نیازی به تشکیل اتاق فکر علیه دولت یازدهم با عملکرد سهسال گذشته وجود ندارد/دولت دریافتی وزیران را شفاف اعلام کند
به گزارش شیرازه به نقل از فارس، کامران دانشجو وزیر دولت دهم، با اشاره به ادعای رسانههای اصلاحطلب درباره ایجاد اتاق فکر علیه دولت روحانی اظهار داشت: اخیراً برخی سایتها و روزنامههای اصلاحطلب مدعی تشکیل اتاق فکری علیه دولت روحانی در خیابان ولنجک شدهاند و اسم مرا نیز به همراه نام آقایان بهمنی، نیکزاد، حسینی و... را نیز در این زمینه ذکر کرده بودند که این مسئله کذب محض است و شاید منظور آنها اتاق بازرگانیای است که خود دولت تشکیل داده است.
دانشجو با تأکید بر اینکه طرح چنین مسائلی در جامعه ترفند و فرافکنی برای انحراف افکار عمومی از مشکلات اصلی جامعه است، افزود: آنها سعی دارند اذهان مردم را به جای توجه به موضوعات اصلی مثل رکود اقتصادی که دو سال قبل عبور از رکود را تبریک گفتند، اما هنوز این رکود گریبانگیر اقتصاد کشور است و حالا پس از گذشت دو سال و اندی از آن تبریک کذایی، بسته خروج از رکود را ارائه میدهند، منحرف کنند، دقیقاً مانند قولهایی که دولت در خصوص اشتغال و معیشت مردم داده بود و هیچ کدام به واقعیت نرسید.
این فعال سیاسی با اشاره به فرجامِ برجام و رکود علمی، اقتصادی و رکود معیشتی مردم یادآور شد: به نظر میرسد که آنها در صدد انحراف افکار عمومی و توجه دادن مردم به بازیهای سیاسی هستند و از این رو موضوعاتی همچون اتاق فکر علیه دولت روحانی را مطرح میکنند.
وی ادامه داد: دولت یازدهم با عملکرد خود در سه سال اخیر نشان داده که دیگر نیازی به تشکیل اتاق فکر علیه آن وجود ندارد، درواقع عملکرد این دولت در سه سال گذشته عملکرد علیه خودش بوده، لذا بهتر است به جای فرافکنیهای اینگونه، اتاق فکری برای حل مشکلات اقتصادی و رکود علمی و معیشتی ایجاد کنند.
دانشجو با بیان اینکه دولت نباید سرنوشت خود را به فرجامِ برجام گره بزند، افزود: دو سال گفتند که اگر برجام درست بشود، وضعیت اقتصادی کشور نیز بهتر خواهد شد، اما وقتی بعد از برجام دیدند که اینگونه نشده. ادعا کردند که منتقدان توقع مردم را بالا بردهاند، در حالیکه خود دولتیها توقع جامعه را درباره برجام بالا برده بودند. منتقدان که از همان ابتدا بدقولیهای آمریکا و عدم تعهد شیطان بزرگ به وعدههایش را پیشبینی میکردند.
وزیر دولت دهم تصریح کرد: دولت به جای ناسزاگویی به منتقدان، بیسواد خواندن و به جهنم حواله دادن آنها، بهتر است بپذیرد که منتقدان برجام و سیاست خارجی دولت، دلسوز کشور هستند؛ چرا که این حوزه یک سیاست غیرعزتمندانه دارد، در حالی که منتقدان در این زمینه از موفقیت کشور در صحنههای بینالمللی در هر دولتی که باشد، خوشحال میشوند، اما از وادادگی در مقابل دشمن و کند کردن لبه ”کفر نسبت به طاغوت" که یکی از اصول خط امام و رهبری و نیز یکی از شاخصهای انقلابیبودن است، استقبال نمیکند.
