پیشرفت کشور نیازمند پیروی از آرمانهای انقلاب است
سیداسماعیل حسینی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، ضمن تبریک دهه مبارک فجر با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری راهبردهای حل مشکلات کشور را در بیانیه گام دوم انقلاب شرح دادهاند، افزود: تبیین بیانیه گام دوم انقلاب برای حل مشکلات مردم یک مسأله ضروری و حیاتی است.
عضو گروه انرژی مجلس افزود: به روح بلند امام راحل (ره) و شهدای انقلاب که راه نورانی عزت مسلمین را در زمانهای که دین به فراموشی سپرده میشد را احیا و نقشه پیمودن آن را برای ما ترسیم کردند درود میفرستیم.
حسینی اظهار کرد: خدا را شاکریم در برهه حکومتی زندگی میکنیم که جهتگیری آن جهتگیری درستی است.
وی با تأکید بر اینکه هرجا شعارها و آرمانهای انقلاب را دنبال کردیم به موفقیتهایی دست یافتیم افزود: اما هر گاه فاصله گرفتیم کمبودها و مشکلات در پی آن خود را نمایان ساخت.
عضو شورای عالی انرژی کشور افزود: غرب همواره با پمپزنی مسموم رسانهای سعی در کماهمیت جلوه دادن موفقیتهای برجسته انقلاب را داشته است.
حسینی خاطرنشان کرد: یکی از موارد پیشرفتها حوزههای علم و فناوری است و دانشمندان ما در داخل کشور با محدودیتهایی که دارند در سطح دانشمندان کشورهای مدعی در حوزه علوم به فعالیت مشغولاند.
وی دستاوردهای موشکی و نظامی، پهپادی، پزشکی، هوافضا و علوم مهندسی را از برجستهترین پیشرفتهای پس از انقلاب دانست و اظهار کرد: در تمام این حوزهها قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی، به بیگانگان وابسته بودیم.
نماینده شیراز و زرقان در مجلس افزود: هم اکنون در منطقه دارای اقتدار هستیم به گونهای که کمتر مسألهای بدون نظر ایران قابلحل است.
حسینی با اشاره به تغییرات ساختاری مبتنی بر مردمسالاری دینی حاصل از انقلاب اسلامی گفت: در جمهوری اسلامی همه مسئولین مستقیم یا غیرمستقیم توسط مردم انتخاب میشوند.
وی با اشاره به اینکه حوزههای معیشتی و اقتصادی نقص داشتیم افزود: همه بخشها باید برای حل مشکلات تلاش کنند و با بخشینگری یا انتظار از یک بخش حاکمیت، مشکلات و مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برطرف نخواهد شد.
از عقبماندگی پهلوی تا دستیابی به قلههای علم
معاون تبلیغات حوزه علمیه استان فارس حجتالاسلام رحیم مویدی در گفتگو با خبرنگار «شیرازه»، درخصوص علم و پیشرفتهای علمی در زمان پهلوی به چندین نکته اشاره کرد.
سطح علمی مردم در قبل از انقلاب سال ۵۷ عقبماندگی نداشته است درصورتیکه میتوانیم بگوییم تاچه میزان رژیم پهلوی در پیشرفت علم موفق بوده است.
وی با اشاره به اینکه کشور ایران همیشه شاهد بروز و ظهور دانشمندان برجستهای بوده؛ اما این مربوط به اواخر دوره قاجاریه و رژیم پهلوی نبوده نخواهد بود.
وابستگی ایران به کشورهای غربی باعث شد، تا استعدادهای ایرانی در آن زمان شکوفا نشود.
معاون تبلیغات و حوزه علمیه فارس، خودباختگی غربزدگی که خود عامل عقبماندگی ایران، نداشتن بودجه کافی جهت آموزش و نقشه استعمار جهت نجات منابع و ثروت ایرانیان بهوسیله قراردادن مردم در جهل نادانی را از عوامل بسیار مهم که باعث عقبماندگی سطح علمی در زمان پهلوی دانست و نقش بسیار مهمی در کشور داشتند.
