صنعت نفت و گاز به کدام سمت و سو می رود؟
لازمه پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی خروج از صادرات نفت خام و استفاده از تکنولوژی های موجود برای دستیابی به ارزش افزوده و صادرات فرآورده های نفتی به جای بشکه نفت به جهانیان است.
برای ترسیم نقشه راه صنعت نفت در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، مهمترین برنامه های شرکت های اصلی وابسته به این صنعت را جویا شدیم و قول تحقق آنها را از زبانشان شنیدیم.
در همین رابطه سلبعلی کریمی مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی مهمترین برنامه های این شرکت را برای عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی تشریح کرد و گفت: در برنامه های مهم شرکت نفت مرکزی، اولویت در بهره وری است که در این راستا تا پایان اردیبهشت ماه شاخص های کمی و کیفی را بدست آورده و ارائه می دهیم.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی از دوره اول تصدی پست وزارت نفت توسط زنگنه در این صنعت با اقداماتی همچون اعزام نخبگان به خارج از کشور، کمک به ایجاد دانشکده های نفت، کمک به شکل گیری شرکت های مهندسی مشاوره بالادستی و اقدامات مشابه در جهت تولید داخلی و خود اتکایی کلید خورده است.
کریمی دوران پسابرجام را دوران مهمی دانست و گفت: با توجه به فضای ایجاد شده در این دوران باید از دانش و تکنولوژی که در اختیارمان قرار می گیرد استفاده و آن را در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی بومی سازی کنیم.
عباس کاظمی مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد برون نگر و درون زا است و می توان گفت که این سیاست از اول انقلاب در پالایشگاه های کشور دنبال می شود.
وی همچنین عنوان کرد: از مهمترین اقدامات در برنامه کاری شرکت ملی پالایش نفت ، بحث بهبود کاتالیست ها در پالایشگاهها است که در دستور کار قرار دارد.
برداشت از میادین نفت و گاز در اولویت است
علی اکبر شعبان پور مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس نیز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل در نظر داریم تا فازهای 17 و 18 پارس جنوبی را تکمیل کرده و توسعه فازهای 19، 20 و 21 پارس جنوبی را عملیاتی کنیم.
وی همچنین افزود: باید در نظر داشت که اصلی ترین برنامه های حوزه صنعت نفت در این سال برداشت از منابع مشترک نفت و گاز است.
سید صالح هندی مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران نفت در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن اینکه یکی از ارکان اصلی برای دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی را افزایش ذخایر هیدروکربن دانست، گفت: تا نیمه دوم سال 95 یکی از بلوک های اکتشافی را برای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی به نتیجه خواهیم رساند.
تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران نیز گفت: پایه برنامه های شرکت ملی گاز بر اساس اقتصاد مقاومتی بنا شده و تا کنون در این عرصه به خودکفایی دست پیدا کرده ایم.
وی مهمترین برنامه های شرکت گاز را چنین تشریح کرد: این سازمان برای سال اقتصاد مقاومتی تلاش خود را برای برقراری ارتباط بین دانشگاه و صنعت توسط شرکت ملی گاز به عنوان نماینده دولت به کار می گیرد.
راه اندازی 12 مجتمع در صنعت پتروشیمی
مرضیه شاهدایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز شرکت پتروشیمی را مثال بارز تحقق اقصاد مقاومتی دانست و گفت: طبق برنامه ای که برای سال اقتصاد مقاومتی در دستور کار داریم امسال بین 10 تا 12 مجتمع راه اندازی خواهد شد و حدود 6 تا 7 میلیون تن به ظرفیت صنعت پتروشیمی افزوده خواهد شد.
وی اذعان داشت: پیگیر دانش هایی هستیم که تاکنون در کشور نبوده و تلاش می کنیم تا شرکتهای تولیدی خوراک صنایع پایین دستی را تولید کنند.
راه اندازی اولین واحد دمویPVMبزرگ نیمه صنعتی در کشور
محمد حسن پیوندی معاون سابق مدیرعامل شرکت ملی صنایع پروشیمی در گفت و گو با خبرنگار اقصادی باشگاه خبرنگاران جوان ضمن اینکه از راه اندازی اولین واحد دمویPVMبزرگ نیمه صنعتی در کشور خبر داد گفت: همچنین در سال اقتصاد مقاومتی شاهد توسعه دانش فنی تولید پلی پروپلین که یکی از نیازهای اساسی صنعت کشور محسوب می شود با ظرفیت 2 هزار تن در سال در کشور بومی سازی شده خواهیم بود.
بر اساس این گزارش تا پایان سال و در فواصل زمانی مقرر پیگیر وعده های مسئولین صنعت نفت خواهیم بود تا ببینیم حرف ها تا چه اندازه محقق می شود.