کد خبر: ۵۷۰۶۷
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۳
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در پاسخ به شیرازه:

تقدیم بیش از3700 شهید برای مبارزه با قاچاق مواد‌مخدر/مرگ روزانه 8 نفر بر اثر مصرف مواد‌مخدر

حدود 4دهم درصد از دانش‌آموزان حداقل يكبار مخدر شيشه مصرف كرده‌اند.
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی شیرازه، قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست‌جمهوري اهداف اين ستاد را كاهش عرضه، توانمندسازي معتادان بهبود يافته و پيشگيري از اعتياد عنوان و اضافه كرد: يكي از رويكردهاي اساسي ستاد، اجتماعي كردن مبارزه است كه با مشاركت اجتماعي و همكاري مردم انجام مي‌شود و در اين راستا با 84 گروه از اقشار مردم تفاهم‌نامه امضاء شده است تا جنبه مردمي مبارزه با مواد مخدر را تقويت كنيم و اين اقدام تاكنون بي‌سابقه بوده است.

عليرضا جزيني در یک نشست خبري در شيراز ضمن تاکید بر اینکه پاک‌سازی مناطق شهری از وجود معتادان به صورت مستمر ادامه دارد، گفت: با دستگيري معتادان از سطح شهرها، حدود 34 درصد جرائم كاهش پيدا كرده و آمارها نشان‌ مي‌دهد كه شناسايي و تخريب و پاكسازي پاتوق‌هاي معتادان در كاهش انواع جرائم بسيار تاثيرگذار است.

وی با بیان اینکه سالانه 10میلیارد تومان اعتبار براي جمع‌آوري و نگهداري معتادان هزینه می‌شود و در سال جاری نیز همین مبلغ پيش‌بيني شده است، گفت: سال گذشته 276 هزار نفر معتاد در كشور دستگير شده‌اند که از این تعداد به طور میانگین 25 درصد در مراکز بازپروری به طور کامل بهبود یافته‌اند و در صد موفقیت در فارس 40 درصد بوده که چشمگیر است.

اين مقام مسئول با بيان اينكه تاكنون 9 مركز اقامتي ميان‌مدت براي نگهداري و بهبود معتادان در كشور راه‌اندازي شده است، گفت: 750 معتاد پرخطر در اين مراكز در حال بازپروري هستند اما متاسفانه گروهي از معتادان بازپروري شده بعد از سه ماه حضور در اين مراكز، به مناطق آلوده بازگشته‌اند كه مجدداً جمع‌آوري خواهند شد.

وي خاطرنشان كرد: از كل 286 مركز درماني معتادان كشور تعداد 241 مركز يعني 84 درصد خصوصي و مابقي دولتي است و با توجه به تاثير اقدامات مردمي نيازمند تقويت‌ سمن‌ها در اين حوزه هستيم البته حلقه مفقوده اين مراكز بحث اشتغال بهبوديافتگان و بازگشت آن‌ها به خانواده است كه به‌دنبال رفع اين خلاء هستيم.

قائم‌مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور با بیان اینکه 52 هزار معتاد در كشور تحت پوشش 286 مركز درماني قرار دارند، اعلام کرد: سازماندهی، توانمندسازی و حرفه‌آموزی معتادان را در دستور کار قرار داده‌ایم که سي ميليارد تومان برای بيمه معتادان اختصاص یافته است.

به گفته وی تعامل بين سازمان‌ها و دستگاه‌هاي مختلف يكي از اقدامات مهم و موثر در فرآيند مبارزه با مواد مخدر است و تاثير اين تعامل خصوصا در سيستم قضايي و انتظامي بسيار مشهود است.

اين مقام مسئول عامل 55 درصد از كل طلاق‌هاي ثبت شده در كشور را اعتياد عنوان و اضافه كرد: برابر آمار شیوع‌شناسي سال 90 يك ميليون و 325 هزار نفر معتاد در كشور وجود دارد و 9.3 درصد از آنان زن هستند که در سال جاری نیز این آمارگیری انجام خواهد شد.

جزینی با اشاره به فعالیت برخی مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد تاکید کرد: طی یک ماه آینده وضعیت این مراکز تعیین تکلیف و با متخلفان برخورد می‌شود.

این مسئول مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: طبق قانون مصوب شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، مراکز بازپروری موظف هستند بهبودیافتگان را موظف به رعایت 12 تکلیف برای ادامه روند سلامت کنند که این اقدام تاکنون آن‌چنان‌که باید در کشور رعایت نشده است.

جزینی اعلام کرد: بر اساس آمار در دهه 80 به طور میانگین روزانه 11 نفر و در سال 92 روزانه 8 نفر بر اثر سوءمصرف مواد مخدر فوت کرده‌اند.

قائم‌مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور در پاسخ به سوال خبرنگار شیرازه، دليل اصلي كاهش سن اعتياد را تغيير الگوی مصرف از مواد مخدر سنتي به صنعتي دانست و افزود: حدود 4دهم درصد از دانش‌آموزان حداقل يك‌بار ماده مخدر شيشه مصرف كرده‌اند که موارد لازم در خصوص آموزش در راستای شناخت مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد را به وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم اعلام کرده‌ایم.

جزینی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما با بیان اینکه جدیدترین مواد مخدر در خانواده صنعتی‌ها جای گرفته‌اند و متشکل از آمفتامین‌ها و مت‌آمفتامین‌ها هستند، گفت: سال گذشته 395 كارگاه توليد ماده مخدر شيشه و در سال جاری 51 کارگاه توسط ماموران مبارزه با موادمخدر شناسايي و منهدم شده است.

وی تعداد شهیدان ناجا در راه مبارزه با قاچاق مواد مخدر را 3 هزار و 734 نفر اعلام و عنوان کرد: در سال جاری نیز 4نفر از ماموران مبارزه با قاچاق مواد مخدر شهید شده‌اند که امروز با هماهنگی نیروی انتظامی فارس از خانواده 4شهید و 6جانباز دیدار و تقدیر شد.

جزینی با بیان اینکه 70درصد عملیات کشف مواد مخدر در مرزها انجام می شود، گفت: سال گذشته افغانستان در 209 هزار هکتار زمین 5هزار و 500 تن کشت و تولید ماده مخدر داشته است که امیدواریم بتوان امسال کاملا مرزها را مسدود کرد تا از ورود ماده مخدر جلوگیری کنیم.

قائم‌مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور ضمن اذعان به وجود نقاط ضعف در مراکز گذری کاهش آسیب خاطرنشان کرد: مراکز DIC آسیب‌شناسی شده است و نگرانی‌ها و مشکلاتی را برای اهالی مناطقی که این مراکز در آن قرار گرفته است، ایجاد کرده که امیدواریم با پیگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر این مشکلات برطرف شود.

نظرات بینندگان