از عذرخواهی رئیس شورا از مردم تا الحاق یک روستای جدید به شیراز
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی شیرازه، رییس شورای شهر شیراز از مردم بابت اشتباهی که در تعیین نرخ کرایه اتوبوس ها به وجود آمده بود عذرخواهی کرد و خبر داد: اکنون با تذکر هیات حل اختلاف اصلاحات لازم انجام شده است.
حقدل در پنجاه و سومین جلسه علنی شورا تصریح کرد: اگر در جایی کرایه ها بیش از سی درصد افزایش یافته است، شهروندان می توانند برای پیگیری موضوع به معاونت حمل و نقل شهرداری یا شورا مراجعه کنند.
اصلاح مصوبه در خصوص بهای سوخت مصرفی اتوبوسها اولین مورد دستور کار شورا بود که معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری در خصوص لزوم اصلاح این مصوبه توضیح داد: قبلا که گازوییل لیتری 150تومان بود مصوبه ای داشتیم که بر اساس میزان درآمد رانندگان اتوبوس به برخی گازوییل را با قیمت هرلیتر 50 تومان، به برخی هر لیتر 100و به تعدادی نیز 150می دادیم؛ وقتی قیمت گازوییل افزایش یافت ما همین آنالیز را براساس قیمت جدید انجام و به شورا تحویل دادیم اما بین ما و کمیسیون حمل و نقل شورا از مصوبه جدید شورا برداشت دوگانه انجام شد که اکنون لازم است اصلاح شود.
زحمتکش تصریح کرد: درست نیست که سوخت رایگان یا نیم بها بین رانندگان توزیع شود، رانندگان مانند سابق همان 60درصد قیمت سوخت را پرداخت می کنند و بقیه یارانه آن روی لاستیک و روغن و غیره پخش می شود اما چون قیمت سوخت بالا رفته کمی بیشتر باید پرداخت کنند.
راستگو، عضو شورای شهر در مخالف با این مورد گفت: باید هزینه کردهای یک راننده اتوبوس مشخص شود تا بتوان میزان یارانه لازم را مشخص کرد و آن را روی احتیاجات اساسی یک راننده توزیع کرد و افزایش ناگهانی ممکن است تبعات اجتماعی به دنبال داشته باشد و خانواده رانندگان اتوبوسها ناراضی باشند.
شهردار شیراز هم در این خصوص گفت: ما قصد قطع کردن یارانه را نداریم اما فرقی نمیکند ما یارانه را چگونه بدهیم لذا میتوانیم یارانه را روی لاستیک و روغن بدهیم اگر این را روی سوخت بدهیم و آن را رایگان و یا ارزان تر کنیم باعث میشود که سوخت به هدر برود همچنین روشن ماندن بیهوده ماشین ها آلودگی هوا را هم به دنبال دارد درضمن اگر لاستیکی سائیده شد و حادثهای ایجاد کرد راننده میگوید به ما لاستیک ندادند و نمیگوید که کل یارانه روی سوخت پرداخت شده است.
پاک فطرت با یادآوری اینکه تا زمانی که نان نیمه رایگان بود خیلی اسراف میشد اما وقتی قیمت نان آزاد شد، اسراف کم شد و کسی هم ناراحت نشد، تصریح کرد: سوخت رایگان یا 3/1 بهاء نباید به رانندگان پرداخت شود و یارانه باید روی روغن، لاستیک و بیمه پخش شود.
وی افزود: مدیریت اتوبوسرانی تشخیص میدهد سوبسیت را کجا بدهد که مؤثرتر باشد.
نهایتاً با رأیگیری اعضای شورا درخواست شهرداری برای اصلاح مصوبه تصویب شد همچنین مقرر شد قبل از اعمال مصوبه اطلاع رسانی دقیق در خصوص آن به رانندگان انجام شود که تبعات اجتماعی به همراه نداشته باشد.
تقاضای اجرای احداث کتابخانه مرکزی شیراز در صحن علنی شورا بررسی شد
در ادامه جلسه رئیس کمیسیون فرهنگی شورا اعلام کرد: متأسفانه در شیراز کتابخانه مرکزی نداریم. احداث ساختمانهای 150 متری نیز در این خصوص جوابگو نیست.
