امام خمینی (ره) در نگاه دانشمندان غیر مسلمان
بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران كه به عنوان منادی مبارزه با ظلم و ستم پرچم استكبار ستیزی را در دنیای قرن بیستم به دست گرفت، نه تنها یك سیاستمدار دوراندیش بود بلكه یك رهبر فراملی و فرامذهبی بود كه سخنانش همچون بارقه امیدبخش در دل مظلومان جهان اثر گذاشت.
در سالگرد ارتحال این مرد خدایی به بیان ویژگی ها و صفات برجسته او از زبان اندیشمندان غیر مسلمان در كشورهای مختلف جهان می پردازیم.
** مبارزه علیه ارزش های مادی غرب
دكتر \'دیمتری كیت سیكس\' از متفكران مسیحی ارتدوكس و استاد تاریخ روابط بین الملل یونان گفت: برای ما مسیحیان ارتدوكس یونان كه تفوق جویی شیطانی ارزش های غربی را رد می كنیم، امام خمینی (ره) نمونه ای از یك مبارز جهانی برای استقرار حق به جای ارزش های مادی بود.
اگر چه تبلیغات جهانی غرب سعی می كرد از ایشان یك تصویر متعصب دینی ترسیم كند ولی ما می دانیم كه وجود او مملو از مهر و محبت نسبت به تمام ملل روی زمین - كه در مسیر خدا حركت می كردند و برتری ارزش های مادیگری را رد می كردند، بود.
** شخصیت شگفت انگیز و بی نظیر تاریخ معاصر
\'رابین وود زورث\' نویسنده و محقق مسیحی از كشور آمریكا گفت:درباره آیت الله خمینی رهبر جمهوری اسلامی، صحبت ها و حب و بغض های فراوانی مطرح شده است. در فرصتی كه برای دیدار او پیش آمد، فكر كردم در چنین موقعیت مهمی، تلاش لازم را به كار برم و نتیجه را هرچه شد قبول نمایم.
از نظر دنیای غرب، امام خمینی (ره) مظهر سرسختی، غرور و انعطاف ناپذیری بود، حتی آن عده از غربی هایی كه من آن ها را ملاقات كرده بودم و آن ها نیز قبلا امام را دیده بودند، ضمن آن كه جذابیت رهبری ایشان را انكار نمی كردند ولی رفتار او را فاقد گرمی و خنده توصیف می كردند.
حالا من فرصتی یافتم تا خودم قضاوت كنم. فرصت برای دیدن كسی كه برجستگی و شامخیت شخصیت او ایران را در برگرفته بود، آن كه سیاستش باعث تحولات عمیق در ایران و برانگیختن خشم فراوان غرب شده بود.
من در مقابل هال (حسینیه جماران) قرار گرفتم، به محض حضور امام روی بالكن حسینیه، جمعیت حاضر یكپارچه از جای خود برخاستند و فریاد زدند خمینی، خمینی، خمینی. اولین باری بود كه چنین رفتار عمیقا هیجان انگیز، شادمانه، مبارزانه و احترام آمیز را نسبت به یك انسان مشاهده می كردم. هنگامی كه در باز شد و او وارد شد، توفانی از انرژی برخاست.
عبای قهوه ای، عمامه مشكی و محاسن سفیدش همه مولكول های ساختمان را به حركت درآورد. توجه حضار آن چنان متمركز و میخكوب شد كه هر چیز دیگر غیر از او ناپدید شد. خمینی به مثابه هاله یك نور در حال حركت به عمق وجدان و آگاهی همه كسانی كه در حسینیه جماران حاضر بودند، نفوذ كرده بود.
او تمام تصاویر تخیلی را كه هركس قبل از ملاقات با او در ذهن خود ساخته بود، منهدم می كرد. حضورش چنان پرقدرت بود كه من خود را در محاصره هیجاناتم و در فاصله بسیار دور از ایده ها و تجارب شخصی قبلی ام احساس می كردم.
