مسئولین اورژانس فارس:
امسال 25 نوزاد در آمبولانس متولد شدند/در شیراز ۸ دقیقه ای به بالین بیمار می رسیم/۵۰ پایگاه جدید می سازیم/به همکارانم 20 می دهم
آمار فوتیهای ناشی از حوادث ترافیکی تعداد ۷۲۲ نفر است که ۵ و نیم درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی شیرازه، معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس با اعلام اینکه براساس دستورالعمل وزارت بهداشت طرح امداد نوروزی از ۲۶اسفندماه آغاز میشود و تا ۱۶ فروردینماه ادامه دارد، گفت: پرسنل تمام پایگاههای جادهای در این ایام ملزم هستند از ساعت ۸ الی ۱۲ و از ساعت ۱۶ الی ۲۰ به صورت آمادهباش در کنار جاده حضور داشته باشند.
دکتر فرشاد فلاحتی در جمع خبرنگاران گفت: در طرح نوروزی علاوه بر ارائه خدمات در ۱۵۵ پایگاه اورژانس که ۷۰ درصد آنها جادهای است؛ تعداد ۲۵ ایستگاه و کمپ نوروزی هم در نقاط حادثهخیز و پرتردد از جمله ورودی شهرها مستقر شده و به صورت شبانهروزی خدمات رایگان ارائه میدهند.
وی افزود: نوروز امسال در سطح استان فارس تعداد ۶۵ بیمارستان، ۱۲۵ درمانگاه که ۶۳ درمانگاه دارای پزشک خانواده است، ۵۷۰ داروخانه، ۹۶ مرکز رادیولوژی و ۱۰۰ آزمایشگاه که ۶۵ آزمایشگاه به صورت شبانهروزی است، خدمات ارائه میدهند.
این مقام مسئول با اعلام اینکه شماره تماس ۱۵۹۰ آماده پاسخگویی در زمینه پزشک خانواده است، گفت: مردم میتوانند برای اعلام شکایات یا انتقادات خود از نحوه ارائه خدمات درمانی با شماره تماس ۱۸۱۹ به صورت ۲۴ ساعته ارتباط برقرار کنند.
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوادث چهارشنبه آخر سال اعلام کرد: در سال گذشته در روز چهارشنبه سوری نسبت به میانگین ماموریتهای روزانه، ۱۴ درصد افزایش ماموریت و ۲۲ درصد افزایش حوادث ترافیکی را شاهد بودیم.
فلاحتی ضمن بیان اینکه حوادث چهارشنبهسوری در سال گذشته خوشبختانه فوتی نداشت اما ۳۲ مصدوم از جمله ۲۷ مرد و ۵ زن بر جای گذاشت، تعداد مصدومین منتقل شده به بیمارستان را ۲۳ نفر اعلام کرد.
وی چشم را آسیبپذیرترین عضو و ترقه را حادثهسازترین وسیله در حوادث چهارشنبه سوری اعلام و به والدین توصیه کرد که بر رفتار فرزندان خود نظارت کامل داشته باشند.
این مقام مسئول ضمن توصیه به رعایت نکات ایمنی تصریح کرد: افراد از نگهداری و حمل مواد محترقه حتی به مقدار کم در جیب لباس یا کیف خود خودداری کنند و مواد آتشبازی را در ظروف شیشهای یا فلزی قرار ندهند. همچنین از پرتاب مواد آتشزا به سمت افراد دیگر یا بالکن منازل پرهیز کنند و از الکل، نفت و بنزین برای آتشگیری استفاده نشود.
وی با تاکید بر اینکه باید از قرار دادن ظروف تحت فشار مانند کپسول و اسپری روی آتش خودداری کرد، افزود: اشخاص از برپاکردن آتش در نزدیکی پست برق، ایستگاههای تقلیل فشار گاز، پارکینگهای عمومی و معابر باریک به شدت پرهیز کنند چرا که خطر ایجاد حادثه در این مکانها بسیار زیاد است.
