تکرار یک سناریوی قدیمی با انتخاب آچار فرانسه دولت
شیرازه- سرویس سیاسی: برکناری فرجی دانا از وزارت علوم، بار دیگر فرصتی را برای محمد علی نجفی فراهم آورد تا به عنوان راحت ترین گزینه، چند صباحی نیز بر این وزارتخانه حاکم شده و تا تصمیم نهایی رییس دولت، امور را پیش ببرد.
به گزارش شیرازه، رضا فرجی دانا با رای مجلس از وزارت علوم کنار گذاشته شد. روحانی برای جایگزینی وی، دم دستی ترین گزینه را انتخاب کرد؛ محمد علی نجفی.
هر چند انتخاب محمد علی نجفی، به عنوان یک گزینه دم دستی مطرح است، اما برخی ها علاقه مندند تا تحلیل های دیگری را نیز در این باره ارائه دهند.
در خصوص انتخاب نجفی به این سمت، تحلیل های متعددی ارائه شده است. عده ای این انتخاب را دهن کجی دولت به مجلس عنوان کرده اند که در برابر برکناری یک وزیر، باز یک گزینه خاص جایگزین وی می شود. به اعتقاد این عده، روحانی در واقع درصدد ادامه روندی است که به اذعان این جریان، روند نادرستی بوده و به تعامل قوا ضربه وارد کرده است.
عده ای دیگر، نداشتن گزینه آماده به خدمت در وزارت علوم را، مهم ترین دلیل انتخاب نجفی می دانند. در واقع به اعتقاد این جریان، روحانی بعد از فرجی دانا و توفیقی –با سابقه سرپرستی-، و نیز نیلی منفرد – با سابقه عدم اعتماد مجلس- گزینه خاص دیگری برای وزارت علوم نداشته و مجبور به انتخاب گزینه ای شده است تا فعلا زمان را به نفع دولت پیش ببرد.
مساله دیگر این است که وزیر اصلی در پشت سر نجفی پنهان شده است. یعنی همان کاری که روحانی در مورد توفیق و فرجی دانا انجام داد. توفیقی در واقع گزینه ای بود که در برابر وی، مجلس خیلی سریع به فرجی دانا، رضایت دهد. حالا بر اساس بازی جدید روحانی، گزینه اصلی وزارت علوم در پشت سر نجفی مخفی شده است.
اکنون رییس جمهور با انتخاب نجفی به جای فرجی دانا بازی جدیدی را با نمایندگان مردم آغاز کرده است. یعنی احتمالا وزیر اصلی موردنظر روحانی پشت سر نجفی پنهان شده است تا در دقیقه ۹۰ به مجلس معرفی شود. اتفاقی که در مورد فرجی دانا نیز تکرار شد و او که صحبتی از حضورش در وزارت علوم به میان آورده نشده بود، ناگهان به جای توفیقی به مجلس معرفی شد و نمایندگان نیز با این توجیهات که روحانی در عدم معرفی توفیقی به نظر مجلس احترام گذاشته، و سابقه فرجی دانا در فتنه مانند توفیقی نیست و … به او اعتماد کردند.
ظاهرا بازی جدید نیز به همین شکل ارائه خواهد شد.
با این وجود هر چند اصلاح طلبانی همانند آذر منصوری انتخاب نجفی را ناشی از واقع بینی رییس جمهور می دانند، برخی از اصولگرایان مجلس همانند، قاسم جعفری، احمد بزرگواری و دیگران، این انتخاب را نابجا می دانند. در همین حال، حداد عادل اما معتقد است که انتخاب نجفی لجبازی نیست. وی معتقد است: در فرصت کمی که رئیس جمهور برای انتخاب سرپرست برای وزارت علوم داشت کسی را آمادهتر از آقای نجفی پیدا نکرد و این انتخاب را در مرحله سرپرستی، لجبازی با مجلس قلمداد نمیکنم.
در هر حال با وجود تمام اتفاقاتی که از آغاز به کار دولت روحانی برای نجفی رخ داده است، می توان وی را آچار فرانسه روحانی برای هر اقدامی توصیف کرد.
او در جایی که وزیر کم بیاورد از این گزینه استفاده می کند. در شرایطی که مجلس به وی رای اعتماد نمی دهد، گزینه ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می شود. بعد از کنار رفتن از این سمت، دبیر کارگروه اقتصادی می شود. با عزل فرجی دانا هم می شود سرپرست وزارت علوم.
نجفی به عنوان گزینه دم دستی و موقتی، در آینده بیش از اینها به درد روحانی خواهد خورد و البته از این به بعد او کار کردی بیشتر از یک آچار فرانسه برای دولت نخواهد داشت. با این حساب باید در انتظار نقش های تازه تری برای سرپرست وزارت علومی بود که وزیر علی در پشت سرش پنهان شده است.
عقل، منطق و درايت حکم ميکند که آقاي روحاني ه سراغ گزينه اي برود که در سوابقش صبغه وابستگي به هيچکدام از دو جناح اصلاح طلب و اصول گرا نداشته، داراي سابقه مديريتي دانشگاهي، خوشنام، خوش اخلاق، صادق، مجرب، کاردان، صبور، باتوان، مقاوم و داراي سعه صدر باشد. اگر بگوييم چنين فردي وجود ندارد در اشتباهيم. متآسفانه ما فکر ميکنيم تمام مديران در تهران هستند. سري هم به دانشگاههاي ريشه دار شهرستانها بزنيد تا چنين افرادي را ببنيد.