کد خبر: ۳۹۲۷۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۲ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۲

جاده ابریشم را احیا می کنم

یکی از نامزدهای ریاست جمهوری یازدهم در سخنان خود گفت موضوعی که می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند، احیای جاده ابریشم است و یادآور شد: کشور ما به لحاظ موقعیت جغرافیای سیاسی بی‌نظیر است و می‌تواند محل ترانزیت کالا از آسیای شرقی و اروپا باشد.

به گزارش شیرازه به نقل از فارس، برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور علی اکبر ولایتی نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از شبکه دو سیما آغاز شد.

ولایتی در ابتدای این گفت‌وگو در پاسخ به سوال مجری که پرسید آیا بنای کناره گیری از انتخابات را دارید یا نه، تاکید کرد: من بنا ندارم به نفع هیچ کس کنار بروم و تا آخر در صحنه خواهم ماند.

وی همچنین در خصوص اقتصاد و برنامه‌های اقتصادی خود در حوزه‌های تورم، پول ملی و تولید خاطرنشان کرد: دوره ریاست‌جمهوری 4 سال است و تقریباً می‌شود گفت 14 تا 100 روز و بنده نیز بنا دارم هر 100 روز یک بار گزارش این دوران به ملت شریف ایران بدهم.

عضو ائتلاف پیشرفت با تأکید بر اینکه گزارش 100 روز اول به مردم تعیین کننده است، گفت: امروز ملت ما با مشکلات جدی روبرو هستند و نمی‌شود صبر کنند که ظرف یک سال یا دو سال آینده کار معیشتشان درست شود چرا که توقع دارند سریع این وضعیت معالجه شود و معالجه نیز برای مشکلات فوری آنان است.

ولایتی با بیان اینکه گرانی و تورم روز‌افزون گفت: معمولاً درآمد مردم با هزینه‌هایشان تعادل ندارد و کاهش ارزش پول ملی نیز یک مشکل اساسی است و باید برای برگرداندن این شرایط به یک حالت عادی، فکر اساسی کرد.

وی به تخصص خود یعنی پزشکی اشاره و تصریح کرد: من یک پزشکم وقتی تب یک مریض بالا می‌رود و شرایط حادی بر وی حاکم می‌شود حتماً باید قبل از علل بیماری، سریع تب را پائین آورد و تشنج را کنترل کرد و بعد دنبال درمان‌های اساسی رفت بنابر این امروز نیز لازم است یک کار فوری صورت بگیرد.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری معتقد است که باید اعتماد مردم به دولت بازسازی شود چرا که به گفته وی مردم امروزه وقتی بخشنامه‌هایی را از بانک مرکزی در خصوص قیمت ارز و سکه می‌شنوند دقیقاً برعکس آن عمل می‌کنند که این خیلی بد است.

ولایتی با بیان اینکه بازگردانی اعتماد بین مردم و دولت کار طولانی نیست، گفت: بنا داریم در دولتی که تشکیل می‌دهیم هرآنچه قول داده‌ایم عمل یا به تعبیر دیگر طبق قانون رفتار کنیم.

وی ادامه داد: باید با اجرای قانون، اعتماد ملت را جلب کنیم و با این کار به نتیجه‌ برسیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تنظیم بازار را با توجه به تولید، عملی دانست و اظهار داشت: متأسفانه الآن کالا در بازار به اندازه کافی موجود نیست چرا که نقدینگی زیاد است. یعنی از سال 85 که نقدینگی 90 هزار میلیارد تومان بود امروز این نقدینگی به 500 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و عدم وجود کالا سبب افزایش تورم می‌شود.

ولایتی در ادامه راهکاری برای ازسرگیری برخی کارخانه‌های تعطیل شده ارائه کرد و گفت: باید یک معافیت مالیاتی 6 ماهه به شرکت‌های تولیدی و کارخانه‌ها بدهیم و آنها بعد از 6 ماه پرداخت‌های خود را به دولت برگردانند.

وی ادامه داد: باید یک لایحه فوریتی به مجلس بدهیم که طبق آن کارگاه‌ها و کارخانه‌ها شش ماه از پرداخت مالیات معاف شوند مشروط بر اینکه کار تولیدی خود را از سر بگیرند که با این الگو آنان بعد از فروش محصولات بازار را از کالا اشباع می کنند و کارگران اخراج شده هم بر سر کار برمی گردند.

