بهارنارنج +خواص آن
براي مصرف دارويي بهار نارنج را به حالت غنچه ناشکفته هنگام صبح پس از ان که ذرات شبنم خشک گرديد از درخت مي چينند و سپس به سرعت در تاريکي خشک مي کنند .
براي درست كردن چاي بهار نارنج، كافي است 10گرم از گل بهارنارنج را در دو ليوان آبجوش به مدت 20دقيقه بجوشانيد، سپس آن را صاف كرده، همراه يك قاشق سوپخوري عسل ميل كنيد.
با خوردن اين چاي، خواب خوش و آرامي خواهيد داشت.
مقدار مصرف برگ نارنج ۳ تا ۴ برگ در یک لیوان آبجوش است که باید مدت ۱۵ دقیقه آنرا دم کرد و هر روز تا ۳ فنجان از آن را بعد از غذا نوشید.
پوست نارنج را باید خشک کرد و به تکههای ریزی در آورد مقدار مصرف آن یک قاشق قهوه خوری در یک لیوان آب است که باید آن را کمی جوشانید وبعد به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه آنرا دم کرده و هر روز یک فنجان از آنرا قبل از غذا خورد.
بعضی از خانمها صورتشان دارای سوراخهایی است اگر آب یک نارنج تازه را گرفته و معادل یک ثلث حجم آن گلاب به آن اضافه کرد و هر روز صورت خود را با آن شستشو دهیم این سوراخها از بین خواهند رفت.
خواص بهار نارنج
بهار نارنج، داروى مؤثرى بر ضد ناراحتى هاى عصبى است و به عنوان آرام كننده و ضدهيجانات دستگاه عصبى عمل مى كند. سردردها و دل دردها را آرام مى سازد و در بدخوابى ها و بى خوابى هايى كه ريشه عصبى دارند و ديگر ناراحتى هاى عصبى، به ويژه سردردهاى ميگرنى كاربرد دارد. علاوه بر اين ها، از اين گياه براى درمان دردهاى عادت ماهانه زنان، تقويت معده، تقويت قلب و مغز، تشويش، تشنج و تپش نامنظم قلب و تحريكات عصبى، و عليه حمله و غش استفاده مى شود.
طريقه مصرف:
براى موارد غش، حمله، تب، دفع انگل، هضم غذا و دردهاى معده، از خلال پوست نارنج استفاده مى شود كه روش استفاده آن، بدين قرار است:
بر روى پوست نارنج، ماده اى سمى (شيميايى و ضدحشره) وجود دارد كه براى از ميان بردن آن، بايد ابتدا پنبه اى را به الكل ۹۰ درجه آغشته كنيد و روى پوست نارنج را با آن پاك سازيد، سپس با آب گرم بشوييد. بعد پوست را به صورت خلال درآورده و براى مصرف شربت، مربا، غذا و يا جوشانده از آن استفاده كنيد.
جوشانده پوست نارنج: مقدار يك قاشق غذاخورى از خلال پوست نارنج را در يك ليوان آب جوش بريزيد و به مدت ۱۰ دقيقه دم كنيد، سپس آن را صاف كرده و با كمى عسل شيرين كنيد و بنوشيد.
طرز تهيه چاى بهار نارنج:
براى رفع خستگى، آرامش قلب و اعصاب و يك خواب خوش و آرام، كافى است مقدار ۱۰-۵ گرم از گل هاى بهار نارنج را در ۲ ليوان آب جوش به مدت ۲۰ دقيقه دم كنيد و سپس آن را صاف كرده و با شكر سرخ يا عسل ميل كنيد. از گل هاى بهار نارنج براى معطر ساختن و تقويت چاى معمولى نيز مى توان استفاده كرد و طريقه استفاده از آن مانند چاى شمعدانى عطرى است چاى مقوى و آرامبخش از پوست و برگ ميوه اى بهشتى!!.
گل های درخت نارنج بهار نارنج نامیده میشود .بهار نارنج در حالت تازه دارای بوی عطر و مطبوع و طعمی پسندیده استولی پس از خشک شدن بوی ان ضعیف می گردد.در ضخامت بهار نارنج حفره های ترشحی مملوء از اسانس و ماود مختلف وجود دارد
برای مصرف دارویی بهار نارنج رت به حالت غنچه ناشکفته هنگام صبح پس از ان که ذرات شبنم خشک گردید از درخت می چینند و سپس به سرعت در تاریکی خشک می کنند
از خواص آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بهار نارنج تازه در تهیه اب مقطر بهار نارنج و اسانس نرولی به کار میرود.بهار نارنج خشک شده به صورت دم کرده و به عنوان ضد تشنج در بیماریهای عصبی مانند هیستری ضعف اعصاب و همچنین رفع سکسکه بکار میرودبعلاوه دارای اثر خواب اور اشتها اور و رفع تپش قلب است.مقوی جسم و روح است.درمان بیخوابی های عصبی و بوئیدن زیاد ان بیخوابی می اورد.اب مقطر بهار نارنج از تقطیر بهار نارنج به وسیله بخار اب تهیه می شود.برای این کار از یک کیلو بهار نارنج و یک لیتر اب یک کیلو اب مقطر تهیه کنند.اب مقطر بهار نارنج مایعی زلال و دارای بوی بسیار قوی و معطر است.رنگ ان گاهی به علت فساد و رشد بعضی از باکتری ها تغییر میکند.اب مقطر بهار نارنج اگر باهم حجم خود الکل 90 درجه مخلوط گردد باید فلئور سنس بنفش رنگ ایجاد کند.