من قبلا انتظار داشتم پیرامون حركات سیما و انگیزه های او و شگفتی های طبیعت واقعی او به تحقیق بپردازم ولی قدرت خمینی، توفیقات او و قدرت مطلق كنترل و احاطه نفسانی او، همه قالب های ارزیابی ذهنی مرا نابود ساخت و من خود را در حال گرفتن احساس و انرژی كه توسط اشعه حضور او در حال تبلور بود یافتم.
خمینی یك توفان بود، با این همه درنهاد این توفان یك سكون و آرامش مطلق وجود داشت. او بسیار شدید و آمرانه بود و در عین حال بسیار آرام بخش. او پاسخگو، باز و پرتاثیر بود. در درون او یك حقیقت ساكن و غیر قابل حركت وجود داشت، ولی همین بی حركتی باعث حركت كلی یك كشور شد.
او یك انسان معمولی نبود، در واقع تمام كسانی را كه قبلا ملاقات كرده بودم از عرفا و زهاد تا راهب های بودایی، حكمای هندی و دیگران، هیچ كدام دارای چنین حضور برق آسا و انرژی بخشی نبودند.
برای آن ها كه توانستند ببینند و احساس كنند، بدون هیچ گونه ابهامی خمینی یك توفان بود، با این همه در نهاد این توفان یك سكون و آرامش مطلق وجود داشت. او بسیار شدید و آمرانه بود و در عین حال بسیار آرام بخش. او پاسخگو، باز و پرتاثیر بود.
در حالی كه صدها مسلمان عاشق میهن در مجلس، عظمت او را فریاد می زدند و با تحسین و ستایش مطلق از او به وفاداری عاشقانه اش سوگند یاد می كردند، او در درون خود بود و همچنان آرام و بی حركت باقی مانده بود. چنین صحنه هایی خارج از مرز تصور و حدودی بود كه من به آن ها خو گرفته بودم.
خواننده ممكن است این توصیفات را مبالغه آمیز بداند. چنین كسی باید بداند كه علیرغم همه شنیده های قبلی ام و علیرغم مطالب متضادی كه قبلا دریافت كرده بودم، اولین و واقعی ترین تاثیر شخصیتی (امام) خمینی هیچ ارتباطی با مقولات مطرح شده علیه او نداشت. برای آنكه بتوانید واقعه فهم فوریه را كه در شمال تهران (حسینیه جماران) اتفاق افتاد، تصور كنید به مثال های زیر توجه كنید:
برای یك لحظه فشار نوزاد برای رهایی از رحم مادر و ورود به دنیای جدید را تصور كنید و یا لحظه ای كه فرد به مردن آگاهی پیدا می كند. ریشه این حقایق خارج از چارچوب تجارب شخصی بود و برای من قبلا قابل تصور نبود، زیرا هرگز تجربه نكرده بودم.
حقیقت این است كه وقایع، خود آفریننده تجارب اند. موضوعیت این تجربه به نظر می رسید اساس و ریشه آگاهی مرا هدف قرار داده است. من مدل این تجربه را به نحوی بالا بردم كه تمام احساسات و افكارم را به سوی آگاهی خود هدایت كرد.
آری، امام خمینی آن انسان قوی، قدرتمند و شكست ناپذیر بود و شخصیت او مهم ترین ویژگی اوست و مهم ترین ویژگی حركت او شناساندن چنین شخصیتی بود.
** احیاگر روحیه اعتماد به نفس در مردم
پروفسور \'ام. اس. اگوانی\' متخصص امور ایران و رییس دانشگاه جواهر لعل نهرو گفت: آیت الله خمینی تنها كسی بود كه از سال 1342 تا رحلتش سازش نكرد. هیچ فرد دیگری در قرن حاضر قادر به ایجاد تغییراتی بنیادی در جامعه ایران همچون او نبوده است.