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس به مردم توصیه کرد اگر شاهد رفتارهای خطرناک یا ناهنجار بودند با شماره ۱۱۰ تماس بگیرند و افزود: اگر حادثهای رخ داد ضمن حفظ خونسردی سریع با شماره ۱۱۵ یا ۱۲۵ تماس گرفته و اقدامات اولیه در سوختگی انجام شود.
فلاحتی در ادامه با بیان اینکه محل سوختگی باید حداقل ۱۰دقیقه زیر آب سرد قرار بگیرد تا دمای پوست کاهش یابد، خاطرنشان کرد: در صورت مواجهه با فردی که دچار سوختگی شده از مالیدن مواد غیربهداشتی مثل خمیردندان و سیبزمینی در محل سوختگی خودداری کنید.
وی با بیان اینکه باید قبل از تورم محل سوختگی انشگتر، النگو یا گردنبند را درآورد، گفت: لباسهای سوخته که به پوست مصدوم چسبیده را جدا نکنید و برای کاهش خطر عفونت، محل سوختگی را با پارچه تمیز و غیر کاموایی بپوشانید. همچنین تاولهای سوختگی نباید ترکیده شود زیرا تاولها از ضایعه محافظت و مانع از ایجاد عفونت میشوند.
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس با بیان اینکه اگر چشم مصدوم دچار آسیب شد، باید چشم را با وسیلهای مانند لیوان یکبار مصرف یا مقوای مخروطی شکل پوشاند، هشدار داد: از مالیدن چشم و پلک آسیبدیده یا گذاشتن دستمال، پنبه یا گاز روی آن خودداری شود.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در استان فارس در حال حاضر ۱۵۵ پایگاه اورژانس ۱۱۵ داریم که از این تعداد، ۱۱۷ مورد مربوط به دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ۱۳ پایگاه متعلق به فسا، ۱۴ پایگاه در جهرم، ۹ پایگاه در لار و دو پایگاه متعلق به علوم پزشکی گراش است.
فلاحتی اعلام کرد: در طول ۱۱ماهه سال ۹۲ در سطح استان فارس با ۵ درصد افزایش نسبت به سال گذشته تعداد ۱۸۲ هزار ماموریت انجام شده که ۸۴ درصد این ماموریتها یعنی۱۵۳ هزار ماموریت توسط مرکز اورژانس شیراز انجام شده است.
وی با بیان اینکه ۱۲ مرکز پیام در سطح استان و یک مرکز ارتباطات مستقر در شیراز، پاسخگوی تماس شهروندان با ۱۱۵ خواهند بود، گفت: در مرکز ارتباطات، پزشکانی مستقر هستند و پاسخگوی مشاوره تلفنی مردم و کلیه تکنسینهای مرکز اورژانس هستند که در شیراز از طریق تماس با ۱۱۵ و در سایر شهرستانها از طریق شمارهگیری ۰۷۱۱۱۱۵ میتوانند از خدمات مرکز ارتباطات بهرهمند گردند.
فلاحتی تعداد تماسهای گرفته شده با مرکز ارتباطات شیراز در ۱۱ ماهه سال ۹۲ را ۸۰۰هزار تماس و تعداد ماموریتهای انجام شده توسط این مرکز را ۹۴هزار ماموریت اعلام کرد.
این مقام مسئول با اعلام اینکه حوادث ترافیکی، مهمترین گروه حوادث بوده که ۲۵ درصد از ماموریتها را به خود اختصاص داده است، گفت: با کاهش نامحسوسی نسبت به سال قبل تعداد ماموریتهای ناشی از حوادث ترافیکی به ۴۴ هزار و ۵۸۷ ماموریت رسید که طی آن به ۴۷ هزار مصدوم تصادفی امداد رسانی و ۳۶هزار نفر به مراکز درمانی منتقل شدند.
