ادبیات و هنر؛ ضامن بقای هویت ایرانی
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، محمود فتوحی رودمعجنی، استاد ادبیات، به نقش حیاتی ادبیات و هنر در حفظ زبان فارسی و هویت ایرانی اشاره کرد. وی با بیان اینکه درد و نگرانی فردوسی برای نگه داشتن آئین عجم و زبان فارسی، درد هویت بود، گفت: اگر ایرانیان شعر و قصه نمیداشتند، آن بلایی سر زبان فارسی و حوزه تمدنی فارسی میآمد که سر زبان مصریان و سومریان آمد.
فتوحی با اشاره به رواج زبان عربی در منطقه خراسان در زمان فردوسی، افزود: در آن زمان، به منطقه کاشمر تا تربت حیدریه امروزی، عربستان ایران میگفتند و ۴۲۵ شاعر عربزبان در این بخش از خراسان حضور داشتند.
این استاد ادبیات با تاکید بر اینکه اگر فردوسی و رودکی نبودند، شاید الان نبودیم، تصریح کرد: این «ما» که میگوییم آن مای هویتی است که بخشی از یک طرحواره به نام ایران است. در این طرحواره سرزمین هست، گاهشمار و تقویم هست، زبان هست، مذهب هست، اسطورهها و جشنها و آئینها هست و… مجموعهای از نشانههای خاص متعلق به ایران این ما را به وجود میآورد.
فتوحی، هویت ایرانی را تداعیکننده حشمت و شوکت دانست و اظهار داشت: کلمه ایران (یا پرشیا) خیلی بزرگ است و وقتی در گفتار دیگران میآید، پشتش یک تمدن ایستاده است، یک تاریخ آکنده از تنوع که همچنان زنده است.
وی با انتقاد از کسانی که پایداری هزار و دویست ساله زبان فارسی دری را عیب میدانند، گفت: آشکارترین چیزی که شاعران بزرگ به ما دادند پایداری یک زبان و بقایای کهن تمدن است.
فتوحی در پایان با اشاره به نقش نهاد وزارت در حفظ و ترویج ایده ایران، خاطرنشان کرد: اگر حاکمیت امروز ما نتواند نقش آن وزرا را بازی کند، ایدۀ ایران از هم میگسلد.
انتهای خبر/