رژیم شاه از مردم و حمایتشان دور بود اما آیت الله خمینی با جلب حمایت توده مردم پیروز شد و بعد از سالیان طولانی، آموزش های اسلامی را عملا وارد زندگی مردم كرد و مهم ترین دستاورد ایشان احیای احترام و اعتماد به نفس در مردم بود.
او تنها رهبری است كه توانست جنبش را بر اساس ایدئولوژی و مذهب بنیانگذاری كند كه هیچ یك از رهبران انقلاب های جهان نتوانستند به آن دست یابند.
** الهام بخش مسیحیان آزاده
دكتر \'جورج موستاكیس\' روحانی و نویسنده مسیحی از یونان گفت: من یك مسیحی هستم ولی به امام خمینی علاقه بسیار زیادی دارم. امام خمینی (ره) اصلاح كننده بزرگ امت اسلامی بوده است. من و سایر مسیحیان آزاده وظیفه خود می دانیم كه از ایشان پیروی كنیم.
زندگی مذهبی و سیاسی امام خمینی و مبارزات ایشان برعلیه استعمار به روشنی در روند تاریخ ثبت است. این كشیش یونانی و استاد فلسفه و جامعه شناسی كه وصیت نامه امام را به زبان یونانی ترجمه كرده است درباره حسینیه جماران گفت: اینجا زیباترین مسجدی است كه در عمرم دیده ام، زیبایی و تقدس آن به خاطر مادیات نیست. به خاطر این نیست كه از طلا و یا نقره و یا بلور ساخته شده باشد، بلكه به خاطر روح بزرگ امام خمینی است.
** عشق عمیق یك ملت
دكتر \'فوسبری\' كشیش و رییس دانشگاه های كاتولیك آمریكای لاتین گفت: امام خمینی با استفاده از ریشه های فرهنگی اسلامی موجب حركت تاریخی ملت خویش گشت. وی توانست با یك انقلاب مذهبی سیاسی، حركت عظیمی در كشورهای اسلامی به وجود آورد.
او راهی را به روی ما گشود كه مهم ترین پیام آن امكان بازیابی ماهیت معنوی و قدرت الهی و ایمان به خدا بوده است. امام با بازگشایی این راه، وجدان معنوی غرب را شدیدا به لرزه در آورد، هرچند رسانه های گروهی غرب سعی در پوشاندن و مخفی ساختن آن داشته باشند.
فوسبری مراسم عزاداری ملت ایران را نمونه ای از عشق عمیق یك ملت نسبت به معشوق خود دانسته و اشك ده ها میلیون ایرانی را در سوگ رهبر از دست رفته شان، عزای یك ملت در فقدان امام خود خواند و گفت: عكس العمل میلیونی مسلمانان در غم از دست دادن تنها یك سیاستمدار نبود، بلكه درد جدایی كسی بود كه ماهیت فرهنگی یك ملت را به وی بازگرداند و راه آزادگی را به جهانیان آموخت.
** اثبات پیروزی تفكر دینی در قرن بیستم
پروفسور \'پروولسی\' ایتالیایی، استاد ایران شناسی در دانشگاه رم گفت: مهم ترین عملكرد آیت الله (امام)خمینی امكان پذیر نمودن یك انقلاب اسلامی بود، آن هم در كشوری كه تمدن و فرهنگی قوی را در سابقه خود دارد. این كار باعث شد تا مردم ایران فرهنگ واقعی و قدیمی خود را كه همان فرهنگ اسلامی بوده بشناسند و خود را متكی بر آن فرهنگ به جامعه جهانی بشناسانند.
این در حالی بود كه تا قبل از انقلاب اسلامی، تنها آوایی كه از ایران بلند بود و معیار شناخت جهانیان از كشور ایران اعلام می شد، صدای غربزدگی بود. بنابراین آیت الله خمینی (ره) آغاز كننده انقلابی بود كه بالاخره فرهنگ اسلامی راستین ملت ایران را آشكار ساخت.
انتهای پیام/20