به گفته فلاحتی، آمار فوتیهای ناشی از حوادث ترافیکی تعداد ۷۲۲ نفر است که ۵ و نیم درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس با اعلام اینکه ۷۷ درصد فوتیهای حوادث ترافیکی مربوط به تصادفات جادهای است، خاطرنشان کرد: مسیر شیراز- اصفهان با ۱۰۹ فوتی، شیراز- بوشهر با ۶۸ فوتی و شیراز- فسا- بندرعباس با ۴۸ فوتی، بیشترین آمار فوتیهای حوادث جادهای را داشتهاند.
فلاحتی با بیان اینکه تعداد ماموریتها برای مسمومیت با گاز مونوکسید کربن با ۱۰ درصد افزایش نسبت به سال قبل به ۵۰۱ مورد افزایش یافت، ادامه داد: در این خصوص تعداد مصدومین ۳ درصد افزایش و تعداد فوتیها نسبت به سال قبل با ۲۷ درصد افزایش به ۳۳ نفر رسید که ۲۰ مورد مربوط به شیراز و ۱۳ مورد در سایر شهرستانها اتفاق افتاده است. همچنین ۴۱۵ مصدوم به بیمارستان منتقل و ۲۸۵ مصدوم در محل درمان شدند.
وی از تولد ۲۵ نوزاد در آمبولانس خبر داد و افزود: از این تعداد ۸ کودک در شیراز، ۱۵ کودک در داراب و دو کودک در بوانات و لارستان در آمبولانس متولد شدند.
این مقام مسئول با اعلام اینکه ۷۴ درصد از ماموریتهای قطب جنوب کشور توسط مرکز مدیریت بحران فارس انجام میشود در حالی که ۴۳ درصد پایگاهها را به خود اختصاص داده است، درصد ماموریتهای سایر مراکز جنوب کشور را برشمرد و گفت: ۹ درصد از ماموریتها را مرکز بوشهر، ۹ درصد کهکیلویه و بویراحمد، ۸ درصد هرمزگان، ۶ درصد فسا و ۴ درصد ماموریتهای اورژانس را مرکز جهرم انجام داده است.
وی از ۵۴ عملیات احیای موفق بیمارانی که دچار ایست قلبی یا تنفسی شده بودند خبر داد و بیشترین ماموریتهای اورژانس در سال گذشته را مربوط به بیماری قلبی عنوان و اظهار کرد: سقوط از ارتفاع، مسمومیتها، بیماریهای تنفسی و سکتههای مغزی به ترتیب بیشترین ماموریتهای اورژانس را به خود اختصاص داده است.
فلاحتی گفت: بر اساس استانداردهای جدید آمبولانسها باید به تجهیزات دیگری از جمله دستگاه احیاء مجهز شوند که براساس مهلت سه ماهه تا خرداد ماه با توجه به امکانات و بودجه این اقدام صورت میگیرد.
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص حمل اجساد تصریح کرد: آمبولانسهای اورژانس ۱۱۵ و هلال احمر بر اساس مصوبات هیچگونه وظیفهای در قبال حمل جسد ندارند و اجساد اگر در شهر باشد توسط خودروهای ویژه حمل جسد شهرداری و اگر در جادهها باشد توسط خودروهایی که در اختیار آرامستانها قرار دارد حمل میشوند.
۵۰ پایگاه جدید اورژانس در فارس احداث میشود
رییس مرکز اورژانس فارس هم در این نشست خبری اعلام کرد: در ۱۱ماهه سال ۹۲، یک فروند بالگرد امدادی ۱۲ ماموریت انجام داده که هر ماموریتی بیش از ۲۰ میلیون ایجاد هزینه میکند اما کلیه خدمات رایگان انجام میشود که نشاندهنده اهمیت اقدمات فوریتهای پزشکی است.
دکتر کامران فیروزی گفت: استاندارد زمان رسیدن به بالین بیمار در حوادث جادهای ۱۵ دقیقه، در شهرها ۸ دقیقه و کلانشهرها ۱۰ دقیقه است که این میانگین در شیراز ۸ دقیقه و در جادههای فارس ۱۲ دقیقه است.