وی ادامه داد: اگر دولتی در زمینه سیاست خارجی مواضع عزتمندانه داشته باشد، حتماً از آن دفاع میکنیم، در زمینه سیاست داخلی نیز دولت به جای فرافکنی، بهتر است یک اتاق فکر برای خروج از بحران رکود اقتصادی، علمی، معیشتی و مالی تشکیل دهد.
دانشجو با اشاره به مطالبه مردم برای رسیدگی به مفاسد اقتصادی و حقوقهای نجومی به ویژه در مورد دولتمردان اظهار داشت: بنده دو سال قبل در گفتوگویی با خبرگزاری فارس، گفتم: در مطبوعات آمده است که دریافتی وزرا از ریاست جمهوری در دولت یازدهم نسبت به آنچه وزرا در دولت دهم میگرفتند در حدود 300 تا 400 درصد افزایش پیدا کرده است، یعنی در دولت دهم حق مدیریت وزیر 4 میلیون تومان بود، اما اینها این مبلغ را تا حدود 400 درصد افزایش دادند، وقتی که من این نکته را دو سال پیش به نقل از مطبوعات آن زمان گفتم، دولتیها از من شکایت کردند که چرا من گفتهام حقوق وزرا افزایش پیدا کرده است، درحالی که من بحث حقوق را نگفته بودم و اولاً به نقل از مطبوعات بود و ثانیاً به موضوع دریافتی اشاره داشتم. وگرنه حقوق که مشخصاً از محل استخدامی پرداخت میشود و معلوم است که اینگونه نمیتوانند عمل کنند. اگر همان موقع وضعیت را سر و سامان میدادند الان دریافتیهای نجومی ایجاد نمیشد.
آیا آنها نمیتوانستند به جای شکایت از بنده، مبلغ دریافتی اعضاء هیأت دولت و آنچه که نهاد ریاست جمهوری به آنها میدهد را منتشر کنند، تا مشخص شود که دریافتیهای وزرا و اعضاء هیأت دولت در دولت یازدهم از نهاد ریاست جمهوری نسبت به دولت دهم چند درصد افزایش پیدا کرده است؟! همین الان هم میتوانند این کار را بکنند تا مردم به صورت شفاف بدانند که دریافتی وزرا و اعضاء هیأت دولت از نهاد ریاست جمهوری چه مبلغی است. در زمان ما حدود 4 میلیون تومان بوده حالا چه مبلغی است؟
«در ریاستجمهوری سابقه این پرداختها وجود دارد، پیشنهاد ما این است که دولت هر دو را منتشر کند، لذا اگر آن زمان به جای شکایت از بنده به دنبال این کار میرفتند، الان به اینجا نمیرسیدیم که به دنبال فیشهای نجومی برویم یا بگویند که ما چند نفر را عزل کردهایم». خوب سه سال کمتر یا بیشتر دریافتی نجومی داشتهاند حالا فقط عزل شوند؟!
وی افزود: وقتی رئیسی در یک مجموعهای حدود 50 میلیون دریافتی ماهیانه دارد، ناچار است به معاون مالی خود 40 میلیون بدهد، در حالی که همه دریافتیهای ما به عنوان وزیر از دولت جمهوری اسلامی در سه سال اول، ماهیانه 4 میلیون هم نبود، آنها به بنده و آقای شیخالاسلام که اعضای هیأت علمی دانشگاهها بودیم، میگفتند ریاست جمهوری باید 4 میلیون حق مدیریت به شما بدهد، اما چون آن زمان بنده حدود 3 میلیون تومان از دانشگاه میگرفتم، ریاست جمهوری هم حدود یک میلیون تومان به من میداد و آقای شیخالاسلام که از دانشگاه حدود 2 میلیون و نیم میگرفت، یک میلیون و نیم از ریاستجمهوری دریافت میکرد، در واقع ریاست جمهوری مابهالتفاوت 4 میلیون را به اعضای هیأت علمی عضو کابینه میداد.