ولایتی در ادامه به طرح موجود اصلاح بازار در مجلس اشاره کرد و گفت:‌ اگر بنده رای آوردم با لایحه دو فوریتی در این زمینه اقدام خواهم کرد چرا که معتقدم بدون همکاری دولت و مجلس امکان اداره کشور نیست.

این نامزد ریاست جمهوری یازدهم تصریح کرد: برای اینکه نشان دهم دولتم با مجلس هماهنگ است، برخی از افراد کار گروه‌ها مانند علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس اکنون ریاست کار گروه سیاسی ستاد بنده را برعهده دارد.

وی بر همین اساس به نهاوندیان رئیس کار گروه اقتصادی و انتظامی به عنوان سخنگویش اشاره کرد.

ولایتی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه شما علاوه بر برنامه‌های کوتاه مدت از برنامه‌های بلند مدت و میان مدت نیز صحبت کردید، برنامه‌های اقتصادی شما به چه شکلی است و آیا تدوین شده یا نه، گفت: برنامه‌های بنده تدوین شده است و در هفته آینده طی مصاحبه‌های مطبوعاتی ارائه خواهد شد.

این نامزد ریاست جمهوری یازدهم اضافه کرد:‌ البته اصل این برنامه به صورت دفترچه 70 صفحه‌ای تدوین شده و در اختیار عموم مردم قرار خواهد گرفت چرا که مردم علاوه بر شخصیت منتخبشان باید برنامه‌های او را نیز بشناسند.

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد بیش از اینکه در کشور ما تولید محور باشد، توزیع‌محور است، افزود:‌ یعنی اقتصاد مصرفی و توزیعی است.

ولایتی به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی و بدون نفت اشاره و اضافه کرد: در این زمینه دو اصل مهم وجود دارد که می‌شود اقتصاد تولید محور داشت.

این نامزد ریاست جمهوری یازدهم بر همین اساس به حمایت از تولید و مردمی کردن آن اشاره کرد و اظهار داشت: اصل 44 که توسط مقام معظم رهبری سیاست‌های آن ابلاغ شده است و قانون در مجلس به تصویب رسیده، آن طور که باید اجرا نمی‌شود. باید کار گروه‌ها و کارخانه‌ها به مردم واگذار شود.

وی با بیان اینکه بنده از ابتدا عضو مجمع تشخیص نظام بوده‌ام و در جریان مسیر سیاست‌های کلی نظام هستم، افزود: مقدمات چشم‌انداز 20 ساله در مجمع شکل گرفت و به رهبری ارائه شد و ایشان آن را ابلاغ کردند و در واقع اصل 44 نیز ابلاغ شده است اما متاسفانه آن گونه که باید اجرا نمی‌شود.

ولایتی در عین حال به حمایت از تولید و مردمی کردن آن اشاره کرد و بر این مسئله که دولت باید از کارهای تصدی‌گری دست بردارد، تاکید کرد.

این نامزد ریاست جمهوری یازدهم در ادامه سخنان خود موضوع دیگری را که می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند، احیای جاده ابریشم دانست و در ادامه یادآور شد: کشور ما به لحاظ موقعیت جغرافیای سیاسی بی‌نظیر است و می‌تواند محل ترانزیت کالا از آسیای شرقی و اروپا باشد.

وی ادامه داد: همچنین صادرات گاز به همسایگانی که گاز ندارند و واردات گاز از کشورهایی که دارای گاز هستند مثل شمال افغانستان در واقع به اقتصاد کشور بسیار کمک می‌کند، چرا که ما اگر حلقه‌های لوله گاز در گرداگرد کشور داشته باشیم از همین ترانزیت گاز سود بسیاری نصیب ما می‌شود.

ولایتی در ادامه با اشاره به طرح خود برای اجرای مسیر کریدور ارتباطی بین هندوستان تا شمال اروپا گفت: ایجاد این مسیر می‌تواند سبب کاهش 40 درصدی در میزان وقت و کاهش 30 درصدی در میزان هزینه‌ها شود و آقای سلطان‌خورشید وزیر امور خارجه هندوستان برای حضور در این طرح اعلام آمادگی کرد.

