مراسم نکوداشت پدر آبخوانداری کشور
به گزارش گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، مراسم نکوداشت زندهیاد دکتر سید آهنگ کوثر صبح امروز ۶ آذرماه در دانشگاه شیراز با حضور رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، نماینده ولیفقیه در استان فارس و سایر مسئولین برگزار گردید.
در این مراسم که به میزبانی مرکز نخبگان فارس برگزار شده بود، دانشجویان و همکاران این استاد بزرگ، ضمن بیان خصوصیات استاد آهنگ کوثر، به تکریم وی در حوزه آبخوانداری پرداختند.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: در آستانه چهلمین روز درگذشت استاد آهنگ کوثر هستیم و مایه افتخار است که در مراسم نکوداشت این استاد بزرگوار که بهعنوان پدر دانش نوین آبخوانداری شناخته میشود حضور دارم.
نرگس حسینمردی افزود: متأسفانه برای نخستینبار بود که کلمه آبخوانداری را روی برگهای که بهعنوان دعوتنامه برای شرکت در این مراسم برایم ارسال شده بود، میدیدم و جای تأسف دارد که این افراد برجسته کمتر در جامعه شناخته شده هستند.
وی ادامه داد: استاد کوثر مایه غرور تکتک ایرانیان است و برای من بهعنوان یک ایرانی ناشناخته ماندن خدمات ارزندهای که او به ایران و محیطزیست ارائه کرده تلخ و حسرتانگیز است؛ چراکه معتقدم بسیاری از ایرانیان هنوز هم استاد کوثر را بهخوبی نمیشناسند و از خدمات ایشان به این سرزمین خشک مطلع نیستند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی ابراز کرد: بنیاد ملی نخبگان این برنامه را در دستور کار دارد که در تمامی استانها شرایط تکریم مفاخر و اساتید در آن استان را فراهم کند؛ خوشبختانه در حال حاضر هم با حمایت این بنیاد و کار اجرایی دشوار در بنیادهای استانی این شرایط مهیا شده و امیدواریم این روند ادامه یابد.
حسینمردی برگزاری مراسم تکریم را فرصتی جهت فراهمشدن شرایط الگوسازی برای جوانان این مرز و بوم دانست.
وی یادآور شد: باید بین دانشجویان معمولی، دانشآموختگان، دانشمندان یا نخبگان تفاوت قائل شد؛ برای اثرگذار بودن باید سختی کشید شاید مراسم تکریم جایی باشد برای الگوسازی، جایی که جوانان این مرز و بوم بدانند استاد کوثر بهراحتی اثرگذار نبود و در این راه سخت خانواده او بهویژه همسرش ایثار کرد.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان افزود: شاید سختترین بخش اثرگذاری از نظریه به عمل رسیدن است که کسب دانش راحتترین مرحله آن محسوب میشود؛ اما برای اثرگذاری باید ایثار کرد.
حسینمردی ادامه داد: انسان باید خود را ساخته باشد تا بتواند به مرحله ایثار برسد و بدون شک استاد کوثر به این مرحله رسیده بود.
وی همچنین به مهاجرت جوانان نخبه از کشور اشاره کرد و گفت: بنیاد ملی نخبگان بر خود واجب میداند که نخبگان این سرزمین را بشناسد و بستری برای اثرگذاری آنها فراهم کند.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: هرچند این بستر کوچک باشد؛ اما زمانی که افراد، اثرگذاری خود را به واسطه آن لمس کنند برای آنها احساس تعلق به این خاک ایجاد خواهد شد و ما دیگر نگران و شاهد مهاجرت انبوه جوانان این مرز و بوم نخواهیم بود.
دکتر نجابت از دانشجویان استاد کوثر بیان کرد: بنده افتخار شاگردی دکتر کوثر را در مقطع فوق و دکتری داشتم و از راهنماییهای ایشان در پایاننامه کارشناسی و دکتری استفاده کردم.
وی ضمن اشاره به خوشرویی و بزرگواری استاد کوثر در خصوص شخصیت ایشان بیان کرد: استاد آهنگ کوثر یک سری اصول به ما یاد دادند که در طی ۲۲ سال آموزشی که در سطح دانشگاههای آزاد و علمیکاربردی داشتم از آن استفاده کردم.
وی گفت: آهنگ کوثر اگر مطلبی را نمیدانست بهصراحت اعلام میکرد و همچنین دست و دلبازی بینظیری داشت.
دکتر نجابت در خصوص رفتار دوستانه و بزرگواری آهنگ کوثر بیان کرد: من هیچوقت احساس نکردم که دانشجویی هستم که سیسال از ایشان کوچکترم و ایشان پروفسور کمنظیری در سطح کشور هستند که سازمان ملل تأییدشان کرده است.
در ادامه مراسم، همسر آهنگ کوثر درباره خصوصیات این استاد برجسته گفت: او در خانوادهای باایمان، بافرهنگ و نوعدوست پرورشیافته بود و پروردگار زمینههایی برای او فراهم آورد تا به کسب دانش در بهترین دانشگاه بپردازد.
وی افزود: به شکرانه نیت خیرش، خداوند انسانهای عاشق و تلاشگر را به یاریمان فرستاد؛ اما محال بود که بیحضور گروهی ایثارگر این طرح جهانی شود.
همسر استاد اشاره کرد: بیابان در ظاهر بی آب است؛ اما در باطن از آب حیات سیراب است؛ میسوزاند و میسازد؛ بستری است برای جدال و حرکت تا مرز رسیدن، گرمای طاقتفرسا و زندگی در میان انواع و اقسام مارها و عقربها، طوفانهای ناگهانی شن، تشنگی، همه و همه آدمی را به جایگاه امن میرساند.
وی افزود: کوثر و همراهانش سبزینگی را از دل بیابانها بیرون کشیدند و نامشان تا ابد در دفتر روزگار به ثبت رسید؛
همسر استاد کوثر گفت: همسرم در واپسین روزهای حیاتش چنین گفت: «از طرف من به محققین جوان و همکارانم بگویید صندلیها ناپایدار و بیدوام هستند؛ تا توان دارید تشنهها را سیراب کنید؛ وقت، بارزش است هدرش ندهید.»
وی خاطرنشان کرد: زمان متقاعد ساختن و جلب رضایت دیگران را صرف مطالعه بیشتر کنید و تنها دست بهسوی خالق توانا دراز کنید، اگر به خاک باارزش وطن خود علاقه دارید دست از اختلافها بردارید و به اثربخشی اعمال افراد برای سازندگی و پیشرفت کشور بیندیشید.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