مؤیدی گفت: تعداد کمی از زنان و مردان در رژیم پهلوی فقط سواد خواندن داشتند و جمعیت اندکی دانشجو ولی درزمان انقلاب بیش از ۹۷ درصد جمعیت ۸۰ میلیونی ایران امروزه باسواد و دارای تحصیلات کافی دارند و دانشگاههای موجود در ایران تا سال ۱۹۹۴ هم به ۲ هزار و ۸۵۹ عدد رسید.
مویدی در ادامه به مقایسه رتبه علم در این زمان وزمان پهلوی اشاره کرد گفت: رشد علمی درجهان بهصورت متوسط 4درصد و ۱۱ برابر رشد علمی افزایش داشته و تعداد ۲۰۰ دانشمند در عرصه نخبه جهانی در سطح کشور و نخبگان به ثبت رسیده است که این خود نشان عزت صلابت اقتدار کشور ایران درزمان انقلاب است.
همچنین گفت: درزمان پهلوی هم تعداد مقالات تولید علم دانشمندانی به 4درصد ولی امروزه افزایش چشمگیر دارد.
مؤیدی با اشاره به اینکه تعداد زیادی مراکز دانشگاهی چه متمرکز و غیرمتمرکز در سطح دنیا قرارداد و از نظر مقام تولید علم رتبه ۱۶ و از تعداد مقالات رتبه ۱۷ را دارد.
معاون تبلیغات حوزه علمیه در استان فارس با اشاره به اینکه حضرت آیتالله خامنهای مدظلهالعالی بهعنوان سکاندار علمیِ جمهوری اسلامی ایران قرار دارد گفت: بر این اصول ما باید با توجه به بیانات و حمایتهای رهبری باید باعث رشد و پیشرفت در عرصههای علمی، مانند هوافضا، لیزر، انرژی هستهای، نانوتکنولوژی، نانوفناوریهای جدید در علوم پزشکی، مانند سلولهای بنیادین، درمان ناباروری و... شاهد رشد و شکوفایی علمی دانشمندان و جوانان کشورمان باشیم.
مویدی اظهار کرد که این فرمایش مقام معظم رهبری و حمایتهای ایشان نسبت به اینکه ما میتوانیم در جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم و در رتبهها عرصههای مختلف علمی میتوانیم صاحب عنوانهای برتر در جهان باشیم و این خود نشاندهنده موفق شدن است.
و اشاره به این حدیث نبوی است که پیامبر اسلام، به سلمان فارسی فرمودند: اگر علم در ستاره ثریا هم باشد مردمانی از سرزمین تو، بدان دست خواهند یافت.
علم در هر کجا باشد میتوانیم با حمایت از بیانات سکانداران انقلاب به قله عظیم دست پیدا کنیم.
مویدی در پایان افزود: انشاءالله و با یاری خداوند و زحمات شبانهروزی دانشمندان و حمایتهای رهبری بتوانیم شاهد موفقیت، بزرگان و دانشجویان این مرز و بوم باشیم و تابع این فرمایش بزرگ پیامبر اسلام در مورد مردمِ همیشه سرافراز ایران باشیم.
نماینده شیراز و زرقان در مجلس گفت: باید به داشتههای انقلاب افتخار کنیم و با پرهیز از کتمان نقاط ضعف سعی در برطرفکردن آن داشته باشیم.
دستاوردهای برجسته اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جمهوری اسلامی
مسعود مرادی عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز در گفتگو با خبرنگار «شیرازه»، بیان کرد: در سالهای اخیر، جمهوری اسلامی ایران به دستاوردهای چشمگیری در زمینههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دست یافته است که نشانهای از پیشرفت و استقلال ملی است.