وی درباره بهبود وضعیت اقتصادی کشور نیز افزود: هم‌اکنون شما می‌بینید که قیمت دلار در کشور سه برابر شده است که بنا به دلایلی از جمله تحریم بودن بانک‌ها امکان ورود دلار به کشور فراهم نیست در حالیکه ما دهها میلیارد دلار ارز از کشورهایی همچون چین، هند و ژاپن طلبکاریم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در پاسخ به این سؤال که چگونه امکان بهبود این مسئله وجود دارد، گفت: ایجاد اعتماد در روابط خارجی و بازسازی آن یکی از مهمترین اهداف من است. در طول 16 سالی که من وزیر امور خارجه بودم وزرای کشورهای اروپایی برای حضور در تهران صف می‌کشیدند ما در آن دوره با زعمای آن روز دنیا رابطه‌ای نزدیک برقرار کردیم و حتی آقای میتران رئیس‌جمهور فرانسه از من می‌خواست زمانی که به اروپا سفر می‌کنم و یا قصد حرکت به سمت نیویورک را دارم وارد پاریس شده و درباره پیشرفت روابط ایران و فرانسه گزارش بدهم.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه ما می‌توانیم دلارهای حبس شده در خارج کشور را به داخل کشور باز گردانیم، گفت: با بازسازی روابط خارجی در کوتاه مدت بسیاری از این مسائل حل خواهد شد.

ولایتی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره گسترش عدالت در کشور گفت: به نظر من پیشرفت مستلزم توازن کامل بین پیشرفت اقتصادی و عدالت است. دولت‌ها باید تمام آحاد ملت را به صورت یکسان در نظر بگیرند و تمام فرصت‌ها بین مردم به صورت مساوی تقسیم شوند. ما شهروند درجه یک یا درجه دو نداریم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: همه مردم ایران یکسانند و باید فرصت‌ها به صورت یکسان در اختیار همه قرار بگیرد تا باعث پیشرفت و عدالت شود.

ولایتی در پاسخ به این سؤال در خصوص اینکه موضوع هسته‌ای مشکلات فوق را چگونه حل خواهد کرد، گفت: من 16 سال وزیر امور خارجه بودم و پرونده‌هایی سخت‌تر از پرونده هسته‌ای را به لطف خداوند و راهبری امام راحل و مقام معظم رهبری به نتیجه رساندم.

 

وی با اشاره به تصویب قطعنامه 598 گفت: در شرایطی که صدا پیش از آغاز جنگ موافقتنامه 1975 را پاره کرده بود، ما توانستیم با تلاش رزمندگان و عموم مردم و همچنین رهبری پیامبرگونه حضرت امام راحل در بحث نظامی جواب صدام را دادیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه من یک سال پس از آغاز جنگ مسئولیت وزارت امور خارجه را در دست گرفتم و به مدت 7 سال سیاست جنگ را اداره می‌کردم، گفت: همچنین من به مدت دو سال یک مذاکره سخت را با صدام برای مذاکرات مرتبط با قطعنامه 598 داشتم و ما توانستیم در آن مذاکرات به هدف خود برسیم و در نهایت صدام مجبور شد تا در نامه‌ای به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس‌جمهور وقت تمام شرایط ما را قبول کند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا در دوران ریاست‌جمهوری خود انتقادهای گوناگون را می‌پذیرید یا نه گفت:‌ در طول 16 سال وزارت امور خارجه یکی از انتقادات مهم به من این بود که چرا همه سلایق در مجموعه وزارتخانه وجود دارد. به نظر من ما باید از تمام اصولگرایان در تمام طیف‌ها استفاده کنیم البته از نظر من هر کس نظام، قانون اساسی و ولایت فقیه را در قول و عمل قبول دارد، اصولگراست.

ولایتی در پاسخ به این سؤال که آیا به قانون تمکین خواهید کرد و یا نه،‌گفت: اصلاً قانون و پایبندی به آن جزو یکی از مهمترین وظایف دولت است، به نظر من بهترین راه و روش برای پیشرفت کشور همکاری جدی بین قوای سه‌گانه است و مردم ما از این مسئله ناراحت هستند که چرا گاهی مواقع مشکلاتی در بین قوا ایجاد می‌شود.