این مقام مسئول با بیان اینکه طبق برنامه پنجم توسعه ۵۰ پایگاه به تعداد پایگاههای اورژانس فارس افزوده میشود اما تاکنون ابلاغ اعتبار نشده است، گفت: مهمترین تقاضای ما از مسئولین مربوطه این است که تلاش کنند تا در سال ۹۳ حداقل ۲۵ درصد از برنامه توسعه پنجم انجام و باری از دوش مردم برداشته شود چراکه تعداد پایگاههای موجود در استان مناسب نیست و با وجود اینکه در شیراز روزانه بین ۲۶۰ تا ۳۰۰ ماموریت انجام میشود اما بسیاری از مصدومین توسط مردم به مراکز درمانی منتقل میشوند.
وی یکی از عوامل افزایش زمان رسیدن اورژانس به بالین بیمار را ترافیک عنوان و اظهار کرد: گاهی تغییر مسیر خیابانها و یک طرفه کردن آنها عملکرد مطلوب اورژانس را کاهش میدهد. یکی از پایگاههای اورژانس در خیابان نشاط قرار دارد اما چراغ راهنمایی پل باغصفا این پایگاه را عملا از کار انداخته زیرا مدت زمان چراغ قرمز آن بسیار طولانی است که موجب ایجاد ترافیک در خیابان نشاط میشود.
فیروزی در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص حادثه روستای دهنو که طی آن ۴تن از استان فارس پس از سقوط در چاه دچار خفگی شدند، توضیح داد: در این حادثه ۱۱ دقیقه بعد از اولین تماس، عوامل اورژانس در محل حادثه اعلام حضور میکنند و به نظر میرسد دیر با اورژانس تماس گرفته شده و این ۴ نفر به دلیل شدت گازگرفتگی فوت شدند.
وی با اشاره به طرح شکایتی در این خصوص گفت: کسانی که پیگیر این شکایت بودند درخواست ایجاد پایگاه اورژانس در نزدیکی محل را داشتند اما باید توجه داشت ایجاد پایگاه طبق دستورالعمل و ضوابط کشوری است و نمیتوان در هر نقطهای که حادثهای اتفاق افتاد، پایگاهی ایجاد کرد.
فیروزی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری با اشاره به وقایع سال ۹۲ از جمله زلزله بوشهر و ایجاد بحران برف درشیراز این سال را یکی از پرکارترین سالها عنوان و اظهار کرد: به همکارانم در مجموعه مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس که با وجود مشکلات مالی و کمبود امکانات تلاش کردند و عملکرد مطلوبی ارائه دادند، نمره ۲۰ میدهم.
دکتر فرشاد فلاحتی در جمع خبرنگاران گفت: در طرح نوروزی علاوه بر ارائه خدمات در ۱۵۵ پایگاه اورژانس که ۷۰ درصد آنها جادهای است؛ تعداد ۲۵ ایستگاه و کمپ نوروزی هم در نقاط حادثهخیز و پرتردد از جمله ورودی شهرها مستقر شده و به صورت شبانهروزی خدمات رایگان ارائه میدهند.
وی افزود: نوروز امسال در سطح استان فارس تعداد ۶۵ بیمارستان، ۱۲۵ درمانگاه که ۶۳ درمانگاه دارای پزشک خانواده است، ۵۷۰ داروخانه، ۹۶ مرکز رادیولوژی و ۱۰۰ آزمایشگاه که ۶۵ آزمایشگاه به صورت شبانهروزی است، خدمات ارائه میدهند.
این مقام مسئول با اعلام اینکه شماره تماس ۱۵۹۰ آماده پاسخگویی در زمینه پزشک خانواده است، گفت: مردم میتوانند برای اعلام شکایات یا انتقادات خود از نحوه ارائه خدمات درمانی با شماره تماس ۱۸۱۹ به صورت ۲۴ ساعته ارتباط برقرار کنند.
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوادث چهارشنبه آخر سال اعلام کرد: در سال گذشته در روز چهارشنبه سوری نسبت به میانگین ماموریتهای روزانه، ۱۴ درصد افزایش ماموریت و ۲۲ درصد افزایش حوادث ترافیکی را شاهد بودیم.