دانشجو یادآور شد: بالاخره اواخر دولت دهم (فکر میکنم سال آخر بود) گفتیم مگر این 4 میلیون حق مدیریت نیست، پس شما چهکار دارید که ما از دانشگاه چه حقوقی میگیریم، لذا در سال آخر این 4 میلیون را پرداخت کردند که با حقوق دانشگاه جمعاً چیزی بین 6 تا 7 میلیون تومان میشد، بنابراین الان نیز دولت بگوید که وزرا چه مقدار دریافت میکنند. آیا بهتر نیست به جای اینکه بگویند لیست افراد 40 میلیون به بالا را بیاورید، بگویند لیست افراد 10 میلیون به بالا را بیاورند، بالاخره باید مشخص شود بر چه اساسی و چه افرادی 10 میلیون به بالا دریافت میکنند.
«یک عضو هیأتعلمی با 25 سال سابقه و با مرتبه علمی استاد تمام 7 تا 8 میلیون تومان میگیرد، چطور یک نفر 15، 20 و حتی 30 تا 40 میلیون تومان دریافتی داشته باشد، آیا از نظر آنها اگر کسی 20یا 35 میلیون تومان بگیرد، مشکلی ندارد که گفتهاند لیست 40 میلیون تومان به بالا را برای ما بیاورند».
این فعال سیاسی تصریح کرد: دولتمردی که هزار میلیارد سرمایه دارد یا دولتمردی که میگوید من 40 میلیون تومان در روز درآمد داشتهام و مصاحبه کرده و گفته من عمل جراحی انجام میدادم و اگر 10 عمل انجام میدادم، 40 میلیون تومان میگرفتم، بنابراین اگر کسی اینگونه دریافتی و هزار میلیارد سرمایه دارد، دیگر این حقوقها برای آنها پول توجیبی است، در حالی که حضرت علی(ع) فرمودهاند؛ مسؤولان خود را از طبقات پایین جامعه برگزینید، نه کسانی که در ماه به صورت نجومی درآمد کسب میکردهاند و یا میکنند.
وی اظهار داشت: یکی از سایتها خبری منتشر کرده بود مبنی بر اینکه یکی از مسوؤلان دولتی 57 میلیون به بالا میگیرد، اما روابط عمومی آن دستگاه اعلام کرد که وی فقط 17 میلیون دریافت میکند، با چه حسابی یک مقام دولتی 17میلیون تومان دریافت میکند! وقتی از مردم خواهش میکنند که یارانه نگیرند و سخنگوی دولت از مردم درخواست میکند که از دریافت یارانه انصراف دهند، چرا برخی مسئولان دولتی باید اینگونه دریافتیها را داشته باشند؟ آیا مردم از دریافت یارانه انصراف دهند که بعضیها 50 و 60 میلیون تومان درآمد و دریافتی ماهیانه داشته باشند؟!، اینها با یکدیگر تضاد دارد و بهتر است دولت به جای اینکه به دنبال داستانپردازی درباره ”اتاق فکر علیه دولت" باشد، به این مسائل بپردازد.
دانشجو تأکید کرد: دولت یا باید مسیر اشرافیگری و تجملگرایی را در درون خود تغییر دهد و مسیر غیرعزتمندانه در بیرون و سیاست خارجی خود را اصلاح کند یا در سال 96 مردم این تغییر را اعمال میکنند. ما منتقد دولت هستیم، اما از دیدن این مشکلات خوشحال نمیشویم، ما از رکود علمی و اقتصادی خوشحال نمیشویم؛ وقتی که ما آن زمان میگفتیم چرا باید قلب رآکتور با سیمان پر شود، گفتند که شما تندرو هستید، اما امروز میبینید که آمریکا برای اجرای تعهدات خود چه بازی و بهانههایی را درمیآورد. خوب است حالا درس عبرت بگیرند و دیگر از پیش کاری را انجام ندهند قبل از اینکه آمریکا تعهداتش را عملی نماید.