وی همچنین بر ضرورت توجه به قانون در اداره کشور تأکید کرد.

ولایتی در ادامه با اشاره به نامگذاری دولت خود مبنی بر دولت متمم، گفت:‌ میم اول به معنی متدین است چرا که شخصی که متدین باشد، خدا ترس است و فساد نمی‌کند.

وی ادامه داد: حرف «ت» در نام دولت من به معنی تجربه است چرا که نمی‌شود از آدم‌هایی استفاده کرد که سیاه مشق بنویسند. ما دیگر فرصت آزمون و خطا نداریم.

این نامزد ریاست جمهوری یازدهم با تاکید بر اینکه باید از افراد باتجربه استفاده کرد، خاطرنشان کرد: باید از متخصصان نیز استفاده و جوانان متخصص را به کار گرفت تا تجربه جوانان و گردش قدرت بین نخبگان استمرار یابد.

ولایتی معتقد است که نباید از افرادی که در کاری تخصص دارند، ‌بازنشسته و از بین بروند، چرا که به گفته وی این افراد باید تجربه‌های خود را به جوانان انتقال دهند و جوانان در کنار افراد باتجربه کار را بیاموزند.

وی با تاکید بر اینکه باید به اعتدال بازگشت، گفت که مشکل ما افراطی‌گری است و باید از این خصلت پرهیز کرد. چرا که افراطی‌گری آفت پیشرفت و آرامش است.

این نامزد ریاست جمهوری یازدهم مشورت پذیری را از دیگر برنامه‌های خود دانست و گفت: چرا باید افرادی که تخصص دارند، خانه‌نشین شوند و از آنها استفاده نشود، من معتقدم مهمترین سرمایه ما برای توسعه نیروی کارآمد است که باید از تجربه و مشورت آنان استفاده کنیم.

ولایتی در پاسخ به این پرسش که منظور شما از فرهنگ خودی چیست، گفت:‌اقبال لاهوری فلسفه‌ای دارد با نام خودی و بی‌خودی که بی‌خودی یعنی غریبه، فرهنگ خودی هم به معنای این است که ارزش‌های دینی‌‌مان احیا شود چرا که اگر این اتفاق بیفتد تعیین‌کننده است و موجب استقلال ما می‌شود.

وی اضافه کرد: ناتو و شبیخون فرهنگی که مقام معظم رهبری به آن اشاره دارند، به این معنی است که ما برای مقابله با تهاجم فرهنگی، فرهنگ خودی را ترویج دهیم چرا که استقلال، آزادگی و احیای تمدن اسلامی به دنبال آن شکل خواهد گرفت.

عضو ائتلاف پیشرفت در خصوص موضوع مطرح شده درمان رایگان که در برخی سخنرانی‌ها از آن نام برده بود، نیز گفت: درمان رایگان جزو کارهای بلند مدت بنده است و در انتهای برنامه پنجم نیز آمده پولی که از جیب مردم برای درمان صرف می‌شود باید 30 درصد باشد در حالی که الان 70 درصد است.

ولایتی با بیان اینکه دفترچه‌های بیمه فقط 30 درصد از هزینه درمان را متقبل می‌شوند، گفت: این به معنی ناقص بودن بیمه هاست. درحالی که در برنامه پنجم پیش‌بینی شده که بیمه یکپارچه ایرانیان تاسیس و بیمه ناقص جمع و یک بیمه کارآمد و جامع اجرا شود.

وی اضافه کرد: وقتی که در انتهای برنامه پنجم آمده هزینه درمان 30 درصد باشد، در برنامه بعد هزینه درمان به صفر می‌رسد که این با عمل کردن به قانون، عملی است.

این نامزد ریاست جمهوری یازدهم در پایان در خصوص اشتغال‌زایی و چگونگی تحقق بخشیدن به آن تاکید کرد: اگر از تولید حمایت کنیم و کارگاه‌های کوچک بخصوص کارخانه‌ها را رونق ببخشیم، با حمایت از آن اشتغال‌زایی جزء نتایج قوی این برنامه خواهد بود.

انتهای پیام/

نظرات بینندگان