشوار آن به كمك آمدند، اما در بحران اخير برخي از تشكل هاي خود ساخته ضدانقلاب درصدد ايجاد ابعاد بين المللي براي درياچه اروميه و تهيه پرونده هاي سياسي عليه ايران هستند. در اين زمينه انجمني موهوم به نام انجمن دفاع از زندانيان سياسي آذربايجاني در ايران (آداپ)، كه ادعا مي كند مقر آن در ونكوور كانادا است، با انتشار بيانيه اي برخورد با مردم (آشوبگران) را محكوم كرده و خواهان آزادي فوري و بدون قيد و شرط بازداشت شدگان اين حادثه شده است!
علت تغييرات اقليمي از نظر كارشناسان
در حالي كه رسانه هاي ضد انقلاب درصدد سياسي كردن درياچه اروميه براي اهداف نامشروع خود بوده و هستند، سيدجواد محمودي معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي بحران درياچه اروميه را حاصل خشكسالي، افزايش دما و افزايش ميزان تبخير، كاهش نزولات آسماني، عوامل دست ساز بشر در كنار افزايش سطح زيركشت محصولات كشاورزي، افزايش ميزان برداشت ها از آب هاي زيرزميني و پايين بودن راندمان آبياري در كشاورزي دانست و آنها را از عمده دلايل تأثيرگذار در وضعيت درياچه اروميه عنوان كرد.
معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي با اشاره به اهتمام مسئولان ارشد ملي و استاني در تسريع برنامه هاي اجرايي در احياي درياچه اروميه گفت: انتقال آب از حوزه هاي آبي مجاور درياچه اروميه، بارورسازي ابرها، جلوگيري از طر ح هاي توسعه اي در بخش كشاورزي و استقرار صنايع آب بر، تبديل اراضي كشاورزي به آبياري تحت فشار و تغيير الگوي كشت از برنامه هاي مصوب و در دست اجراي دولت در حوزه هاي آبريز درياچه اروميه است كه از طريق ستاد راهبردي و شوراي منطقه اي مديريت درياچه اروميه در حال پيگيري و اجرا است.
مديركل حفاظت از محيط زيست آذربايجان غربي هم گفت: پديده تغييرات اقليمي شامل كاهش بارندگي و افزايش تبخير از سطح، مهم ترين عامل ايجاد بحران درياچه اروميه است.
حسن عباس نژاد اظهار داشت: راندمان پايين آبياري در كشاورزي سطح حوضه آبريز درياچه اروميه يكي ديگر از عوامل بروز وضعيت بحراني درياچه اروميه است.
نكته جالب ديگر اين است كه بحران درياچه اروميه مربوط به چند سال اخير نيست بلكه بنا به گفته مسئولان 10 سال از آغاز بحران خشكي درياچه اروميه مي گذرد، اما دشمنان داخلي و خارجي به گونه اي اين مسئله را بيان مي كنند كه گويا خشكي درياچه اروميه در يكي دو سال گذشته اتفاق افتاده است و ربطي به ساير دولت هاي گذشته از جمله دوره اصلاحات ندارد. به نظر مي رسد دشمنان به چنان بدبختي و فلاكتي دچار شده اند كه براي پيشبرد اهداف شان به هر خاشاكي دست مي آويزند تا شايد مقصود خود را به سرانجام برسانند. تغييرات اقليمي چون خشكسالي، سيل، زلزله، توفان هاي سهمگين سونامي و ... يك بحران جهاني است و مربوط به ايران نيست و ربطي هم به سياست ندارد. اين فضاسازي ها و غوغاسالاري هاي دشمنان نشان از خالي بودن چنته دشمن در برابر نظام قدرتمند جمهوري اسلامي است و چون گذشته راه به جايي نخواهد برد.