هاجری خاطرنشان کرد: شورای سوم هم در خصوص احداث کتابخانه مرکزی شیراز مصوبه داشته و حتی قرارداد واگذاری زمین هم توسط شهردار امضاء شده اما کارشناسان منطقه کار را انجام ندادند و سال گذشته هم بودجه این مصوبه را برگشت دادند.
محمدیان، رئیس کمسیون عمران در این خصوص پیشنهاد کرد: شهرداری در احداث کتابخانههای جدید بهتر است طبق استاندارد 1 تا 6 مربوط به نهاد کتابخانهها اقدام کند.
وی افزود: کتابخانههای در حال احداث کنونی عملاً به عنوان کتابخانه قابل استفاده نیستند و در حقیقت با توجه به متراژ آن و رعایت استانداردها قرائت خانه محسوب میشود. علاوه بر آن بهتر است شهرداری با نهاد کتابخانهها در خصوص اختصاص بودجه نیم درصد، تفاهمنامهای منعقد کند و بخشی از آن را نقداً بدهد و بخشی را ساختمان بسازد تا شرایطی ایجاد نشود که از تهران اقدام کنند و پول شهرداری شیراز را از مرکز وصول کنند.
مختاری نیز در این خصوص گفت: جای سوال است که چرا نهاد کتابخانهها برای توسعه کتابخانههای در شهر اقدامی انجام نمیدهد و منتظر است تا بقیه کتابخانه بسازند.
معین هم خاطرنشان کرد: خوف ما از این است که شهرداری زمین را به نهاد کتابخانهها بدهد اما مانند تربیت بدنی زمین را بگیرند ولی کاری در آن انجام نشود.
شهردار شیراز هم در این خصوص گفت: فرماندار سابق درباره این موضوع جلسه مشترکی بین شهرداری و مدیر کل کتابخانهها برگزار کرد که در آن جلسه مقرر شد که 50 درصد از بودجه نیم درصد کتابخانهها را به صورت نقد بدهیم و 50 درصد مابقی را برای مردم شیراز کتابخانه و قرائت خانه بسازیم؛ امسال نیز ماهی 100 میلیون تومان به اداره کتابخانهها کمک کردیم، وظیفه شورا هم هست که بپرسد این میزان که ماهانه به نهاد کتابخانهها پرداخت میشود صرف چه کاری میشود؟
پاکفطرت افزود: چرا فقط بند نیم درصد کتابخانهها دنبال میشود و سایر بندها مانند 60 درصد جرایم رانندگی که به خود شهر برسد پیگیری نمیشود.
وی از اعضای شورا تقاضا کرد مصوبه را طوری بنویسید که دست شهرداری بسته نشود؛ مفاد این مصوبهها بهتر است با هماهنگی واحد حقوقی تنظیم شود.
نهایتاً با رأی گیری از اعضای شورا کلیات اجرای مصوبه شورای قبل در خصوص احداث کتابخانه مرکزی موافقت شد و مقرر گردید تا تفاهم نامهای در این خصوص با همکاری واحد حقوقی شهرداری آماده شود.
تشکیل مدیریت منابع آب در شهرداری شیراز
تشکیل مدیریت منابع آب در شهرداری شیراز در پنجاه و سومین جلسه علنی شورای شهر شیراز مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به ضرورت تشکیل این مدیریت توضیح داد: براساس مصوبه شورای شهر، واحد مدیریت منابع آب در شهرداری تشکیل و شرح وظایف و چارچوب مدیریتی آن با همکاری شرکت آبفا و آب منطقهای فارس تهیه و برای تصویب نهایی به صحن شورا ارجاع میشود.