اب مقطر بهار نارنج اثر ارام کننده و ضد تشبج دارد .در رفع بی خوابی های عصبی مخصوصا در بیماری های اطفال از ان استفاده به عمل می اید.
اب مقطر بهار نارنج را به علت فساد سریع ان نباید بیش از یک سال نگهداری شود.
به طور کلی مصرف عرق یا اب مقطربهار نارنج مفرح مقوی ارام کننده ضد تشنج و در بیماری های عصبی ضعف اعصاب و بی خوابی مخصوصا برای اطفال مفید است.
از خواص بهار نارنج
از خواص ان ميتوان به به موارد زير اشاره کرد:
بهار نارنج تازه در تهيه اب مقطر بهار نارنج و اسانس نرولي به کار ميرود.بهار نارنج خشک شده به صورت دم کرده و به عنوان ضد تشنج در بيماريهاي عصبي مانند هيستري ضعف اعصاب و همچنين رفع سکسکه بکار ميرود بعلاوه داراي اثر خواب اور اشتها اور و رفع تپش قلب است.مقوي جسم و روح است.درمان بيخوابي هاي عصبي و بوئيدن زياد ان بيخوابي مي اورد.اب مقطر بهار نارنج از تقطير بهار نارنج به وسيله بخار اب تهيه مي شود.براي اين کار از يک کيلو بهار نارنج و يک ليتر اب يک کيلو اب مقطر تهيه کنند.اب مقطر بهار نارنج مايعي زلال و داراي بوي بسيار قوي و معطر است.رنگ ان گاهي به علت فساد و رشد بعضي از باکتري ها تغيير ميکند.اب مقطر بهار نارنج اگر باهم حجم خود الکل 90 درجه مخلوط گردد بايد فلئور سنس بنفش رنگ ايجاد کند.
اب مقطر بهار نارنج اثر ارام کننده و ضد تشبج دارد .در رفع بي خوابي هاي عصبي مخصوصا در بيماري هاي اطفال از ان استفاده به عمل مي ايد.
اب مقطر بهار نارنج را به علت فساد سريع ان نبايد بيش از يک سال نگهداري شود.
به طور کلي مصرف عرق يا اب مقطربهار نارنج مفرح مقوي ارام کننده ضد تشنج و در بيماري هاي عصبي ضعف اعصاب و بي خوابي مخصوصا براي اطفال مفيد است.
اندام دارويى بهارنارنج گل هاى آن است كه در حالت تازه داراى بويى معطر و مطبوع است ولى پس از خشك شدن بوى آن ضعيف مى شود. براى مصارف دارويى بهارنارنج را به حالت غنچه نشكفته هنگام صبح پس از آنكه ذرات شنبم خشك شد از درخت مى چينند و به سرعت در تاريكى خشك مى كنند. موسم گل دهى اين گياه فصل بهار است. گل هاى بهارنارنج حداقل ۲/۰ درصد حجمى اسانس دارد كه به آن اسانس نرولى گويند و به رنگ زرد مايل به سبز است. از بهارنارنج به عنوان داروى آرام بخش استفاده مى شود همچنين در صنايع غذايى و آرايشى- بهداشتى به عنوان ماده معطر كننده مورد استفاده قرار مى گيرد. در طب گذشته بهارنارنج در تقويت اشتها، درمان اسپاسم هاى شكمى و نيز به عنوان آرام بخش و درمان تپش قلب مورد استفاده قرار مى گرفته است. از فرآورده هاى موجود در بازار مى توان به شربت كالمودين اشاره كرد.
یافته های محققان حاکی است که این عرق گیاهی بعنوان یك پیش داروی جهت كاهش اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی بسیار موثر است و همچنین ...
این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر عرق بهار نارنج و دیازپام بر اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی توسط دکتر محمود اخلاقی استادیار گروه بیهوشی مرکز تحقیقات گیاهان داروئی دانشگاه انجام شد.
در این مطالعه كارآزمایی بالینی دوسوكور تعداد 60 بیمــار 48-14 ساله مراجعه كننده به بیمارستان آیت اله كاشانی شهركرد جهت عمل جراحی انتخابی نوع متوسط به صورت در دسترس،انتخاب و بطور تصادفی در دو گروه 30 نفره تقسیم شدند. 2 ساعت قبل از عمل به گروه یك 100 سی سی عرق بهار نارنج و به گروه 2 محلول یك قرص mg 5 دیازپام در100 سی سی آب بصورت خوراكی داده شد.
میزان اضطراب بیماران توسط پرسشنامه اضطراب اسپیل برگر و علایم حیاتی بیماران قبل و دو ساعت پس از دریافت دارو ثبت گردید.
یافتههای این پژوهش حاکیست گروه ها از نظر ویژگی های دموگرافیك،نبض و اضطراب قبل از عمل همسان بودند. میزان اضطراب موقعیتی پس از مصرف دارو در هر دو گروه مصرف كننده بهار نارنج و دیازپام كاهش یافت.مقایسه دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت. تغییرات تعداد نبض و فشار خون در هر دو گروه قبل و بعد از مصرف دارو تفاوت آماری معنی داری نداشت.
انتهای خبر/ع