متقاضیان تسهیلات مشاغل خانگی به بانک مراجعه نکنند
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، در سالهای اخیر، مشاغل خانگی به یکی از راهکارهای مهم برای مقابله با بیکاری و افزایش درآمد خانوارها تبدیل شدهاند. این نوع مشاغل که در فضای منزل و با استفاده از امکانات محدود راهاندازی میشوند، توانستهاند سهم قابل توجهی در اشتغالزایی، بهویژه برای زنان، جوانان و افراد کمدرآمد ایفا کنند.
بر اساس آماری از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در سال گذشته بیش از ۵۰ هزار مجوز مشاغل خانگی صادر شده که نشاندهنده رشد قابل توجه این حوزه نسبت به سالهای قبل است. از جمله مهمترین رشتههای مشاغل خانگی میتوان به تولید صنایعدستی، قالیبافی، بستهبندی مواد غذایی، خدمات دیجیتال و طراحی لباس اشاره کرد.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که مشاغل خانگی، ضمن کاهش وابستگی به اشتغال در بخشهای رسمی و دولتی، میتوانند زمینهساز خودکفایی مالی خانوادهها شوند. از سوی دیگر، با توجه به انعطافپذیری زمانی و مکانی این مشاغل، بسیاری از زنان خانهدار و دانشجویان نیز به فعالیت در این عرصه روی آوردهاند.
دولت در سال ۱۴۰۳ برای هر نفر از متقاضیان وام مشاغل خانگی، مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته که نرخ سود این وام ۴ درصد است. این وام برای مشاغل پشتیبان اگر ۴ نفر نیرو باشند، حداکثر تا ۴ میلیارد تومان افزایش پیدا خواهدکرد.
پرداخت تسهیلات از موارد حائز اهمیت در بنگاه های اقتصادی برای راه اندازی تسهیلات است.
احمد میدری, وزیرکار با اشاره به لزوم حمایت از کسبوکارهای خرد و خانگی گفت: مشاغل خانگی چون مانند پروژه ها و طرح های بزرگ، دهان پر کن نیستند و فرصتی برای عکس یادگاری و نمایش در افتتاح ندارند بنابراین مظلوم هستند. اما ما مصمم هستیم فرآیند دریافت تسهیلات اشتغالزایی برای این مشاغل را تسهیل کنیم.
وی افزود: با تغییر فرآیندها، متقاضیان دیگر نیاز به مراجعه مستقیم به بانک ندارند و پروندهها از طریق نهادهایی چون کمیته امداد، بسیج و بهزیستی پیگیری خواهد شد.تضمین این وامها بر عهده وزارت تعاون از طریق صندوق ضمانت تعاون خواهد بود و با این کار تحول بزرگی اتفاق میافتد.
نبود زیرساختهای مناسب برای بازاریابی مشاغل خانگی و فروش آنلاین، تامین سرمایه اولیه و بیمه، همچنان از جمله چالشهای مهم فعالان در این بخش است. دولت در سالهای اخیر تلاش کرده با اعطای تسهیلات ارزانقیمت، برگزاری دورههای آموزشی و ایجاد سامانههای ثبت و حمایت از مشاغل خانگی، این موانع را کاهش دهد.
توسعه و حمایت پایدار از مشاغل خانگی، میتواند نقش مهمی در کاهش نرخ بیکاری، تقویت اقتصاد محلی و گسترش عدالت اجتماعی در کشور ایفا کند. اکنون بیش از هر زمان دیگری، توجه و برنامهریزی دقیق برای توانمندسازی فعالان این حوزه ضروری به نظر میرسد.
انتهای پیام/