حقنگر با بیان اینکه اگر بخواهیم وضعیت نسبی شیراز را حفظ کنیم باید در مصرف و تامین آب مدیریت داشته باشیم، گفت: اکنون سازمان فضای سبز شهرداری کارایی لازم را ندارد چراکه بیش از دو هزار و 500 هکتار درختکاری در کوههای شمال شهر شیراز انجام شده اما مانند بسیاری از درختان سطح شهر به دلیل کمآبی در حال خشک شدن هستند بنابراین ضرورت دارد که در منابع آبی مدیریت داشته باشیم.
به گفته این مقام مسئول، تامین آب مورد نیاز از منابع آبی، استفاده از راهکارها و تکنولوژی برای استفاده بهینه از آب و انجام مطالعات لازم برای کشت درختان کمآب از جمله اهداف تشکیل مدیریت منابع آب شهرداری شیراز خواهد بود.
طالبان، دیگر عضو شورای شهر نیز با بیان اینکه 81 ونیم میلیون مترمکعب آب مورد نیاز شیراز از منابع آبی مختلف تامین میشود، تصریح کرد: سازمان آب وظیفه تامین آب مورد نیاز را دارد و شهرداری فقط باید حقابه را پرداخت کند که برای تامین نیاز کوتاه مدت، شهرداری مکان و مقدار مورد نیاز را اعلام میکند و سازمان آب این نیاز را ظرف یک هفته برطرف میکند.
پاکفطرت، شهردار شیراز هم این مصوبه را در راستای تحقق مدیریت یکپارچه شهری مفید دانست و افزود: ظرف مدت یکماه رئیس مدیریت منابع آب شهرداری معرفی خواهد شد.
الحاق روستاهای انجیره به شیراز
در ادامه جلسه شورای شهر، پیشنهاد شهرداری شیراز که در کمیسیون شهرسازی بررسی شده بود مبنی بر الحاق روستاهای انجیره به محدوده خدماتی شیراز با رای اکثریت اعضاء تصویب شد.
شهردار شیراز در این خصوص خاطرنشان کرد: تعدادی از روستاها سه سال قبل به شیراز محلق شدند که حدود دو ماه پس از الحاق دوربینهای تلویزیون را به آنجا میبردند و با نشان دادن محرومیتها و مشکلات آن مناطق مدعی میشدند که چرا به شمال شهر رسیدگی میشود و جنوب شهر امکانات ندارد و این درحالی بود که تا زمانی که این روستاها به شهر ملحق نشده بودند، نفس هیچکس درنمیآمد.
پاکفطرت یادآور شد: در یک روستای الحاق شده به منطقه 7 شهرداری تا کنون 20 میلیارد تومان هزینه کردهایم که ای کاش قبل از اسکان جمعیت در این شهر زیرساختها به صورت علمی آماده شده بود تا شهرداری متحمل هزینههای اضافه نمیشد.
وی الحاق روستاهای انجیره به شیراز را به منظور ایجاد هرچه سریعتر زیرساختهای شهری مثبت ارزیابی کرد و گفت: با گرفتن عوارض و ارزش افزوده از ساکنان منطقه انجیره، میتوان درآمد حاصل از آن را در این منطقه هزینه کرد.
در ادامه جلسه طرح المان میدان الله بررسی شد که عضو شورای شهر در این خصوص توضیح داد: بنابه درخواست کمیسیون معماری و شهرسازی در سال 90 مسابقهای برای طراحی میدان المان میدان الله برگزار میشود که یک طرح از بین 25 طرح ارسالی برگزیده میشود اما شورای سوم به آن طرح ایراداتی وارد میکند.
دیهیمی افزود: اکنون به دلیل اینکه ساخت این المان بیش از 10 میلیارد هزینه در بر دارد درحالی که اولویتهای دیگری در سطح شهر وجود دارد لذا نباید اجرایی شود.
درنهایت با موافقت اعضای شورای شهر مصوب شد که در میدان الله فضای سبز یا المانهای انسانی کوچک به کار گرفته شود.
واگذاری یک دستگاه اتوبوس گازسوز به محمدعلی رضایی به منظور خدمت در ناوگان اتوبوسرانی شیراز از دیگر مصوبات شورای شهر شیراز بود.
در پایان جلسه از تعدادی از معاونان و مدیران نمونه شهرداری شیراز تقدیر شد.