کد خبر: ۱۶۷۱۴۰
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۰ - ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
استاد دانشگاه در رشته‌ علوم سیاسی و روابط بین‌الملل عنوان کرد:

پیروزی کدام حزب ترکیه به نفع ایران است؟

استاد دانشگاه علوم سیاسی و روابط بین الملل عنوان کرد: این روزها شاهد درگیری حزب اسلام‌گرایان و حزب سکولارهای ترکیه هستیم و سئوالی که مطرح است این است که پیروزی کدام حزب به نفع جمهوری اسلامی ایران است؟

 درگیری داخلی اسلامگرایان (اردوغان) واغلو (سکولار) درترکیه

غلامرضا صفرپور در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه» مطرح کرد: تنش سیاسی این روز‌ها در ترکیه، ادامه رقابت دو جریان سیاسی به اصطلاح اسلامگرایان و سکولارها است.

وی تشریح کرد: «اکرم امام اغلو» از رهبران حزب جمهوری‌خواه خلق CHP «مهم‌ترین حزب سکولارها»  شهردار استانبول بود و حزب «عدالت و توسعه» AKP، حزب سیاسی حاکم در ترکیه از سال ۲۰۰۲ تاکنون است. این حزب خود را جزو احزاب اسلام‌گرا و میانه‌رو معرفی می‌کند و جریان حاکم بر ترکیه با محوریت اردوغان و برخی از احزاب در ائتلاف با آن با یک سیاست عملگرایانه و قدرت‌طلب در دست خود نگاه داشته‌اند.

استاد دانشگاه در رشته علوم سیاسی  گفت: اردوغان، ضمن بازداشت اکرم امام اغلو، مدرک تحصیلی او را باطل کرده و وی را راهی زندان کرده است تا رقیب جدی خود را در آستانه انتخابات سراسری، محدود سازد.

صفرپور ادامه داد: هرچند به ظاهر شاید اردوغان اسلام‌گرا بهتر باشد، ولی ازاینکه امام اوغلوعامل آمریکا است، تردیدی درآن نیست. در چنین شرایطی اردوغان دیگر پا از گلیم خودش بیشتر دراز کرده بود و در این دهه اخیر، متوهم شده بود که می‌تواند همزمان «نئوعثمانی» وهم «پان ترکیسم» را احیا کند و دستش نه تنها دردست آمریکا بلکه هم‌پیمان با رژیم صهیونیستی کودک‌کش دستش به خون هزاران شهید فلسطینی آغشته بود.

وی افزود: اردوغان حتی با گروه‌های تروریستی داعش و تحریرالشام هم ارتباط داشت و اگر سرنگون بشود، فرصتی پیش می‌آید لااقل مبارزین سوری بتوانند این بازمانده القاعده وداعش را درسوریه ادب کنند و محور مقاومت در ترکیه وآدربایجان هم نفسی بکشند.

کارشناس مسائل سیاسی اظهارکرد: پیروزی سکولار‌ها به تضعیف قدرت داخلی و مهار سیاست‌های منطقه‌ای ترکیه خواهد انجامید و این بیشتر به نفع جمهوری اسلامی ایران است؛ هرچند از منظر منافع ملی، پیروزی هرکدام از دوطرف برای ما فرصت‌ها و تهدیداتی را به همراه خواهد داشت، اما در مجموع از پیچانده شدن گوش اردوغان مغرور و فرصت‌طلب، ملت مظلوم فلسطین و سوریه خوشحال خواهند شد.

صفرپور در پایان گفت: تحولات روز‌های آینده نشان خواهد داد که در دوئل اسلام‌گرایان و سکولارها، کدامیک پیروز میدان خواهد بود.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

برچسب ها: ترکیه ، اردوغان ، تظاهرات
نظرات بینندگان