فلاحتی ضمن بیان اینکه حوادث چهارشنبهسوری در سال گذشته خوشبختانه فوتی نداشت اما ۳۲ مصدوم از جمله ۲۷ مرد و ۵ زن بر جای گذاشت، تعداد مصدومین منتقل شده به بیمارستان را ۲۳ نفر اعلام کرد.
وی چشم را آسیبپذیرترین عضو و ترقه را حادثهسازترین وسیله در حوادث چهارشنبه سوری اعلام و به والدین توصیه کرد که بر رفتار فرزندان خود نظارت کامل داشته باشند.
این مقام مسئول ضمن توصیه به رعایت نکات ایمنی تصریح کرد: افراد از نگهداری و حمل مواد محترقه حتی به مقدار کم در جیب لباس یا کیف خود خودداری کنند و مواد آتشبازی را در ظروف شیشهای یا فلزی قرار ندهند. همچنین از پرتاب مواد آتشزا به سمت افراد دیگر یا بالکن منازل پرهیز کنند و از الکل، نفت و بنزین برای آتشگیری استفاده نشود.
وی با تاکید بر اینکه باید از قرار دادن ظروف تحت فشار مانند کپسول و اسپری روی آتش خودداری کرد، افزود: اشخاص از برپاکردن آتش در نزدیکی پست برق، ایستگاههای تقلیل فشار گاز، پارکینگهای عمومی و معابر باریک به شدت پرهیز کنند چرا که خطر ایجاد حادثه در این مکانها بسیار زیاد است.
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس به مردم توصیه کرد اگر شاهد رفتارهای خطرناک یا ناهنجار بودند با شماره ۱۱۰ تماس بگیرند و افزود: اگر حادثهای رخ داد ضمن حفظ خونسردی سریع با شماره ۱۱۵ یا ۱۲۵ تماس گرفته و اقدامات اولیه در سوختگی انجام شود.
فلاحتی در ادامه با بیان اینکه محل سوختگی باید حداقل ۱۰دقیقه زیر آب سرد قرار بگیرد تا دمای پوست کاهش یابد، خاطرنشان کرد: در صورت مواجهه با فردی که دچار سوختگی شده از مالیدن مواد غیربهداشتی مثل خمیردندان و سیبزمینی در محل سوختگی خودداری کنید.
وی با بیان اینکه باید قبل از تورم محل سوختگی انشگتر، النگو یا گردنبند را درآورد، گفت: لباسهای سوخته که به پوست مصدوم چسبیده را جدا نکنید و برای کاهش خطر عفونت، محل سوختگی را با پارچه تمیز و غیر کاموایی بپوشانید. همچنین تاولهای سوختگی نباید ترکیده شود زیرا تاولها از ضایعه محافظت و مانع از ایجاد عفونت میشوند.
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس با بیان اینکه اگر چشم مصدوم دچار آسیب شد، باید چشم را با وسیلهای مانند لیوان یکبار مصرف یا مقوای مخروطی شکل پوشاند، هشدار داد: از مالیدن چشم و پلک آسیبدیده یا گذاشتن دستمال، پنبه یا گاز روی آن خودداری شود.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در استان فارس در حال حاضر ۱۵۵ پایگاه اورژانس ۱۱۵ داریم که از این تعداد، ۱۱۷ مورد مربوط به دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ۱۳ پایگاه متعلق به فسا، ۱۴ پایگاه در جهرم، ۹ پایگاه در لار و دو پایگاه متعلق به علوم پزشکی گراش است.
فلاحتی اعلام کرد: در طول ۱۱ماهه سال ۹۲ در سطح استان فارس با ۵ درصد افزایش نسبت به سال گذشته تعداد ۱۸۲ هزار ماموریت انجام شده که ۸۴ درصد این ماموریتها یعنی۱۵۳ هزار ماموریت توسط مرکز اورژانس شیراز انجام شده است.
