«موزاییک» در کمین بزرگترین انجیرستان دیم جهان در استهبان
به گزارش شیرازه به نقل از مهر؛ این سطح وسیع باعث شده از انجیرستانهای استبهان به عنوان بزرگترین انجیرستان دیم جهان یاد شود.
اما طی چند سال گذشته وضعیت این انجیرستانها به دلیل خشکسالی آنقدر نگران کننده شده که معیشت مردم در این شهرستان نیز به مخاطره افتاده و بسیاری از این انجیرستانها که حتی قدمتشان به 100 سال نیز می رسید خشک یا با آسیب جدی مواجه شدند.
اما اخیرا یک نوع بیماری به جان نهالهای انجیر در این شهرستان افتاده است.
بیماری موزاییک انجیر باعث شده که مسئولان امر مجبور شوند تعدادی از نهالستانها را برای جلوگیری از گسترش بیماری آتش بزنند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان فارس در خصوص این بیماری به خبرنگار مهر گفت: بیماری موزائیک انجیر یک بیماری عفونی است و در تمامی کشورهایی که دارای باغات انجیر هستند، به عنوان یکی از بیماری های بسیار خطرناک، و تهدید جدی باغات انجیر محسوب می شود.
محمد مهدي قاسمي افزود: این بیماری در سال 83 نیز در انجیرستانها دیده شده بود و در حال حاضر در سه نهالستان مشاهده شده است.
وی با بیان اینکه نهالستانهایی که به این بیماری مبتلا شده از بین رفته اند، بیان کرد: در این خصوص سه نهالستان مذکور آتش زده شد تا از گسترش آن به دیگر نهالستانها جلوگیری شود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان فارس ادامه داد: برای این بیماری هیچ راه علاجی تاکنون یافت نشده، این بیماری در ابتدا باعث کاهش رشد درخت و کاهش محصول می شود تا اینکه درخت را کامل از پا در می آورد و خشک می کند البته علائم به صورت تغییر رنگ و بد شکلی برگها دیده می شود، برگها به مقدار کم یا زیاد تغییر شکل و اندازه می دهند و مثل قبل پهن نیست و به صورت پنجه های باریک و بلند دیده می شود.
قاسمی در خصوص علائم این بیماری بر روی میوه درختان گفت: میوه های درختان آلوده بسیار کوچکتر از درختان سالم هستند و دارای لکه های زرد رنگ یا حلقوی بوده و میوه به راحتی بدون رسیدگی ریزش می کند.
وی در خصوص نحوه انتقال این بیماری اظهار داشت: انتقال قلمه یا نهال آلوده در باغ و حتی برگ درخت آلوده، ابزارهای هرس (اره، قیچی، چاقوی پیوند)،استفاده از پیوندک آلوده، بوسیله آفت ها (انواع کنه ها) و تماس دست آلوده(تماس دست به درخت آلوده و تماس گرفتن با درخت سالم منتقل می شود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان فارس اظهار داشت: این بیماری فقط بر روی درختان انجیر فعالیت می کند و مخصوص درختان انجیر است و در ارقام انجیر از جمله رقم سبز، سیاه، متی و شاه انجیر این بیماری مشاهده شده است.
قاسمی با تاکید بر اینکه خشکسالی شدید در ایجاد این بیماری تاثیرگذاشته، بیان کرد: خشکسالی بر گسترش این آفت تاثیر گذار است به همین دلیل با آتش زدن نهالهایی که به این بیماری مبتلا بوده اند سعی شده از گسترش آن جلوگیری شود.