وقتي نماز نميخوانيد چگونه ميخواهيد اسلام را به جهان صادر كنيد؟!
تقريباً هيچ كسي در كشور ما نيست كه حجتالاسلام قرائتي را نشناسد؛ شيخ كاشي كه از سالهاي ابتدايي انقلاب تاكنون با برنامه تلويزيوني درسهايي از قرآن و آن تخته سياه معروفش ميهمان خانوادههاي ايراني بوده است.
قرائتي سالها مسئوليتهاي مختلف ديگري نيز داشته است، از جمله در سوادآموزي، ستاد زكات ستاد اقامه نماز و بنياد فرهنگي مهدي موعود(عج). يكي از خصايصي كه باعث شده حجتالاسلام قرائتي در ميان مردم داراي محبوبيت باشد، ركگويي و خارج شدن از دايره تعارفات مرسوم در ميان مسئولان است.
قرائتي معمولاً حرفهايش را در قالب طنز ميگويد، اما وقتهايي هم ميشود كه موضوعي آنقدر حساس ميشود كه شيخ شوخ ما جملهپردازيهاي طنازانه را به كناري ميگذارد و بيپردهتر از هميشه حرفهايش را ميزند. مانند همين حرفهايي كه در مراسم عيد مبعث زده شد و بايد منتظر واكنشها نسبت به آن باشيم. مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به مناسبت مبعث رسول اكرم (ص) جشني برپا كرده بودند و از حجتالاسلام قرائتي نيز دعوت كردند تا جمعيت حاضر را با سخنانش به فيض برساند. اما حرفهاي قرائتي اصلاً آن چيزي نبود كه انتظارش ميرفت.
قرائتي نوك تيز انتقادات خود را به سمت سازمان فرهنگ و ارتباطات گرفت و حرفهايي زد كه اگر كسي بخواهد دنباله آن را بگيرد براي خيلي از مديران و كارمندان آن سازمان بد خواهد شد. براي نمونه قرائتي از بيتوجهي به نماز در سازمان فرهنگ و ارتباطات گفت و افزود: در شكل خوشبينانه ۲۰۰ نفر از هزار كارمند سازمان به نماز اول وقت و جماعت اهميت ميدهند و ۸۰۰ نفر باقيمانده نسبت به اذان بياعتنا هستند. در اين حال كه شما به نماز اهميت نميدهيد، چگونه ميخواهيد اسلام را در جهان صادر كنيد!؟
يا در بخش ديگري از حرفهايش ضمن گلايه از نحوه هزينهكرد اعتبارات در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ادامه داد: نبايد اوقات ارزشمند را بيهوده صرف كرد. در روز قيامت از وقت و پول هزينه شده، سؤال خواهد شد. اگر روزي يك برنج دور ريخته شود و آن را در ۷۰ ميليون نفر ضرب كنيم، طي يك سال چه مقدار برنج در ايران به هدر خواهد رفت!
اكثر شما مقلد امام هستيد، امام خميني در فتواي خود ميفرمايد: دور ريختن نصف ليوان آب، اسراف است، اسراف گناه كبيره است و گناه كبيره، عدل را فاسد ميكند، پس اگر امام جماعتي بيش از نصف آب ليوان وضو گرفت، نماز او اشكال دارد، چون از عدالت خارج شده است. البته حجتالاسلام محسن قرائتي به مسائل ديگري هم انتقاد داشت كه ربط مستقيمي به سازمان فرهنگ و ارتباطات نداشت، از جمله به مسابقات بينالمللي قرآن، نمايشگاه معماري مساجد و طرح تفكيك جنسيتي.
شايد هركس غير از قرائتي اين حرفها را ميزد، يا بياعتنا از كنار آن رد ميشدند يا وي را متهم به غرضورزي ميكردند اما كارنامه ۳۰ ساله شيخ كاشاني نشان ميدهد كه اگر انتقاداي دارد از سر دلسوزي است و آن چيزي كه ميگويد، معضلاتي است كه شايد هيچ وقت از سوي مديران فرهنگي و اجرايي كشور به چشم معضل به آنها نگاه نشده است.
انتهای پیام/20