وی با بیان اینکه ۱۲ مرکز پیام در سطح استان و یک مرکز ارتباطات مستقر در شیراز، پاسخگوی تماس شهروندان با ۱۱۵ خواهند بود، گفت: در مرکز ارتباطات، پزشکانی مستقر هستند و پاسخگوی مشاوره تلفنی مردم و کلیه تکنسینهای مرکز اورژانس هستند که در شیراز از طریق تماس با ۱۱۵ و در سایر شهرستانها از طریق شمارهگیری ۰۷۱۱۱۱۵ میتوانند از خدمات مرکز ارتباطات بهرهمند گردند.
فلاحتی تعداد تماسهای گرفته شده با مرکز ارتباطات شیراز در ۱۱ ماهه سال ۹۲ را ۸۰۰هزار تماس و تعداد ماموریتهای انجام شده توسط این مرکز را ۹۴هزار ماموریت اعلام کرد.
این مقام مسئول با اعلام اینکه حوادث ترافیکی، مهمترین گروه حوادث بوده که ۲۵ درصد از ماموریتها را به خود اختصاص داده است، گفت: با کاهش نامحسوسی نسبت به سال قبل تعداد ماموریتهای ناشی از حوادث ترافیکی به ۴۴ هزار و ۵۸۷ ماموریت رسید که طی آن به ۴۷ هزار مصدوم تصادفی امداد رسانی و ۳۶هزار نفر به مراکز درمانی منتقل شدند.
به گفته فلاحتی، آمار فوتیهای ناشی از حوادث ترافیکی تعداد ۷۲۲ نفر است که ۵ و نیم درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس با اعلام اینکه ۷۷ درصد فوتیهای حوادث ترافیکی مربوط به تصادفات جادهای است، خاطرنشان کرد: مسیر شیراز- اصفهان با ۱۰۹ فوتی، شیراز- بوشهر با ۶۸ فوتی و شیراز- فسا- بندرعباس با ۴۸ فوتی، بیشترین آمار فوتیهای حوادث جادهای را داشتهاند.
فلاحتی با بیان اینکه تعداد ماموریتها برای مسمومیت با گاز مونوکسید کربن با ۱۰ درصد افزایش نسبت به سال قبل به ۵۰۱ مورد افزایش یافت، ادامه داد: در این خصوص تعداد مصدومین ۳ درصد افزایش و تعداد فوتیها نسبت به سال قبل با ۲۷ درصد افزایش به ۳۳ نفر رسید که ۲۰ مورد مربوط به شیراز و ۱۳ مورد در سایر شهرستانها اتفاق افتاده است. همچنین ۴۱۵ مصدوم به بیمارستان منتقل و ۲۸۵ مصدوم در محل درمان شدند.
وی از تولد ۲۵ نوزاد در آمبولانس خبر داد و افزود: از این تعداد ۸ کودک در شیراز، ۱۵ کودک در داراب و دو کودک در بوانات و لارستان در آمبولانس متولد شدند.
این مقام مسئول با اعلام اینکه ۷۴ درصد از ماموریتهای قطب جنوب کشور توسط مرکز مدیریت بحران فارس انجام میشود در حالی که ۴۳ درصد پایگاهها را به خود اختصاص داده است، درصد ماموریتهای سایر مراکز جنوب کشور را برشمرد و گفت: ۹ درصد از ماموریتها را مرکز بوشهر، ۹ درصد کهکیلویه و بویراحمد، ۸ درصد هرمزگان، ۶ درصد فسا و ۴ درصد ماموریتهای اورژانس را مرکز جهرم انجام داده است.
وی از ۵۴ عملیات احیای موفق بیمارانی که دچار ایست قلبی یا تنفسی شده بودند خبر داد و بیشترین ماموریتهای اورژانس در سال گذشته را مربوط به بیماری قلبی عنوان و اظهار کرد: سقوط از ارتفاع، مسمومیتها، بیماریهای تنفسی و سکتههای مغزی به ترتیب بیشترین ماموریتهای اورژانس را به خود اختصاص داده است.
فلاحتی گفت: بر اساس استانداردهای جدید آمبولانسها باید به تجهیزات دیگری از جمله دستگاه احیاء مجهز شوند که براساس مهلت سه ماهه تا خرداد ماه با توجه به امکانات و بودجه این اقدام صورت میگیرد.
