کد خبر: ۲۷۳۱۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۵ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۰

لنگر‌اندازي قمارباز‌ها روي تار عنكبوت اينترنت

در ماه‌هاي گذشته سايت‌ها و پور‌تال‌هاي اينترنتي جديدي در فضاي مجازي فعاليت خود را آغاز كرده‌اند.

اين سايت‌ها براي ترويج «قمار آنلاين» اينترنتي و كسب درآمد نامشروع راه‌اندازي شده‌اند و بر پايه سه دسته سايت فعاليت مي‌كنند: «فروشگاه‌هاي خريد اينترنتي، بازي‌هاي آنلاين و شرط‌بندي‌هاي مجازي.» اين در حالي است كه در روز‌هاي گذشته پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات (فتا) هم نسبت به بر‌خورد با سايت‌هاي قمار اينترنتي هشدار‌هاي مكرري را اعلام كرده است.
اين روز‌ها كافي است تنها دو كلمه «قمار» و «آنلاين» را در كنار هم در موتور‌هاي اينترنتي جست‌وجو كنيد، با انبوهي از سايت‌ها، وبلاگ‌ و پور‌تال‌هايي مواجه مي‌شويد كه نه تنها فعاليت اصلي آنها بر پايه جابه‌جايي پول و قمار اينترنتي است، بلكه با شگرد‌هاي گوناگون شما را به عضويت در سايت تشويق مي‌‌كنند.
از آنجا كه فضاي سايبر و دنياي مجازي فرصت خوبي براي هر گونه اعمال خلاف و كلاهبر‌داري است، اين روز‌ها سود‌جويان براي كسب درآمد نامشروع و جذب مشتري فعاليتي را آغاز كرده‌اند كه جز ترويج «قمار آنلاين اينترنتي» نام ديگري نمي‌توان بر آن نهاد.
در اين سايت‌ها زماني كه كاربر به عضويت سايت درمي‌آيد، با دريافت رمز عبور و كد ويژه مي‌تواند زماني كه كاربران ديگر آنلاين هستند، وارد سايت شود و بازي خود را آغاز كند؛ اما اين تنها آغازي براي افتادن در ورطه خطرناك قمار است.
اندك اندك قمار آغاز مي‌شود
در مرحله بعد سه بازي اينترنتي براي انتخاب در برابر ديدگان كاربر قرار مي‌گيرد؛ بازي‌هايي كه پيش از اين كاربر در فضاي واقعي آنها را تجربه كرده است، اما اين بار در آستانه تجربه آنلاين آنها است.
«ورق، شطرنج و تخته نرد» اين سه بازي به صورت آنلاين در اختيار كاربر قرار مي‌گيرد تا در ارتباط با كاربران ديگر بازي خود را آغاز كند، كاربراني كه نمي‌داند چه كساني هستند و هويت‌شان ناشناخته است!
فاز خطر‌ناك بازي آغاز مي‌شود
در اين نوع بازي‌ها در دو سه مرحله اول، هيچ اتفاق‌ خاصي نمي‌افتد، اما به تدريج زماني كه كاربر مشتاق بازي و در حقيقت جذب كاراكتر‌ها و نوع بازي شد، فاز خطر‌ناك بازي يعني پيشنهاد جابه‌جايي مالي بين كاربران از طرف يكي از شركت‌كنندگان آغاز مي‌شود.
هر يك از كاربران مبلغي را به عنوان مشاركت پيشنهاد مي‌كنند و قرار بر اين مي‌شود تا در صورت برنده شدن هر يك از كاربران تمامي مبلغ جمع‌آوري شده به حساب كاربر برنده واريز شود.
اين در حالي است كه در برخي از مراحل بازي به ويژه بازي ورق، كاربراني كه در اصطلاح ماهرتر هستند و سابقه بيشتري در قمار آنلاين اينترنتي دارند، با ترفند‌هاي گوناگون پول‌هاي بيشتري به جيب مي‌زنند.
از قمار اينترنتي تا كلاهبرداري
بررسي پرونده‌هاي مرتبط با موضوع قمار اينترنتي نشان مي‌دهد كه بسياري از اين گونه جرائم در ابتدا تنها با يك جابه‌جايي مالي آغاز شده است، اما با عضو‌گيري و استفاده از شگرد‌هاي گوناگون در نهايت به يك كلاهبر‌داري بزرگ تبديل شده است.
تا مي‌توانيد اطلاع‌رساني كنيد
اما «محمد ايماني» كارشناس اجتماعي و استاد دانشگاه درباره سايت‌هاي آنلاين قمار اينترنتي و شگرد‌هاي آنها براي عضو‌گيري و كسب درآمد به «جوان» مي‌گويد: متأسفانه در حال حاضر مشاهده مي‌شود كه به دو دليل اصلي گرايش جوانان و كاربران اينترنتي براي شركت در اين نوع بازي‌هاي آنلاين افزايش چشمگيري داشته است.
اين استاد دانشگاه مي‌افزايد: در وهله اول به دليل آمار بالاي بيكاري در جامعه و اشتياق جوانان براي كسب درآمد و در اصطلاح روي پاي خود ايستادن، بسياري از جوانان وارد اين بازي خطر‌ناك مي‌شوند.
ايماني در ادامه مي‌گويد: چيدمان كاراكتر‌ها، عناصر بازي‌، كيفيت بالاي گرافيك سايت‌ها و در نهايت اشتياق جوانان باعث شده است تا شاهد استقبال از اينگونه سايت‌هاي قمار آنلاين اينترنتي باشيم.
وي اظهار مي‌دارد: جذابيت اين سايت‌ها به صورتي است كه در ابتدا كاربر هيچ شك و ترديدي به كلاهبر‌داري‌اي كه در آستانه آن قرار دارد، نمي‌كند و به تدريج با جابه‌جايي پول وارد فاز قمار اينترنتي مي‌شود. اين كارشناس اجتماعي در پايان تأكيد مي‌كند كه تنها راه مقابله با فعاليت اين سايت‌ها اطلاع‌رساني است. به غير از اطلاع‌رساني هر راه‌حل ‌ديگري نتايج مثبتي ندارد، اگر سايت فيلتر شود، كاربران به راحتي با فيلترشكن سايت را باز مي‌كنند و چنانچه بخواهيم با همه گردانندگان و سر‌شاخه‌هاي اصلي اين سايت‌ها بر‌خورد كنيم، متوجه مي‌شويم كه بسياري از سايت‌ها در خارج از كشور فعال هستند، پس بهترين راهكار اطلاع‌رساني و آگاه‌سازي جوانان و خانواده‌ها نسبت به خطرات سايت‌هاي اينترنتي خطر‌ناك است.

انتهای پیام/

نظرات بینندگان