سقوط بزرگترین مقر «النصره»+عکس
نقشه تقریبی ریف شمالی حماه
سقوط بزرگترین مقر «جبهه النصره» بدست «ببر»
سرهنگ «سهیل الحسن»، «ببر» عرصههای میدانی مردم و ارتش سوریه بار دیگر پیروزی بزرگی را در ریف حماه رقم زد و به همراه نیروهایش موفق شد، کنترل بزرگترین مقر گروه تروریستی تکفیری «جبهه النصره» در منطقه «زور المحروقه» از توابع ریف شمالی حماه را در دست گیرد و آن را از عناصر تروریستی تکفیری النصره پاکسازی کند، تا پس از یک ماه از آغاز عملیاتهای پاکسازی ریف حماه، گامی بزرگ و مهم در این راه برداشته شود.
منطقه زور المحروقه که شهرک زور المحروقه را نیز در برمیگیرد، دارای 5 هزار جمعیت است که مورد حمله گروههای مسلح تروریستی از جمله جبهه النصره قرار گرفت و به واسطه آن تصرف شد.
یک منبع میدانی سوری در این خصوص توضیح میدهد که این منطقه دارای کوههای بلند و درههای عمیق است و به این جهت که نقطه ارتباط و تلاقی چهار منطقه مهم محرده در غرب، طیبه در جنوب، صوران و مورک در شرق و اللطامنه در شمال قرار دارد، دارای موقعیت و اهمیت استراتژیک بسیاری برای گروههای مسلح تروریستی این منطقه است، چون گذرگاه حیاتی و لجستیکی آنها بشمار آمده و کانون عملیاتها و حملات خمپارهای این گروهها علیه شهرهای محرده و طیبه و صوران شمرده میشود.
این منبع میدانی سوری با اشاره به اینکه در دست گرفتن کنترل این منطقه و پاکسازی آن از گروههای مسلح تروریستی از جمله مهمترین اهداف ارتش سوریه در این منطقه به شمرده میشد، تاکید کرد که در جریان آزادسازی این منطقه نیروهای ارتش سوریه موفق شدند، بزرگترین مقر گروه تروریستی تکفیری جبهه النصره را در استان حماه و ریف آن معروف به مقر «تیپ گرانیت میامین» را نیز آزاد کند.
منبع مذکور درباره این مقر توضیح میدهد که این مقر در چهار مرکز فرماندهی گروههای مسلح را در برمیگیرد که در دل کوههای این منطقه و با استفاده از تکنولوژی حفر سنگهای آهکی کشور ترکیه در این منطقه ایجاد شده بود.
وی ادامه میدهد: هریک از این مراکز فرماندهی پنج غار تو در تو و همجوار هم به طول 15 متر و عرض 6 متر را در برمیگیرد که به واسطه دروازههایی از یکدیگر جدا میشوند و هریک از آنها به طور مجزا دارای انبارهای ذخیره سلاح و تجهیزات نظامی و تسلیحاتی و اتاقهای خاص و ویژه برای سرکردگان گروههای مسلح و حتی زندانهایی برای بازداشت زندانیان و شکنجه آنها هستند.
قطع ارتباط تمام جبهههای غوطه شرقی دمشق
اما از غوطه شرقی دمشق گزارش شده است، یگانهای ارتش سوریه موفق شدند، تمام جبهههای این منطقه را از یکدیگر جدا کنند، تا به این ترتیب دیگر نه منطقه «جوبر» برای گروههای مسلح گذرگاه و معبری و نه «زملکا» پناهگاه و نه «عین ترما» منطقهای امن و نه «دوما» پایگاه گروههای مسلح شکست خورده و ناکام در عرصههای مختلف میدانی دمشق و ریف آن باشد.
زنگ آبی مناطق تحت تصرف گروههای مسلح که در محاصره ارتش سوربه قرار دارند
تاکتیک ارتش سوریه در منطقه غوطه شرقی که بر گشودن جبهههای متعدد، استفاده از قدرت آتش گسترده و متمرکز و جدایی جبهههای مختلف غوطه از یکدیگر بود، هم اکنون در این منطقه جواب داده و در عمل گروههای مسلحی که به محاصره ارتش سوریه در این منطقه درآمدهاند، دو گزینه مرگ یا تسلیم، گزینه دیگری پیش رو ندارند.
ملیحه، عدرا البلد، عدرا العمالیه، الدخانیه و غیره، همه مناطق جغرافیایی بودند که براساس نقشههای ریخته شده، آزاد و پاکسازی شدند، تا در ادامه یگانهای ارتش سوریه حملات توپخانهای و هوایی سنگینی را علیه سه منطقه «جوبر» و «عین ترما» و «زملکا» با هدف به زانو درآوردن گروههای تروریستی مستقر در این مناطق آغاز کنند.
بنابر تاکید منابع میدانی سوری در این منطقه این حملات سنگین موجب فروپاشی گروههای مسلح این مناطق و تحلیل توان و قدرت آنها خواهد شد و تروریستها را وادار به عقب نشینی از این مناطق خواهد کرد.
دفع حملات النصره در منطقه القلمون
اما منطقه القلمون این روزها بار دیگر به کانون توجه گروههای مسلح تروریستی از جمله جبهه النصره تبدیل شده که در ریف حماه متحمل شکستها و ضربات سنگینی از سوی ارتش سوریه شده است.
براساس جدیدترین گزارشها، گروه تروریستی تکفیری جبهه النصره، با هدف تصرف مجدد شهرک «عسال الورد» در منطقه القلمون که در نزدیکی مرزهای لبنان قرار دارد، این شهرک را مورد حمله قرار داد.
نقشه تقریبی منطقه القلمون
شاید این صدمین باری باشد که النصره در منطقه القلمون تلاش میکند، این شهرک و به ویژه نقاط نظامی ارتش سوریه و حزب الله در این منطقه را تصرف کند، اما با مقابله نیروهای ارتش سوریه و رزمندگان حزب الله مواجه میشود، به گونهای که در حملات شب گذشته و بدنبال درگیریهای شدید رخ داده، دهها تروریست وابسته به این گروه به هلاکت رسیدند که در میان آنها «محمود احسان حربا»، معروف به «ابو حرب»، یکی از رهبران جبهه «اصالت و توسعه» و همراهانش مشاهده میشدند.
در واقع نبردهای جاری در این منطقه و تاکید و پافشاری گروههای مسلح تروریستی از جمله جبهه النصره بر ادامه حملات خود در منطقه القلمون بیانگر اهمیت این منطقه هم برای گروههای مسلح فعال در سوریه از جمله در منطقه القلمون است و هم جریانها و گروههای سلفی تکفیری که در آن سوی مرزها و در مناطق مرزی لبنان از این گروههای حمایت میکنند.