تلاوت سورۀ فتح
با توجه به تحولات منطقه و توصیۀ اخیر رهبر انقلاب مبنی بر خواندن سوره «فتح» برای پیروزی جبهه انقلاب ازاینپس ساعات اولیه بامداد، مطلب «کلامی از جنس نور» را با صفحهای از آیات این سوره تقدیم مخاطبان همیشه همراه شیرازه خواهیم کرد.
سیمای سورۀ فتح
این سوره بیست و نه آیه دارد و در سال ششم هجری بعد از ماجرای صلح حدیبیّه، در مدینه نازل شده است.
عمده مطالب این سوره در مورد بشارت فتح مکّه و مسائل مربوط به صلح حدیبیّه، بیعت رضوان، کارشکنی منافقان و کسانی که از جهاد تخلّف کردند و در پایان سیمایی از یاران پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است.
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
به نام خداوند بخشنده مهربان
إِنّا فَتَحْنا لَکَ فَتْحاً مُبِیناً «۱»
همانا ما گشایش آشکاری را برای تو پیش آوردیم.
لِیَغْفِرَ لَکَ اللّهُ ما تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِکَ وَ ما تَأَخَّرَ وَ یُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَیْکَ وَ یَهْدِیَکَ صِراطاً مُسْتَقِیماً «۲»
تا خداوند برای تو گناهِ پیش و پس «از هجرت را که کفّار مکّه به تو نسبت میدهند» ببخشد و نعمتش را بر تو تمام کند و تو را به راه راست هدایت نماید.
وَ یَنْصُرَکَ اللّهُ نَصْراً عَزِیزاً «۳»
و خداوند تو را با پیروزی شکستناپذیری یاری نماید.
صلح حدیبیّه از آن جهت مهم است که سرآغاز فتح مکّه و پیروزیهای مهم پس از آن بوده است، علاوه بر آنکه تا آن روز مشرکان تنها به نابودی مسلمانان میاندیشیدند و برای آنان جایگاهی قائل نبودند، امّا با پذیرش صلح، در حقیقت مسلمانان را پذیرفتند که این در واقع پیروزی بزرگی در صحنه سیاسیاجتماعی بود.
فتح مبین از آن جهت بود که در سال ششم، یک هزار و چهارصد نفر همراه حضرت بودند؛ ولی بعد از دو سال، دههزار نفر در فتح مکّه با پیامبر همراه بودند.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