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص حمل اجساد تصریح کرد: آمبولانسهای اورژانس ۱۱۵ و هلال احمر بر اساس مصوبات هیچگونه وظیفهای در قبال حمل جسد ندارند و اجساد اگر در شهر باشد توسط خودروهای ویژه حمل جسد شهرداری و اگر در جادهها باشد توسط خودروهایی که در اختیار آرامستانها قرار دارد حمل میشوند.
۵۰ پایگاه جدید اورژانس در فارس احداث میشود
رییس مرکز اورژانس فارس هم در این نشست خبری اعلام کرد: در ۱۱ماهه سال ۹۲، یک فروند بالگرد امدادی ۱۲ ماموریت انجام داده که هر ماموریتی بیش از ۲۰ میلیون ایجاد هزینه میکند اما کلیه خدمات رایگان انجام میشود که نشاندهنده اهمیت اقدمات فوریتهای پزشکی است.
دکتر کامران فیروزی گفت: استاندارد زمان رسیدن به بالین بیمار در حوادث جادهای ۱۵ دقیقه، در شهرها ۸ دقیقه و کلانشهرها ۱۰ دقیقه است که این میانگین در شیراز ۸ دقیقه و در جادههای فارس ۱۲ دقیقه است.
این مقام مسئول با بیان اینکه طبق برنامه پنجم توسعه ۵۰ پایگاه به تعداد پایگاههای اورژانس فارس افزوده میشود اما تاکنون ابلاغ اعتبار نشده است، گفت: مهمترین تقاضای ما از مسئولین مربوطه این است که تلاش کنند تا در سال ۹۳ حداقل ۲۵ درصد از برنامه توسعه پنجم انجام و باری از دوش مردم برداشته شود چراکه تعداد پایگاههای موجود در استان مناسب نیست و با وجود اینکه در شیراز روزانه بین ۲۶۰ تا ۳۰۰ ماموریت انجام میشود اما بسیاری از مصدومین توسط مردم به مراکز درمانی منتقل میشوند.
وی یکی از عوامل افزایش زمان رسیدن اورژانس به بالین بیمار را ترافیک عنوان و اظهار کرد: گاهی تغییر مسیر خیابانها و یک طرفه کردن آنها عملکرد مطلوب اورژانس را کاهش میدهد. یکی از پایگاههای اورژانس در خیابان نشاط قرار دارد اما چراغ راهنمایی پل باغصفا این پایگاه را عملا از کار انداخته زیرا مدت زمان چراغ قرمز آن بسیار طولانی است که موجب ایجاد ترافیک در خیابان نشاط میشود.
فیروزی در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص حادثه روستای دهنو که طی آن ۴تن از استان فارس پس از سقوط در چاه دچار خفگی شدند، توضیح داد: در این حادثه ۱۱ دقیقه بعد از اولین تماس، عوامل اورژانس در محل حادثه اعلام حضور میکنند و به نظر میرسد دیر با اورژانس تماس گرفته شده و این ۴ نفر به دلیل شدت گازگرفتگی فوت شدند.
وی با اشاره به طرح شکایتی در این خصوص گفت: کسانی که پیگیر این شکایت بودند درخواست ایجاد پایگاه اورژانس در نزدیکی محل را داشتند اما باید توجه داشت ایجاد پایگاه طبق دستورالعمل و ضوابط کشوری است و نمیتوان در هر نقطهای که حادثهای اتفاق افتاد، پایگاهی ایجاد کرد.
فیروزی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری با اشاره به وقایع سال ۹۲ از جمله زلزله بوشهر و ایجاد بحران برف درشیراز این سال را یکی از پرکارترین سالها عنوان و اظهار کرد: به همکارانم در مجموعه مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس که با وجود مشکلات مالی و کمبود امکانات تلاش کردند و عملکرد مطلوبی ارائه دادند، نمره ۲۰ میدهم.
نظرات بینندگان