کد خبر: ۱۶۳۵۶۱
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۵ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی خبر داد:

فارس رتبه اول تولید محصولات باغی در کشور

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: استان فارس با ۳۶۰ هزار هکتار سطح باغات و تولید ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن انواع محصولات باغی، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگر گروه اجتماعی پایگاه تحلیلی خبری «شیرازه» به نقل ازروابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، محمدمهدی برومندی در جشنواره روز میمند شهرستان فیروزآباد در استان فارس، گفت: در این راستا یک ابر پروژه تعریف کردیم که با استفاده از مدرن‌ترین تجهیزات اسانس‌ گیری از گیاهان دارویی، کیفیت اسانس تولیدی را برای صادرات و تولید ادکلن‌های مشهور دنیا ارتقا دهیم.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، سطح کل باغات گل محمدی در دنیا را ۵۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: کشور ایران دارای ۳۰ هزار هکتار باغ گل محمدی است که از این سطح، هشت هزار و ۵۰۰ هکتار متعلق به استان فارس و دو هزار هکتار آن در شهرستان می‌مند واقع است.

وی با بیان اینکه امروزه گردش مالی حوزه گیاهان دارویی در دنیا ۱۵۰ میلیارد دلار است، ابراز کرد: سهم کشور ما از این گردش مالی کمتر از یک میلیارد دلار است و این نشان می‌دهد که ما باید از یک کشاورزی معیشتی به یک کشاورزی مدرن عبور کنیم.

برومندی با بیان اینکه ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاه دارویی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: شهرستان می‌مند دارای ۳۶۰ گونه گیاه دارویی است که هر کدام می‌تواند پایه تولید دارو، غذا یا مواد بهداشتی باشد.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: چالش اصلی استان فارس، سرمایه‌گذاری است که‌امیدواریم با پیگیری‌های وزارت جهاد کشاورزی بتوانیم به توسعه این منطقه کمک کنیم.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید ۱۰ تا ۱۲ درصد محصولات کشاورزی کشور متعلق به استان فارس است، افزود: این استان با ۳۶۰ هزار هکتار سطح باغات و تولید سه میلیون و ۲۰۰ هزار تُن انواع محصولات باغی، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

برومندی به تولیدات حوزه باغبانی در سطح وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: میزان تولیدات باغی در کشور ۲۶ میلیون تن و درآمد حاصل از صادرات آن‌ها سالیانه ۶ میلیارد دلار است.

این مقام مسئول تصریح کرد: یکی از محصولات با ارزش در این حوزه، گیاهان دارویی با سطح زیرکشت ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور است که سالیانه ۵۰۰ هزار تن انواع گیاهان دارویی از این سطح برداشت می‌شود. 

انتهای خبر/

نظرات بینندگان