وی گفت: یکی از این دستاوردها در عرصه عمران و توسعه زیرساختهاست که در آن ۹/۵ درصد از جادههای کشور تحت اختیار ما قرار دارد. این میزان بیش از تمام جادههای مواصلاتی کشورهای عربی است و نمایانگر توانایی و اراده نظام جمهوری اسلامی در بهبود شبکه حمل و نقل و تسهیل ارتباطات داخلی و بینالمللی است.
معاون رسانه و فضای مجازی سازمان بسیج اساتید استان فارس اظهار کرد: در حوزه سدسازی و آموزش نیز شاهد پیشرفتهای قابلتوجهی هستیم. پیش از انقلاب، تعداد دانشجویان کشور تنها ۱۴۰ هزار نفر بود، اما اکنون این رقم به ۳/۵ میلیون دانشجو رسیده است.
مرادی افزود: این افزایش چشمگیر نشاندهنده توجه ویژه مسئولان به گسترش علم و دانش و ضرورت تربیت نیروی انسانی متخصص مطابق با نیازهای جامعه است. قبل از انقلاب، تنها یک دانشگاه جامع در شیراز وجود داشت و سایر شهرستانها از امکانات آموزشی محروم بودند.
وی ادامه داد: اما امروزه، با رشد قابلتوجه در تعداد پردیسهای دانشگاه آزاد و دانشگاههای دولتی در سرتاسر کشور، امکان تحصیل برای جوانان در نقاط مختلف فراهم شده است.
استاد دانشگاه شیراز بیان کرد که به خصوص باید به افزایش تعداد هیئتعلمی و بخصوص هیأت علمی خانم در دانشگاهها اشاره کرد که نشاندهنده توجه به ظرفیتهای انسانی جامعه و بهرهمندی از توان زنان در حوزههای علمی و آموزشی است.
مرادی تحولات سیاسی را بخشی از دستاوردهای کشور در این سالها دانست و گفت: ایران از یک کشور تحت سلطه و استعمار به کشوری تبدیل شده که تأثیرات آن در معادلات منطقهای انکارناپذیر است. امروز، هیچگونه معادلهای در خاورمیانه بدون مشارکت جمهوری اسلامی شکل نمیگیرد.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی در قرون بیستم و بیست و یکم مهمترین چالشهای جهان را رقم زده و نشاندهنده قدرت نفوذ فرهنگی و سیاسی ایران در سطح بینالمللی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز گفت: از این رو، مفهوم استقلال و آزادی در سایه انقلاب اسلامی به عنوان بالاترین دستاورد آن شناخته میشود و محور اصلی هویت ملی را تشکیل میدهد. امروز مقاومت یمن، انصارالله، حزبالله و حشدالشعبی عراق که همگی نمادهای بارز حرکتهای اسلامی و آزادیخواهانه در منطقه هستند، ریشه در پیام فرهنگی مقاومت انقلاب اسلامی دارند.
مرادی افزود: علاوه بر این، رفتارهای مقاومتی در کشورهای آفریقایی، به ویژه در نیجریه تحت رهبری آقای زکزاکی، نشاندهنده انتشار و تأثیر فرهنگ مقاومت اسلامی در قارههای مختلف است.
وی یادآور شد: پس از جنگهای سخت و مداخلات نظامی، دشمنان ما بهدنبال تغییر نوع جنگ به جنگ نیمهسخت و سپس تلاش برای تغییر افکار عمومی درباره انقلاب و دستاوردهای آن بودهاند. اما این تصور غلط است که اندیشههای فرهنگی و اسلامی جمهوری اسلامی قابل تغییر است. عزت، شرافت و مقاومت هزینههایی دارد و امروز حکام عربی آرزوی رسیدن به جایگاه و موقعیت ما را دارند.
معاون رسانه و فضای مجازی سازمان بسیج اساتید استان فارس اظهار کرد: در نتیجه، دستاوردهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جمهوری اسلامی نهتنها به تغییری در داخل کشور منجر شده، بلکه به یکی از قدرتهای منطقهای و تأثیرگذار در معادلات جهانی تبدیل شدهایم که نشاندهنده توانایی و استقامت ملت بزرگ ایران است.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